Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért mondják az aranyra,...

Miért mondják az aranyra, hogy jó befektetés?

Figyelt kérdés
Tavaly vettem egy aranyláncot 100 ezerért, de nem hordom. Elvittem volna eladni tört aranyba, erre mondták, hogy 34 ezer. Mi ebben a jó befektetés? Szerintem arannyal lehet a legnagyobbat bukni. Inkább megtartottam.

szept. 14. 16:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%

"Elvittem volna eladni tört aranyba, erre mondták, hogy 34 ezer"

Az akkor 1,5-4 grammos ékszer?

Hány karátos?

szept. 14. 17:57
 12/28 anonim ***** válasza:
28%

Mert mikor vetted 22.000.- volt az értéke, törtaranyban.

Így nyersz vele 12ezret ha eladod.

szept. 14. 18:04
 13/28 anonim ***** válasza:
58%
Ha azt mondják, hogy a búza jó befektetés, akkor te kenyeret veszel?
szept. 14. 18:08
 14/28 anonim ***** válasza:
64%
Az arany akkor jó befektetés, ha beüt a krach. Jelenleg nehéz akkora krachot elképzelni, amikor az arany mint fizetőeszköz előkerül, bár itt, amerre mi élünk simán előfordulhat, hogy lesz értelme ilyesminek. Szóval ha nagy sűrűségű pénzre van szükséged, akkor az arany jó dolog, de csak akkor ha nálad van. 1 kg most nem tudom mennyi, de lehet, hogy 20 mFt körül van. Szóval jó lehet valamire, ha nagyon kell fizetni, de már senki semmiben nem bízik.
szept. 14. 18:23
 15/28 anonim ***** válasza:
26%
14: (29-30 millió. 35%-ot ment egy év alatt.)
szept. 14. 19:57
 16/28 anonim ***** válasza:
72%

15

Igaz.

Előtte pedig 11 év alatt összesen 1%-ot.

szept. 14. 20:00
 17/28 anonim ***** válasza:
42%
kösz. Ez mindig a bizalom kérdése. Ha a lakosság nem bízik a politikusokban és a gazdaságban, akkor az arany ára megindul. Jelenleg szerintem a kínai válság hajtja felfelé. Nem sokat hallunk róla, de Kínában hatalmas válság van, ami meg fogja változtatni a világot. A kínaiak nem bíznak a gazdaságban és a vezetésben, ezért tutira mennek.
szept. 14. 20:01
 18/28 anonim válasza:
41%

Lehet hogy nem befektetésnek vette, csak nem használja és gondolta eladja.

A gyűrűm kellett javítani és megkérdeztem ha eladnám mennyiért vennék meg ?

Azt mondta hölgy 45 ezerért..

Látta rajtam hogy ledöbbentem. Mondta hogy ők viszont ezt 150 ezerért árulnák...

De vannak olyan hirdetők, ahol a fazont is megfizetik és nem csak tört arany árat adnak érte.

Szerintem értékálló a befektetési arany. Azt visszavásárolják másik országokban is.. ( ha olyan)

Lehet kis lapokat is kapni.

szept. 14. 20:18
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

16:

1250 USD-ről ment fel 2000 USD-re 2013 ősztől 2023 őszig.

Az 60%.

szept. 17. 00:28
 20/28 anonim ***** válasza:
78%

19

Nem tudsz nekem újat mondani az arany árfolyamával kapcsolatban.

2011 szeptember 6-án 1859-1921 között mozgott az ára.

Ha esetleg aznap vettél, akkor 2020 júliusában voltál legközelebb nullán. (Az infláció miatt valójában még akkor is mínuszban voltál, ha ezt is számítjuk, akkor 12,5 év múlva, azaz idén kerültél először pluszba...)

Jelenleg 2580 környékén mozog, tehát 2011 szeptember óta az árfolyamemelkedés kb. 36%. Ha ebből levonjuk az inflációt, akkor jelenleg is mínuszban vagyunk.

Ha esetleg 2015-ben kialakult árfolyam-mélyponton vagy annak környékén vettél volna, s nem adtad volna el mostanáig, úgy egész más számok jönnek ki, hisz akkoriban beesett 1046 dollárig. A 2011-es csúcsáról szűk 4 év alatt csaknem feleződött az árfolyam.

szept. 17. 01:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!