Ki hogyan gazdagodott meg?
Neveztek már gazdagnak, de ez elég nevetséges állítás, simán jó alkalmazotti fizetésem van, saját ingatlan meg egy gyengébb nyolc számjegyű megtakarítás a bankban, plusz elég könnyen megengedhetek magamnak dolgokat.
Szóval előbb azt kéne tisztázni, hogy mit jelent a gazdagság. Azt is meg tudom érteni, hogy szegényebb kistérségekből nézve az, hogy hazaviszek magyar munkahelyről nettó 1.5 millió forint körüli pénzt havonta már krőzusi szint, csak akkor meg elég sokan esnek bele ebbe.
Nekem van egy ismerősöm akinek van vagy 500 milliós vagyona. De nála nagyobb xarrágót én még nem láttam.
WCt a fürdővizzel húzza le. Állandóan trükközik az önkiszolgáló pénztárnál. Azt számolgatja hogy hány kifli súlya pl a sajt mert akkor azt üti be hogy 4 kifli és nem a sajtot. Télen 18 fokban lakik. Stb.
200 millióm nekem sincs. Ha mindent pénzzé tennék, talán 130-140 millióm lenne. De! Nem tartom magam gazdagnak, a rendszeres havi jövedelmem alapján meg pláne nem!
Alkalmazottként dolgozom, a KSH átlagot meg se közelíti a fizetésem. A 30-as éveimben járok, saját családom, eltartottam még nincs. Nincs drága hobbim, nem élek nagy lábon, nem szórom a pénzt, luxusra nem költök.
A felmenőim a 20-as éveimben kihaltak. A nagyszüleimet nem is ismeretem. Apám 21 éves koromban halt meg, anyám pár évvel később. Ők még csak nyugdíjasok sem lehettek... Szóval onnan meg minden rám maradt.
Faterom ez alapján ide tartozik, 100m körüli likvid tőke, 4-500m körüli ingatlan vagyon.
Az egész alapját a 90-es években alapított cégből építette fel. Másként (alkalmazottként) ez szerintem nem is lehetséges.
De ma ez már sokkal nehezebb, akkoriban bármibe bele lehetett vágni mert pangott a rendszerváltás után a piac. Ma még minden telített, átlagosan már semmit sem érsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!