Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért ne lehetne 150.000-ből...

Miért ne lehetne 150.000-ből megélni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy kifizetted a lakbért/hitelt, és ennyi marad minden másra. Sokaktól hallom, hogy ez nem elég egy főre. Hogy ne lenne?

szept. 7. 20:17
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
19%
most hogy tisztáztuk, hogy kamuzol és félre sem tudsz tenni, mi ennek a kérdésnek az értelme?
szept. 7. 23:40
 22/43 A kérdező kommentje:

20, nem akarok bunkó lenni, de nézz utána annak mit jelent a "megél" szó.

Nyilván ezeket spórolt pénzből veszi az ember. Ezért mondom, hogy sokaknak nincs megtakarítása és azért nincs mert szórják a pénzt.

Én inkább gyűjtök, minthogy olyan dolgokat vegyek, amik nélkül megvagyok.

szept. 7. 23:41
 23/43 Koplárovics Béci ***** válasza:
67%

#22: szótári értelembe, persze. De ezt a helyzetet nem nevezem életnek.

Hogyan lenne spórolt pénz, ha leírod, hogy mindet elkölti? És innentől ha valami elromlik, akkor máris "meghalt", mert nincs miből megvennie. Persze majd visszavesz ebből, abból, ha tud. És csúszik lefelé. És eljut oda, hogy nem él meg már semmit. Főleg a szó egy másik értelmében.

szept. 7. 23:45
 24/43 A kérdező kommentje:
A kérdés az volt, hogy miért ne lehetne ennyiből megélni. Én megélek, de azt hallom sok helyen, hogy nem lehet.
szept. 7. 23:50
 25/43 anonim ***** válasza:
17%

gyerekek ezt a kérdést provokatívnak jelenteni és kész is.

semmi értelme, kamuzik össze-vissza és provokál....

szept. 8. 01:36
 26/43 A kérdező kommentje:

Ki kamuzik meg provokál?

Leírtam pontosan mire költök és azt is, hogy a többit én félreteszem.

Teljesen reális dolog, mi a kamu ebben? 😅

szept. 8. 01:58
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Megelni meglehet ahogy te is írod. De például ennyiből a kaját úgysem hoznám ki, hogy magamra főzök. Szeretek húst, gyümölcsöt egyebeket enni. Amúgy ha jelenleg ennyi a keret és kijössz belőle akkor mit foglalkozol mások véleményével?
szept. 8. 07:06
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
Azzal egyetértek, hogy idei-óráig meg lehet élni ennyiből, és sokam felesleges dolgokra szórják a pénzt, de azért hosszútávon 150 ezer kevés, abból nem tudsz olyan tartalékot képezni, hogy finanszírozd az elromló háztartási eszközöket vagy pl. egy munkanélküli időszakot.
szept. 8. 07:35
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
Túlélni lehet ennyiből, megélni nem.
szept. 8. 07:49
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Lehet így élni, csak minek. Egy unalmas, sótlan, biorobot életre elég, amiben kb csak dolgozni jársz, eszel meg alszol. Minden örömöt megvonsz magadtól, mert ugye arra nem "muszáj" költeni. Ha van valami olyan célod, amire nagyon kell spórolni, akkor egy ideig ki lehet így húzni, de hosszú távon ettől bacsavarodik az ember. Én inkább elmegyek nyaralni, minthogy 3 helyett 4 millió megtakarításom legyen, mert csak.
szept. 8. 08:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!