Dolgoznátok napi 45 perccel többet csak azért, hogy egy jó autótok legyen?
Kiszámoltam, mennyibe kerülne álmaim autója önerővel, költségekkel, üzemanyaggal, értékvesztéssel, hitellel együtt 15 évre és az jött ki, hogy 15 éven át, minden munkanap (a jelenlegi jövedelmemmel) 45 percet csak azért dolgoznék, hogy ez az autóm lehessen a jelenlegi helyett.
Az inflációt, költségek növekedését, a bérem növekedését és az autóra költött pénz befektetési hozamát nem számoltam hozzá.
Én egy kicsit soknak érzem ezt, kíváncsi vagyok, mások hogy állnak hozzá. Most egy olcsó kisautóm van, amit kinéztem, az sem lenne nagy, csak magasabb presztizsű márka és jobb felszereltség.
Dolgoznál-e napi háromnegyed órát álmaid autójáért?
Alkalmazottként? Nem.
Vállalkozóként többet is teszek érte, de így nem csak egy jobb autóm lesz, hanem egy anyagilag független életem.
Úristen, dehogy.
Egy autóért, ami arra való, hogy elvigyen A-ból B-be?
Ez egy használati eszköz, erre biztos nem cseszném el a szabadidőm.
Ez csupán egy elméleti számítás, ami piszkosul nem állja meg a helyét a mindennapi életben.
Aki így akar egy autóvásárlást összehozni, az inkább maradjon a tömegközlekedésnél.
#6 Nyilván elméleti számítás és sok az ismeretlen tényező, de nem is az a lényeg, hogy fillérre pontosan kiszámoljam a költséget, csak hogy a mostani kocsival össze tudjam hasonlítani nagyságrendileg.
És még 15 évre vetítve is bizony elég jelentős a különbség. Az is igaz ugyanakkor, hogy a lakás már megvan, gyerek nincs, szóval nincsenek orbitális kiadásaim. Utazgatni viszont szeretek és szeretnék továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!