Miért mondják az aranyra, hogy jó befektetés?
"Elvittem volna eladni tört aranyba, erre mondták, hogy 34 ezer"
Az akkor 1,5-4 grammos ékszer?
Hány karátos?
Mert mikor vetted 22.000.- volt az értéke, törtaranyban.
Így nyersz vele 12ezret ha eladod.
15
Igaz.
Előtte pedig 11 év alatt összesen 1%-ot.
Lehet hogy nem befektetésnek vette, csak nem használja és gondolta eladja.
A gyűrűm kellett javítani és megkérdeztem ha eladnám mennyiért vennék meg ?
Azt mondta hölgy 45 ezerért..
Látta rajtam hogy ledöbbentem. Mondta hogy ők viszont ezt 150 ezerért árulnák...
De vannak olyan hirdetők, ahol a fazont is megfizetik és nem csak tört arany árat adnak érte.
Szerintem értékálló a befektetési arany. Azt visszavásárolják másik országokban is.. ( ha olyan)
Lehet kis lapokat is kapni.
16:
1250 USD-ről ment fel 2000 USD-re 2013 ősztől 2023 őszig.
Az 60%.
19
Nem tudsz nekem újat mondani az arany árfolyamával kapcsolatban.
2011 szeptember 6-án 1859-1921 között mozgott az ára.
Ha esetleg aznap vettél, akkor 2020 júliusában voltál legközelebb nullán. (Az infláció miatt valójában még akkor is mínuszban voltál, ha ezt is számítjuk, akkor 12,5 év múlva, azaz idén kerültél először pluszba...)
Jelenleg 2580 környékén mozog, tehát 2011 szeptember óta az árfolyamemelkedés kb. 36%. Ha ebből levonjuk az inflációt, akkor jelenleg is mínuszban vagyunk.
Ha esetleg 2015-ben kialakult árfolyam-mélyponton vagy annak környékén vettél volna, s nem adtad volna el mostanáig, úgy egész más számok jönnek ki, hisz akkoriban beesett 1046 dollárig. A 2011-es csúcsáról szűk 4 év alatt csaknem feleződött az árfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!