530.000 ft-ot keresek, havonta kb 200.000-230.000 ft-ot rakok félre. Ez milyennek számít?
Figyelt kérdés
Albi+rezsi 130. Ételre talán sokat költök, havi olyan 120K-t úgy, hogy a munkahelyem biztosít kedvezményes étkezést és néha anyámék is feltankolnak pár napra, mikor meglátogatom őket (nem kérem, de megsértődnek ha nem fogadom el). A boltban nem érdekelnek az árak, amit szeretnék azt megveszem. Főzni nem szoktam. Most nyáron sokat utazok országon belül, üzemanyagra havi olyan 50K-t költök, jegyekre (színház, buli stb) kb havi 30K-t. Mindenféle egyéb kiadást (ruházkodás, internet, tisztálkodószerek, stb) fedez az év végi prémium, ha nincs egyszeri nagyobb kiadás (pl új telefon) akkor marad is belőle. Így havonta kb 200K marad. Az év hidegebb felében kevesebbet utazok, akkor üzemanyagra és szórakozásra kevesebbet költök, akkor olyan 230-at tudok félretenni. Ez évente kb 2,6 millió Ft. Régebben iszonyat spórolós voltam, semmire nem költöttem jóformán, mindenre sajnáltam a pénzt, akkor is, mikor már bőven volt. Amúgy 28 vagyok és 20 millió forintom van, amit munkából és befektetésekből szereztem.aug. 5. 17:58
11/18 A kérdező kommentje:
#3 nettó 530. Szellemi foglalkozású vagyok, felsőfokú végzettséggel.
#4 sokat sportolok, mondhatni fő hobbim, és nem szoktam főzni magamra.
Gyermek és fiatal felnőtt koromban minden költésemet többször is átgondoltam: valóban kell ez nekem? Tényleg szükségem van rá? Nem lenne elég egy olcsóbb is? Most sem szórom a pénzt, nem veszek hülyeségeket, de amire vágyom, arra nem sajnálok költeni. Szeretnék élni is már, próbálom keresni a középutat.
aug. 5. 19:07
14/18 anonim válasza:
Ez így 37% megtakarítás, ami nagyon jó. Én duplaennyi jövedelemből csak olyan 380-at tudok félre tenni
15/18 anonim válasza:
Itt Gyakorin legalább 500 ezret tesz félre a többség. 🤣Tudnám hol vannak ezek az emberek, mert akárhova keveredek, minden csóró mindenki.
16/18 anonim válasza:
#15 hány ember anyagi helyzetét ismered a ~10 millióból?
17/18 anonim válasza:
#15 Hasonló a hasonlónak örül. Nyilván olyan körben mozogsz, ahol hozzád hasonlóan mindenki "csóró".
Nekem a barátaim, ismerőseim is jól élnek. Lehet, hogy nem keresnek annyit, mint én, de nem is ilyen 200 ezreket.
18/18 anonim válasza:
#15: 17-es jól leírta, hogy más körökben mozogsz, de szerintem tippjeid lehetnek, hogy ma egy maszek munkás, burkoló, festő, villanyszerelő, gázos mennyit keres ... egy barátom konkrétan mondta, hogy tisztán nettó 7-10 milliót vesz ki egy hónapban burkolós melóból úgy hogy annyi a munka, nagy részét elvállalni is képtelen. Csapatban dolgoznak, leosztva a melót, napi 12 órákat dolgoznak minimum, nem sajnálom tőle. Ez csak egy kiragadott példa, ezekkel a szakmákból nagyon jól lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!