Miért ne lehetne 150.000-ből megélni?
A kérdező azt állítja, hogy az alapvető szükségletek (lakbért és rezsit leszámítva) fedezhetőek 150 ezer forintból egy hónapban.
Figyelem! Ez nem azt jelenti, hogy ekkora a bevétel is. A bevétel nagysága semleges a kérdés szempontjából.
Ezzel egyetértek, mivel még ennyit sem visznek el a “kötelező” költségek egy hónapban.
5: Igen, de ha mondjuk kell venni egy új szemüveget, ami mondjuk nem egyfókuszú kisdioptriás lencse, van, akinek 200 000-nél kezdődik. Egy fogsor megcsináltatása, 1,3 M-nál kezdődik, és ebben nincs szedálás, altatás. Erre hogy gyűjtesz össze? Nem hátrány, ha 6 hónap alatt össze tudod gyűjteni.
Valamint az emberek 70%-a el is tart még valakit, tehát min. 2 főnek kéne biztosítania mindezt a jövedelméből.
Nyelvvizsgát, gólyatábort, stb....
És akkor még nem nyaraltak, tandíjat nem fizettek, nem ruházkodtak...
15: De a "mennyiből lehet megélni" az nem azonos azzal, hogy egy egyedülálló tök egészségesen miből húz ki 3,5 évet.
Legtöbbször egy család szükségleteit jelenti, amiben pl. a lakásvásárlás is benne van, mert ugye a lakhely is a megélés része.
Most te ebből kizárod a lakbér és a lakásvásárlás árát, akkor nem a megélésről beszélsz, csak az élelmiszerről és tisztálkodás költségeiről.
35:A kérdésben is ott van, hogy 1 fő. Nincsen gyerekem. És már leírtam, hogy ezek a megtakarításból mennének.
36: Levezettem, mire mennyit költök. Szórakozás és egyéb is ottvan, szóval nem a létminimumra megy el ennyi.
Persze, nyilván, akinek drága gyógyszer kell az nem számít ebbe bele. De szórják a pénzt az emberek ruhára, ékszerre, táskára, drága dolgokra, műkörömre, tele vannak mindig a plázák,kávézok, éttermek, stb.
Én csak azt mondom, hogy panaszkodunk, de valójában kevesebb pénzzel is el tudnánk lenni. Most nyilván arra gondolok, akinek alig, vagy nincs megtakarítása.
31: 36 éves vagyok, két gyereket nevelek, szóval nem huszonévesen, egyedülállóként mondom ezt :) amit a 30-as hozzászólásomban írtam, az nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne legyen megtakarítása az embernek, csak azt, hogy nem kell minden élvezetet és örömöt alárendelni annak, hogy egyre nagyobb összeg üljön a bankszámlán. Van középút is. Éppen azért, mert gyerekeket nevelek, költeni kell másra is az alapokon kívül, mert neki szükségük van ingerekre, élményekre, amibe igen, beletartozik egy külföldi nyaralás, egy állatkertlátogatás, egy kalandpark, egy balatoni kempingezés, és persze az sem árt, ha tudom fizetni a lányom táncos hobbiját, meg a fiamnak a zeneórákat, neadjisten még 1-1 táborba is elmehetnek a nyáron. Ezt már nem hozza ki az ember 150 ezerből :) persze ülhetnének itthon állandóan, hobbi is minek, a világból látni valamit is minek, mert hát nem létszükséglet, ugye. Csak az úgy nem minőségi élet, márpedig én olyat szeretnék nekik biztosítani.
Legyen az embernek egy ésszerű megtakarítása, persze, de azért élni sem ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!