Téli találat a hatos lottón, mit tegyek?
Júliusban telitálatom lett a hatos lottón, csak most mertem felhivni őket hogy én vagyok a nyertes, beszélgettünk kicsit hogy mi kell ahhoz hogy felvegyem a nyereményt, de ha rágondolok hogy mekkora összeg fog lassan a bankkártyámon lenni, teljesen ki vagyok egyszerűen alig bírok megbirkózni ezzel.
A családomra semmiben nem számíthatok, nemrég elmentem itthonról és most egy olyan munkám van ami ad szállást, de vannak itt "haverok" de senki nincs akiben igazán bízhatnék, a családot meg hagyjuk...az
Nem tudatja meg senki hogy nyertem, de egyszerűen lelkileg kicsinál ez a teher...
19 éves lány vagyok, nem tudok bízni a családomban sem, és másokban sem.
Első lépésként keresek egy profi tanácsadót hogy hogyan fektessem be úgy hogy mindig legyen, ezzel nincs baj, egyszerűen az van hogy soha nem volt nekem könnyű mindig mindenért küzdenem kellett és soha nem volt nekem sok, de nem is kellett, erre most olyan összeg üti a kezemet hogy meg rá gondolni is nehéz...
Nem akarok arra sorsra jutni mint sok lottónyertes, hogy tönkre ment az életük vagy öngyilkosok lettek.
Hogy a birkozzak meg ezzel a teherrel?
Még megsincs de már most ezt csinálja velem.
Próbálj meg örülni, jóra használni, fejlődni, normális életet kialakítani.
Lesz pénzed segítséget is kérni, ha gond van.
Ez a pénz elég jól befektetve egy kényelmes élethez. (~600m)
Azonban,ahogy olvasom, nem rendelkezel se te se a környezeted hasonló méretű vagyonnal.
Van egy szomorú hirem:
Ennek a kezelését nem lehet pár hónap alatt megtanulni.
Ezért van, hogy a nyertesek jelentős része, 5 év alatt elveszti az egész nyereményt és ezalatt tönkremegy az összes emberi kapcsolata.
Ha lehet egy tanácsom:
Költözz messzebb onnan ahol élsz, a pénzt oszd szét 4 felé.
Négy különböző bankban, nyiss vele prémium számlát és bízd meg őket, hogy kezeljék a pénzed.
Vegyél egy normál lakást és kezdj nyugodtan új életet az új városban.
Keress munkát, dolgozz, tanulj, stb. Amit szeretnél.
A tőkét ne piszkáld, csak a hozamokat használd fel.
A családnak, lehet majd mondani, hogy jó állásod van, azért van pénzed... 🙂
Úgyis elvered. 0 pénzügyi tudással hirtelen mindent megvehetsz majd, azt hiszed nem kell nézni az árakat. Nem lesz elég a 1,5 szobás lakás, egyből Budán kell majd 200nm2-es. stb, stb, stb.
Legnagyobb hülyeség másra bízni a saját pénzed kezelését. Hisz a másiknak nem érdeke, hogy neked sok pénzed legyen, hanem a lényege, hogy neki legyen sok pénze.
Pszichológusra gondoltam, talán ő segíthet, mert jelenleg nem tudok tisztán gondolkodni, tele vagyok félelemmel, nagyon gyanakvó és bizalmatlan lettem, és azt érzem hogy nem érdemlem meg...
Mindig csak alig volt pénzem, az is az volt amit megkerestem magamnak.
Az a típusú ember vagyok aki meg az utolsó kis semmilyet is megosztja mással, és ezt rossz emberek ki is használják
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz😊
Arra is gondoltam hogy többfele, befektetem az egész összeget, és csak a hozamból élek, a munkát nem hagyom abba mert szeretem és kikapcsolás az agyamat teljesen
600 milliónál én így osztanám be:
50 millió szabadon, az se baj, hogy elvered.
50 millió egy lakás/ház ahol élni fogsz.
300 millióból 6 lakás kiadásra. Megbízni egy céget, hogy kezelje, akár hosszú akár rövidtávú kezelés. Ennek a hozamából fogsz élni. (Kb havi 1millió)
50 millió állampapír a lakásokkal kapcsolatos és egyéb kiadásokra.
150 millió részvényalap, elfelejteni azt is hogy létezik 10-20 évre minimum.
Nem egy multimilliomos élet, de így garantáltan megmarad a pénzed és lesz egy kényelmes életed.
Akkor szorozd be 3-al az összes számot :)
És az egyes részek szerintem elég tiszták.
- Ingatlan saját célra
- Valamennyi pénz, ami szabadon elverhető bármire
- Ingatlan befektetés, mert hülyebiztos, ha nem te csinálod magadnak
- Állampapír tartalék, hogy legyen hozzáférhető pénzed
- Részvények aranytartaléknak
ha 50 millát csak úgy elver. Akkor utána nem fog tudni megállni és megy a többi pénz is utána.
Egy fillért se szabad meggondolás nélkül feleslegesen drága cuccokra költeni, csak azért mert megteheti, pl ne akarjon hirtelen 20 milliós szalonautóba beleülni, és végképp ne kp-ra fizesse ki.
Legnehezebb dolog olyannak befektetési tanácsot adni, akinek soha nem volt semennyi megtakarítása.
Azt is kötve hiszem, hogy 600 milliós vagyonnal ő majd meg fog tudni élni (be fogja érni e ennyivel) havi 1 millióból :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!