Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aki 600-700 ezer nettót...

Aki 600-700 ezer nettót keres, az milyen színvonalon él?

Figyelt kérdés
Ugyanúgy spóroltok, vagy nem nagyon nézitek mi mennyibe kerül? Költekeztek inkább vagy félreraktok? Aki albérletezik, olcsó albiban lakik (150k) vagy szép, tágasban?

2024. aug. 12. 23:04
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

Ez csak olyan dolgokon múlik, hogy 20 Ft-ért veszi meg a kiflit vagy 200-ért az ugyanakkorát. 200-ért vagy 900-ért egy ugyanakkora darabka vajat... Élhet negyedolyan színvonalon is, mint más minimálbérből.

Én pl. 200 Ft-os kólát veszek (2 liter), de ott áll mellette a 600 Ft-os is (0,5 liter). Lehet számolni.

2024. aug. 13. 16:22
 22/52 anonim ***** válasza:
45%
14: Konyhában mi? Csak a bútor? Kis utánajárással összeválogatok neked 800 000-ből egy megszólalásig pont úgy kinézőt.:)
2024. aug. 13. 16:24
 23/52 anonim ***** válasza:
#22 tavaly újítottam fel a panellakásom konyháját. Fali csempe (padló maradt), festés, bútor fóliázás, új konyhapult, mosogató, főzőlap anyaggal, munkadíjjal 900 ezer, pedig kicsi helyiség és semmiből se a legdrágábbat vettük. Komplett új bútorral alsó hangon 2 milla lett volna.
2024. aug. 13. 17:00
 24/52 anonim ***** válasza:
100%

@22 Nem fogom kalákában csinálni, meg magamnak csempézni, plusz egy konyhába gépek is kellenek.

Valaki kért screenshotot 7-számjegyű nettóról, ez a legutóbbi bérpapír: [link]

2024. aug. 13. 17:34
 25/52 anonim ***** válasza:

24: Ne hari, de "egy konyha" alatt konyhabútort értünk gépek és mosogató nélkül (tehát bútorlap, előlap, fogantyúk, korpusz, láb, munkalap, esetleg üveg), amit oda méretre csináltatunk, nem a helyiség felújítását. Tehát ingóságot.

Amit írsz, az lakásfelújítás.

Asztalos csinálja, csak én veszek meg hozzá mindent, mert én tervezem meg és én járok utána az alkatrészeknek.

3 milliós konyhát 800 000-ből össze lehet legózni egy kis utánajárással.

Pl. kinéztem egy fogantyút, amit 1400-4000 Ft közt vesztegettek a piacon, és megtaláltam lengyel gyártmányban 350-ért. Egy komplett konyhabútorra ebből kb. 40 kell, lehet számolni.

És akkor ez még csak a foganytú.

2024. aug. 13. 18:51
 26/52 anonim ***** válasza:
24: * [link]
2024. aug. 13. 18:54
 27/52 anonim ***** válasza:
100%

Én 840 nettót kapok, a férjem 600-at, tehermentes saját ingatlanban élünk, van két kamasz gyerekünk.

Tudom, hogy Magyarországon ez furcsa, de én alapvetően nem panaszkodom. Amire kell, arra jut, nem nézem a boltban, hogyha megkívánom a gyümölcsöt, mibe kerül, szinte minden nap húst eszünk. Ha tönkre megy egy háztartási gép, akkor nem vág földhöz, ha ki kell cserélni.

Ennek ellenére nem nyaralunk minden évben külföldön, és autót sem veszek minden évben újat.

Én még a kommunizmusban voltam gyerek, és iszonyú szegények voltunk. De észre sem vettük, mert mindenki az volt. Hiába lett volna rá pénzed, nem is tudtad volna megvenni, mert nem is volt a boltban semmi. Télen nem volt zöldség-gyümölcs, hiába hisztiztem a boltban egy Balaton-szeletért, anyám nem tudta megvenni.

Szóval van azért összehasonlítási alapom, és én tényleg nem sírok. Persze nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni, de mi elvagyunk.

2024. aug. 13. 19:31
 28/52 anonim ***** válasza:
#24: köszönöm! Vegre egy hiteles, nem kamus válaszoló! Ritka ezen az oldalon..
2024. aug. 13. 21:11
 29/52 anonim ***** válasza:
Viccesek ezek a hozzászólások, hogy x hogyan kereshet bruttóban milliót mert olyan a világon nincs. Én nem tudom egyesek hol élnek, de ennyit kb 7 éve kerestem, most nettóban bőven többet viszek haza. A kérdésre válaszolva, mire elég nettó 700.. nagyjából vegetálni. Autóhitel, lakáshitel, gyerek plusz a feleségem GYESen van, vagyis ebből a fizuból én tartok el plusz két embert.. a havi költésünk több, mint nettó 700 szóval az álluk felkopna, csak “szerencsére” én a fent említett összeget keresem, amiből luxus nélkül elvagyunk. Aki meg nem hiszi el, hogy ez az összeg kevés, az kérdezzen meg egy babás-kisgyerekes családot, nem részletezném.
2024. aug. 13. 21:46
 30/52 anonim ***** válasza:

29-es, nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni. Ha leírod mikre költesz, megmondjuk, hogy az luxus-e vagy sem. Ismerősöm lánya pl. minden reggel taxival ment iskolába, és szerinte ez alap.

Én azon is le vagyok döbbenve, hogy a munkahelyemen senki nem főz, mindenki rendel. Pesten 4-5000 ft valami alja gyorskaja, aminek még a szagától is rosszul vagyok, és ezeket eszik, kb. engem néznek ufónak, hogy én főzök. Egy adag árából az egész családnak összerakom az ebédet. Igen, időigényes.

Viszont van aki nettó 300-at keres, és abból is muszáj neki megélni.

2024. aug. 13. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!