Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aki 600-700 ezer nettót...

Aki 600-700 ezer nettót keres, az milyen színvonalon él?

Figyelt kérdés
Ugyanúgy spóroltok, vagy nem nagyon nézitek mi mennyibe kerül? Költekeztek inkább vagy félreraktok? Aki albérletezik, olcsó albiban lakik (150k) vagy szép, tágasban?

aug. 12. 23:04
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
Bátyám nem rak félre (legalábbis sokat nem, mindig csak kevés tartaléka van.) , van konditerem-bérlete, minden nap étteremben ebédel. Albérletet fizet Bp-n, egyedül lakik benne, nincs párja, nincs gyereke, nincs házikedvence. Hétvégente ugrik haza, arra költ még; úgy tudom, nincs bérlete. Ilyen nagyságrendű a keresete. Ja meg még időnként ad pénzt anyánknak, azt nem tudom, mennyi.
aug. 13. 22:03
 32/52 anonim ***** válasza:
@25 Szofizálhatunk ilyeneken, de a lényeg az, hogy a végén ebből lesz használható konyha. Én lengyel weblapokon tökölés helyett inkább keresek nettó millió felett és amikor kell valami, akkor megcsináltatom egy generálkivitelezővel. Nem maradok konyha meg fürdő nélkül 2 hónapra, mert nem jön a villanyszerelő, hanem 6-8 munkanap alatt kész, meg nem arra megy el az éves szabim, hogy magamra burkolok, meg az OBI-ban túrom a csempét.
aug. 14. 05:46
 33/52 anonim ***** válasza:
#29; úgy látom te sem érted, hogy a kérdés EGYEDÜLÁLLÓKRA vonatkozott.. ki a faszt érdekel, hogy családdal nem lehet megélni ennyi pénzből..
aug. 14. 08:05
 34/52 anonim ***** válasza:
33: Nincs egyértelműen elirva, hogy egyedülállót kérdezett, de ha mégis, akkor azt jó tudni, hogyha egyszer családot akarsz alapitani vagy lakást venni, akkor félre is kéne valamennyit tenni ebből a pénből és ahogy az árak alakulnak, egyre csak többet.
aug. 14. 09:36
 35/52 anonim ***** válasza:

#30: CSak durván számolok, lakáshitel 180e, kocsitörlesztő 70e, rezsi 60e, fizetek nyugdijpénztár, életbiztosítást stb ez havi 60e (volt amit már lemondtam, volt ez havi 100e is) autó tankolása 50e (rokonok, barátok mind vidéken élnek, simán elmegy két tank benzin), étel 150e (főzünk, de sokat rendelünk is csomagolt ételt, mert egyszerűen nem ér rá a párom annyit főzni), ezenkívül a gyereknek szinte minden hónapban egy minimum 100-assal lehet számolni, valamit venni kell, most pl két oltás volt 30e (nem állami támogatásos), etetőszék kellett 30e, pelenka 20e (sok mindent kapunk is, ha az se lenne, ezt a számot lehet szorozni felfelé)

Ez 670ezer forint és még semmi plusz "luxusra" nem költöttünk, nem voltunk étteremben, nem voltunk nyaralni, fagyizni, állatkerben, lángosozni, wellnesezni stb... sorolhatnám.

aug. 14. 09:42
 36/52 anonim ***** válasza:
75%

Mi a párommal ketten keresünk nettó 1.375.000 ft-t, szóval fejenként nagyjából 700-re jön ki és nagyon jól élünk gyerek nélkül, pedig van igényünk a minőségre.

Nagyjából így alakulnak a kiadásaink(éves kiadásaink 1 hónapra vetítve):

Lakáshitel: 200 ezer/hó

Rezsi, előfizetés, mobilszámla: 50 ezer/hó

Kaja: 150 ezer/hó

Nyugdíjpénztárak, egyéb nyugdíjmegtakarítások, élet- és balesetbiztosítás: 200 ezer/hó

Heti 1-2 étterem, bár, kajarendelés: 80 ezer/hó

Kondibérletek: 40 ezer/hó

Ruházkodás, cipők, aboutyou: 50 ezer/hó

2 kocsi fenntartása, benzin stb: 180 ezer/hó

Drogéria, higiéniai cuccok: 10 ezer/hó

Szórakozás, találkozás barátokkal: 40 ezer/hó

Egyéb: 20 ezer/hó

Havonta kb 300-350 ezer marad meg, ez mind megy a hosszútávú megtakarításainkba.

A fizetésünkön kívül szoktunk kapni 2-2 havi bónuszt, plusz egy kis pulykapénzt, karácsonyi jutalmat stb. összesen ezekből mindent egybevetve 4-4,5 millió ft szokott összejönni + 4 milliót teszünk félre a fizunkból 1 évben, összesen tehát 8-8,5 millió ft megtakarításunk képződik, de ebből 2 milliót elnyaralunk/síelünk stb.

Összességében mi nagyon jól élünk, ha egyedül kellene 700-ból plusz a bónuszokból megélnem, se lenne sokkal alacsonyabb az életszínvonalam. Árakat sose nézünk a boltba, mégis évi 6 milliónk megmarad egy évben és ebben nincs benne kifejezetten a nyugdíjra félretett pénzünk :)

aug. 14. 13:29
 37/52 anonim ***** válasza:

#36: 35-ös vagyok. Nálatok nincs gyerek a képben, akkor teljesen más lenne a helyzet. Párom is hazahozott 600ezer felett, csak most a GYES miatt a maximális GYESt kapja, ami a rendes fizetésének a fele sincs, ami pont az a 350 ezer forint, amit te félre tudsz rakni plusz ugye a gyerek költségei.

Ezt nem rosszból írtam, csak azért, hogy a gyerek egy kisebb keresetű családban jelentős plusz teher, két jó fizuból meg épphogy elvagy vele. Mi jó előre megtakarítottunk, amikor még rendes két fizetésünk volt és nem volt gyerek, aminek most a kamatait forgatjuk be a gyereknevelésbe.

aug. 14. 14:12
 38/52 anonim ***** válasza:
100%
Igen, és itt mutatkozik meg, hogy miért átgondolatlan és idióta a kúrmány családtámogatási politikája. Ahelyett, hogy CSOK-ingyenpénzt osztogatnak, inkább élhető béreket kellene teremteni, hogy egy átlagos keresettel be lehessen vállalni legalább egy, de inkább két gyereket.
aug. 14. 14:27
 39/52 anonim ***** válasza:
Én Németországba kapok 600.000 Ftnyi eurót ( 1600 euró). Én gyűjtök és spórolok így csak eszek , dolgozok,alszok.. szoval ez így megy már 5 éve . Van pénz ,van pénz... Dee munkán kívül nincs más nagyon
aug. 15. 01:00
 40/52 anonim ***** válasza:
100%
#39 Ennyiért nem éri meg kimenni, pláne ha nem is élsz.
aug. 15. 06:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!