A gazdagság lényegében azon múlik, hogy ki tud a többi embertől több pénzt "elszedni"?
Erről a képről jutott eszembe a kérdés:
Ha belegondolok, hogy én elmegyek pszichológushoz/life-coach-hoz/biszem-b@**om sarlatánhoz aki tegyük fel, hogy nem segít a problémáimon, akkor én önként odaadom a pénzem, amiből ő jobban fog élni. Ergo elveszi a pénzem.
Tegyük fel, hogy mégis segít rajta, fejben összeszedem magam, nem lesznek pszichés problémáim és sikeres vállalkozó/cégvezető leszek.
De ebben az esetben is a beosztottjaimtól veszem el a pénzem, mert az extraprofitot én realizálom, amit ők is megkaphatnának a tisztességes, jogos munkájukért, cserébe viszont nyomorognak és ők futják a mókuskereket helyettem (nélkülük nem is menne a cégem).
Vagy lehetek marketinges, eladni minden szír-sz**t amivel ismét csak a többi ember zsebéből csenem el a pénzt. Ugyebár az erőforrások mindig végesek.
Akkor nagyon lesarkítva a gazdagodás nem azon múlik, hogy ki tud minél több pénzt ellopni a másiktól?
Ilyen zagyvaságot csak frusztrált sikertelen szegény emberek hordanak össze.
Igen nyilván léteznek olyan emberek akik mások megvezetéséből, átveréséből harácsolták össze a pénzüket sajnos. De azt állítani hogy minden jómódú ember gonosz és mások megrövidítésével szerezte a pénzét, köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Az nem lopás, ha önként adják át és értéket adsz nekik. Kuruzslással átvered őket.
Gazdagság (anyagi) tudni kell meg is tartani a pénz. Lttam havi 10 milliót kereső egyént, aki el volt adósodva.
Kereslet - kínálat.
Ha valaki oda viszi másnak a pénzét, akkor ezek szerint van piaci kereslet a termékére, szolgáltatására.
End of story.
Meggazdagodni (de akár szimplán csak megélni is) kizárólag a MEP-ből lehet, hisz mindenki meztelenül születik, nincs se zsebe, se ruhája.
MEP = más emberek pénze.
Mindenki abból él, hogy más emberek pénze a sajátjává válik. Ha egy munkahelyen dolgozol, akkor is, ha vállalkozó vagy és szolgáltatsz vagy értékesítesz, akkor is.
S természetesen nem csak elvenni lehet másoktól, hanem azt is el lehet érni, hogy önként és örömmel adják neked oda.
Minél több embernek segítesz abban, hogy elérhesse a saját célkitűzéseit, te annál gazdagabb lehetsz.
Igen, a magyar vállalkozók állandóan a magas költségekre hivatkoznak, közben a gáz ára sose volt ilyen alacsony szinten:
@7
Figyelmen kívül hagyod, hogy a vállalkozók számára nem lett olcsóbb a gáz. Csupán annyi történt, hogy a kormány olcsóbban veszi, de ugyanannyiért adja, mint előtte. Így lehet jó sokat keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!