Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért ne lehetne 150.000-ből...

Miért ne lehetne 150.000-ből megélni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy kifizetted a lakbért/hitelt, és ennyi marad minden másra. Sokaktól hallom, hogy ez nem elég egy főre. Hogy ne lenne?

szept. 7. 20:17
1 2 3 4 5
 1/43 anonim válasza:
83%
Mert nincs vésztartalék váratlan kiadásokra (pl. gyógyszerek,orvosi/fogászati ellátás, elromlott eszközök pótlása/megjavíttatása), nemhogy nyaralásra, szórakozásra.
szept. 7. 20:27
 2/43 anonim ***** válasza:
92%
Hát akkor itt a lehetőség, írd le, hogyan jössz ki ebből hosszútávon
szept. 7. 20:29
 3/43 anonim ***** válasza:
74%
Neked eleg, nekem nem
szept. 7. 20:32
 4/43 A kérdező kommentje:
Na ezaz. Mindenki panaszkodik, közben meg szórja a pénzt. Olyan dolgokra költ, amire nem lenne muszáj. De akkor miért sír mindenki, hogy nincs tartaléka?
szept. 7. 20:35
 5/43 A kérdező kommentje:

2-es, leírhatom.

Háztartási cuccok:15.000

Kaja/pia:80.000

Számlák:25.000 (digi, teló, netflix, stb.)

Egyéb:30.000

szept. 7. 20:46
 6/43 anonim ***** válasza:
85%

Meg lehet oldani, de azért nem egyszerű:

- Nem feltétlen muszáj autót fenntartani. Ha megoldható a tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalog.

- Nem muszáj magánorvost igénybe venni minden esetben. Ha nem sürgős a vizsgálat, akkor megfelelő lehet a Tb-s ellátás is. Pl. egy fogorvosnál.

- Gyógyszerektől, vitaminokból is lehet jobb vagy ugyanolyan az olcsóbb alternatíva is. Erről én is nemrég hallottam.

- Nyaralás sem muszáj hotelben, akár egy apartman is megfelelő lehet, ha többen összefognak. Pl. egy baráti társasággal megosztani a költségeket.

A kérdésből nem derült ki, hogy a lakbérbe beletartozik a rezsi költség is vagy az nem? Arra bőven rá lehet még számolni 40-50 ezer Ft-ot.

Az egy főre jutó élelmiszer költség talán kijön 70-80 ezer Ft-ból. De ebbe nincs éttermezés, extrázás egyáltalán. Otthoni főzéssel talán meg lehet oldani így.

Így már csak nagyon kicsi mozgástér maradna, ha a rezsi költségeket is figyelembe veszem még külön.

szept. 7. 20:51
 7/43 A kérdező kommentje:
A rezsit én például a lakbérrel együtt szoktam számolni. Azon kívül 150.000.
szept. 7. 21:09
 8/43 anonim ***** válasza:
85%
Az úgy azért nem olyan vészes. Nyilván oda kell figyelni mire mennyi megy el. Keresni az olcsóbb alternatívákat, ahol lehetséges.
szept. 7. 21:14
 9/43 anonim ***** válasza:
34%
attól hogy túl lehet élni ha szerencséd van még nem lesz elég, akkor lenne elég ha félre is tudsz tenni minimum mondjuk 50k-t, és ebből nem tudsz félretenni ne hazudd hogy igen mert nem
szept. 7. 22:27
 10/43 A kérdező kommentje:
A többit félreteszem.
szept. 7. 22:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!