Egyedulállóként gyerekkel hogyan lehetne kimenni külföldre? Mennyi tőke kéne, kivenni fix albérletet, iskola aztán munka vagy hogy?
Először a gyereket kéne beintegrálni sulit keresni neki ami fogad magyarokat hogy tanulja a németet, vagy még 1 évet elpazarolni arra hogy itthon vert izzadva ki legyen fizetve egy magán nyelvtanár?
Utána elhelyezkedni dolgozni tekintve hogy a munkaidő rendszerint nem egyezik az iskolaival?
Vagy munkahely +munkahelyi szállás és aztán az iskolába íratás munka mellett?
Hogyan oldhato meg gyerekfelügyelet kisgyereknek ha pl este 8 ig is kéne dolgozni vagy éjszaka vagy este 18 ig közven a sulinak vége 14 kor vagy 16 kor?
Ismerős nincs.
Én így csinálnám:
#1 megvan a munkahely: ez determinálja hogy mikor és hova költözöl (május-június)
#2 megvan az iskolai beiratkozás (nyári szünidő alatt)
#3 albérlet keresés, költözés
(nyári szünidő alatt)
1. München nincs tele zülledékkel, bár mint minden nagyváros, nyílván színesebb. Ugyanakkor ha csak nincs valami jól fizető szakmád, a magas bérleti díjak miatt nem ajánlanám.
Amúgy:
Először munka kell, anélkül nem kapsz lakást.
Aztán lakás, anélkül nem kapsz sulit.
De nyílván ahogy írod: egyedül segítség nélkül nehéz.
Ez igy startbol meg van lőve, ok hogy dolgozol mig iskolaban van, de mi van a vakációkkal? Vannak megoldasok évközi vakaciokra is, nyaron meg postazod a nagyszülőkhöz? Ha beteg lesz?
Igy egyedül nem mennék, mig a gyerek nem képes egyedul is iskolaba járni meg boldogulni otthon mig te dolgozol.
Vagy szerelsz ismerősöket. Igen, tobbet is.
Valószínűleg csak négy órás munkát kapnál mert kint nem egész napos az óvoda.Sok helyen albérletet is csak munkahely,bankszámla után adnak.
Nem lesz könnyű.
Egyébként attól függetlenül, hogy sztem gyerekkel nagyobb
Tervezés kell , amit fentebb ìrtam is, teljesen megértelek. A gyereknek nagyobb anyagi biztonságot nyújtani nem rossz cél. Mellette pedig egyéb más hasznos oldalai vannak pl: megtanulhat meg fiatal korban egy fontos európai nyelvet magas szinten. Szoval maga az ötlet nem rossz.
Lehet le kéne tennem gyors vmi pincernő tanfolyamot ahogy nézem 13-15 eur az orabér plusz cafeteria is van plusz részmunkaidősek is vannak, es ha ejszaka is lennék ejszakára nem ártana vmi felügyelet vagy nem tudom de akkor tidnék érte a suliba rohangálni meg ügyintézni lakcimbejelenteni.
A vendéglátás eléggé rugalmas igy lennének nappali hetkoznapi szabadnapok is.
(Csak mert a szallodai takaritasban napi 9 ben kezdtem már tönkremenni anno meg életem se volt amugy csak reggeltol estik munka mert kb 17 -18 ra értem csak haza.)
Es vannak pl wohnungeld (lakhatási támogatások is elterngeld is meg ki tudja mik. A családi lenne 250 euro ehhez 1200 as munkabér, tehát 1500 euros fizetés..?
Az karcsú?
Vagy pl lehet le kéne tennem könyvelőit mert ahogy elnézem magyar nyelvű könyvelőt is keresnek Németo-ba német nyelvtudassal ugyan de magyar kell.
Munkalehetoseg mindig van, tényleg a gyerekkel nehéz csak logisztikáznom az egészet.
12 én münchenben az utcán pl csak bordélyházakat is láttam egymas után végig sorban, dugig van piroslámpás helyekkel, teljesen alap bevett szokás a pr.stitúció is. Ezen kivül bárok ezrei nem ugyanaz de hasonló profilú vendéglátók.
Igy értettem hogy nekem münchen családi gyermeknevelési szempontbol nem tetszik.
Aztán a sok drogos is meg stb.
A környékbeli helyek "klasszikusabbak" pl Passauban inkább vannak normális kávézók mint ez. Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!