Ennyi pénzből hogy legyen saját lakás?
Viszonylag átlag felett keresek tehát nettó havi 700 ezer forintot. Viszont ebből sem telik saját lakásra vagy házra.
700 ezerből a kiadások: 250 ezer Ft autó+diákhitel+mobil.
200 ezer Ft havi élelmiszer plussz egyéb dolgok.
Marad 250 ezer Ft abból még félreteszek havi 100-120 ezret. Hogy tudják menni nyaralni évente legalább egyszer vagy kétszer.
Tehát nem élek nagylabon.
Kb. Ha kétszer ennyit keresnék akkor tudnék felrerakni.
De sehol sem találok munkát ahol megvan havi nettó 1 millió 400 ezer Ft
“De senki nem akar az utcán lakni mondjuk.“
Erre van a mamahotel, albérlet, kollégium, munkásszálló, laktanya. Aki egyikbe se fér be, az már tényleg lakjon az utcán mert egy igazi semmirekellő.
"Tehát nem élek nagylabon."
De igen, te nagylábon élsz.
Rezsit, albérltet nem írtál. Tehát otthon laksz. Ebből a fizuból min. 300-at félre kell tudnod tenni.
Az 3 év alatt 10 millió. Voilá, máris megvan az önerőd egy 40milliós lakásra.
"Hogy tudják menni nyaralni évente legalább egyszer vagy kétszer."
1 milliót elnyaralni egy évben? Ez luxus. Megteheted, de akkor ne sírjál, hogy ennyi pénzből nem tudsz lakást venni. Te úgy döntöttél, hogy neked a drága nyaralás fontosabb. Ez a te személyes döntésed, nem avilág hibája.
Nyaralni ennél olcsóbban is lehet, pláne fiatalon.
Sőt akkor se dől össze a világ, ha feláldozol 3 évet az életedből.
Nem 20 év szkétizmusra kell berendezkedni.
"Tehát nem élek nagylabon."
De igen. Bőven túlköltekezed a lehetöségeidet ha lakást szeretnél. Prioritàsok.
Viccesek ezek a kommentek.
Meg azt írta hogy tik tök.
Azt se tudom hogy az micsoda.
Fizikai munkát végzek. Illetve környezetvédelmi technikusi munkakörben vagyok de ez most mindegy.
Vállalkozzak???? Aki ezt írta.
Jó de mire? Mi az amiből kevés van és tőke nélkül elindíthato?
Na ugye nincs ilyen.
86 hónapos futamidőre vettem egy autót.
Illetve van 4 millio Ft diákhitelem amit 1 százalékrol 4 százalékra emelték.
Illetve előfizetéses részletre vett mobilom van.
Ez mellett igen drága a nyaralás ha csak a repülőjegyet nézed ami X országba is minimum 100-150 ezer Ft.
Azért már ne haragudj de egész évbem guriztek azért nehogy már luxus legyen 1 millió Ft évente egyszeri el nyaralni.
Hogyne tudnék a pénzzel bánni.
Csak annyira drága minden hogy kb lehetetlen.
Bemegy reggel az ember az aldiba csak reggelit vesz ami abból áll vesz felvágottat 500 Ft, sajtot 700 Ft. Péksüteményt 400 Ft. Esetleg egy energia italt legyen 200 Ft. Máris 1800 Ft. És akkor még hol van az ebéd hol van a vacsora és stb.
"Azért már ne haragudj de egész évbem guriztek azért nehogy már luxus legyen...(ide opcionálisan behejettesíthető bàrmi)"
Aki màr így kezd el egy mondatot ott fizetéstöl függetlenül az anyagi rosszlét melegàgya leledzik.
> 86 hónapos futamidőre vettem egy autót.
Tehát akkor az autó fontosabb volt, mint a lakás. Szerintem térj vissza a lakás kérdésre ha az autódat kifizetted.
"250 ezer Ft autó+diákhitel+mobil."
Ebből lehet lefaragni. Diákhitel minimuma ha jól tudom a bruttó jövedelmed 4-5%-a, tehát olyan 50 ezer, mobil egy jó előfizuval max 7-8 ezer, szóval van egy baromi drága kocsid, ami jó eséllyel több, mint amit megengedhetsz magadnak. El kell adni, visszafizetni a hitelt rá és venni egy jövedelmi szintednek megfelelő verdát.
"200 ezer Ft havi élelmiszer plussz egyéb dolgok"
Ez is baromi sok! Mi az asszonnyal KETTEN költünk havi 200-230 ezret kajára úgy, hogy ebben havi 3-4 éttermezés is benne van. Szoktál te főzni magadnak, vagy mindig kaját rendelsz / éttermezel?
"még félreteszek havi 100-120 ezret. Hogy tudják menni nyaralni évente legalább egyszer vagy kétszer."
Ez is rengeteg. Éves szinten 1,2-1,4 millió nyaralni? Ne nevettess már! Az elmúlt egy évben asszonnyal voltunk 4 napot Horvátországban, egy hetet Ausztriában és egy hétvégét belföldön és a három utazás együtt KETTŐNKNEK nem került ennyibe.
Itt nem a jövedelmeddel van a gond, hanem azzal, hogy nem tudod kezelni a pénzt és elszórod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!