Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan lett ezeknek az emberek...

Honnan lett ezeknek az embereknek pénzük ilyen autókra?

Figyelt kérdés

Akármerre járok (szóval kisvárosban is, csórónak mondott településeken is) 40-50 éves dögunalmas jólfésült nyárspolgárok meg nyugdíjas arcok mászkálnak fiatal, többmilliós kocsikkal (kedvenc márkáik is rém unalmasak: Kia, Hyundai, Dacia, franciák, Ford stb.). Aztán akármikor kijön egy KSH statisztika az átlagfizetésről, arra jellemzően mindenki azt írja hogy ő fele ennyit keres meg éhenhal. Na de akkor vajon mivel foglalkozik ez a sok "verébforma" ember akik meg egész nap a dögnagy ázsiai SUV-okkal furikáznak? Ez a korosztály jellemzően nem is olyan mint a mai Z generáció hogy kapásból tud angolul meg nyelveket elvégez 100 diplomát anyu apu pénzén. Mégis hogyan lett vagyonuk minderre? Alkalmazottként? Mert nem 300-350 ezret visznek haza az tuti de nem is hiszem hogy akkora szakmai atyaúristenek... Vállalkozó sem lehet mindegyik... Szóval vajon mit vihetnek? Ilyen mérnök, olyan gazdasági l0fasz mindegyik? És jut a kocsi fenntartása mellett gyerekre, asszonyra meg mindenre? Meg vajon milyen távokat mehetnek? Vesznek egy több milliós SUV-ot amivel ingáznak napi 5 kilométert a munkahelyre meg a LIDL-be zsemléért? Mert egy aktív dolgozó hétköznap nem megy 500-600 kilométereket. Ezek ülnek 10-20 éve az irodákban és osztják az észt az éhbérért güriző fiataloknak? Hitel? Lízing? Nem értem...

Az oláhcigányok is pl. sokszor nagyon drága kocsikkal járkálnak, de ők komoly keményvonalas, bevállalós bűnözők is, szóval ott életszerű a fiatal BMW meg hogy úgy cserélik a kocsikat mint más a nadrágot mivel kocsikkal nepperkednek, de emezeket nem értem...

2024. júl. 18. 13:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"Már ne is haragudj, de akinek 20 év gyűjtéséből jön csak össze egy ilyen kaliberű fiatal használtautó , az valójában nem engedheti meg. Tulajdonképp akkor az élete ~1/4-e során (~20 év) csak arra keresett hogy vegyen egy autót? És hova jár utána vele? Zsemlét venni a LIDL-be? Mert nyaralni meg szórakozni biztos nem, ha ilyen tud csak pénzt csinálni."

Te nem ismered az embereket. Többség el se jut odáig, hogy megengedheti e vagy sem. Látja hogy a szomszéd nagy autót vett, akkor vesz ő is, nehogymár neki ne legyen. Nem számít, hogy nem fér bele a költségvetésbe, erre való a hitel. A többségnél nincs olyan hogy költségvetés, mikor megjön a fizu, akkor habzsidőzsi, ételrendelés, hónap végén meg szárazkenyér vízzel

Nálunk több kolléga is bevallja, hogy hitelt vett fel a külföldi nyaralásra. Egyik görögbe ment, másik meg egyiptomba és csodálkoznak, hogy ha azt mondom, hogy én nem megyek nyaralni évek óta, hanem azt a pénzt félreteszem és befektetem.

2024. júl. 18. 20:32
 22/26 A kérdező kommentje:
21 - Én el nem tudom képzelni hogy meglett felnőttek is ilyenek? Én fiatalként mamahotelben gyerek meg minden nélkül oké hogy mondjuk elbaszom a pénzem nagyrészét, de családfenntartó emberek képesek ezt egy kis szórakozás meg látszat kedvéért mikor másokért is felelnek?
2024. júl. 18. 20:44
 23/26 anonim ***** válasza:
Én 50+osan örökségből vettem újszerűt családi biztatásra, de már nem tenném a fenntartási költség miatt. Keresztapám és anya havarja is nyugdíjból és bérleti díjakbol vesznek 5 évente újat, tipikus szandálos, műszálas zoknis palik. Kollégákmnak nyugger apósa adja oda 5-7 évente az autóit, ezek is újnak tűnnek. A fehér OCTAVIAk, Focusok céges autótok.
2024. júl. 19. 08:43
 24/26 anonim ***** válasza:
Azért vesznek suvokat mert szár a hátuk es kevésbé fáj a ki be szállás egyébként azért egy 40 50 éves diplomás a legtöbb szektorban elég jól keres
2024. júl. 19. 13:49
 25/26 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező!

Amíg ezt a kérdést megfogalmaztad és bepötyögted, levághattad volna a szomszéd kertjében a füvet.

Ezzel kerestél volna pár forintot, amiből ha rendszert csinálsz, talán hozzásegíthetne egy autó vásárlásához.

Sokkal hasznosabb időtöltés lenne, mint mások pénztárcájában turkálni.

2024. júl. 19. 16:04
 26/26 anonim ***** válasza:
Rendszerváltás környékén elég sok olyan ember jutott ehhez ahhoz aki jó időben volt jó pozícióban jó helyen. Az akkor megszerzett ingatlanok, földek ma milliós tételek. Pl. Anyám barátnője kapott 70 milliót egy 10 éve üresen álló ingatlan után mire a jogvita rendeződött. 70+osan, mindene meg van, jogsija sincs, vehetne bármilyen autót, a lányának vett egy új yarist crosst a 20 éves helyett. Vagy egy másik ismerőse, agglegény volt, 200 millió körüli ingatlanokat hagyott az öccse 40 éves fiára. Az öreg Középkáder volt egy nagy szoci gyárban.
2024. júl. 19. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!