Alkalmazottak: Ha megnyernétek a Lottón a főnyereményt, legalább 100 millió Ft-ot, dolgoznátok tovább a jelenlegi munkahelyeteken alkalmazottként?
100 millió nem nagy pénz.
Főleg az ilyen "nyertem 100 milliót soha többet nem dolgozok" felfogású embereknek. Gyorsan seggére vernek, elköltik minden hülyeségre, aztán majd leégve mennek vissza a régi munkahelyükre.
Dolgoznék tovább. Egyrészt szeretem a melómat és nem szakadok meg, másrészt nagyon feltűnő volna, ha hirtelen nem dolgoznék és mindenki rám szállna.
Mondjuk szép csendben elkezdenék építeni egy vállalkozást, ami majd a későbbiekben a fő munkahelyem lesz.
Az tuti, hogy akármennyit nyernék, nem kezdeném el lógatni a lábam. 100 millió amúgy nem olyan sok, vesz belőle az ember egy normális házat, több, mint a fele el is ment. Egy vállalkozás beindításához viszont több, mint elég és abból egy életre meg tud élni az ember, ha jól csinálja.
Nem annyira szeretem a melómat, de jól fizet, szóval dolgoznék tovább. 100 millió az nagyjából 10 évnyi bérem.
Nem mondom hogy nem nagy összeg ez, de tegyük mellé az ingatlanárakat. Budapesten egy takaros, nem túl nagy panelért, jó helyen is elkérik ennek az összegnek a felét.
Egy felújítást nem igénylő, nem luxus, de szép családi ház - még csak nem is Budapesten - is kerülhet közel ennyibe.
Egy jobban felszerelt Skoda Octavia is bőven 10 millió fölött van, egy valamire való BMW meg mondjuk karcolgatja a 20 milliót.
Ahhoz hogy tényleg csapot-papot ott hagyjak és pár évig boldog semmittevésben éljek, legalább 500 millió forint kellene (de inkább milliárd fölött). Ha ezt be tudom úgy fektetni, hogy az inflációt legalább behozzák a kamatok, akkor mai értéken havi 1 milliós költéssel ennek az összegnek kb. 40 év alatt fenekére verhetne az ember. És havi 1 millió - főleg családdal - nem is egy elképesztően nagy összeg.
"egy valamire való BMW meg mondjuk karcolgatja a 20 milliót."
Ha 20 millám lenne egy kocsira akkor se juta soha eszembe a BMW, se a "bunkó hármas" többi tagja (Audi, Merci). Vennék inkább egy Teslát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!