Honnan lett ezeknek az embereknek pénzük ilyen autókra?
Akármerre járok (szóval kisvárosban is, csórónak mondott településeken is) 40-50 éves dögunalmas jólfésült nyárspolgárok meg nyugdíjas arcok mászkálnak fiatal, többmilliós kocsikkal (kedvenc márkáik is rém unalmasak: Kia, Hyundai, Dacia, franciák, Ford stb.). Aztán akármikor kijön egy KSH statisztika az átlagfizetésről, arra jellemzően mindenki azt írja hogy ő fele ennyit keres meg éhenhal. Na de akkor vajon mivel foglalkozik ez a sok "verébforma" ember akik meg egész nap a dögnagy ázsiai SUV-okkal furikáznak? Ez a korosztály jellemzően nem is olyan mint a mai Z generáció hogy kapásból tud angolul meg nyelveket elvégez 100 diplomát anyu apu pénzén. Mégis hogyan lett vagyonuk minderre? Alkalmazottként? Mert nem 300-350 ezret visznek haza az tuti de nem is hiszem hogy akkora szakmai atyaúristenek... Vállalkozó sem lehet mindegyik... Szóval vajon mit vihetnek? Ilyen mérnök, olyan gazdasági l0fasz mindegyik? És jut a kocsi fenntartása mellett gyerekre, asszonyra meg mindenre? Meg vajon milyen távokat mehetnek? Vesznek egy több milliós SUV-ot amivel ingáznak napi 5 kilométert a munkahelyre meg a LIDL-be zsemléért? Mert egy aktív dolgozó hétköznap nem megy 500-600 kilométereket. Ezek ülnek 10-20 éve az irodákban és osztják az észt az éhbérért güriző fiataloknak? Hitel? Lízing? Nem értem...
Az oláhcigányok is pl. sokszor nagyon drága kocsikkal járkálnak, de ők komoly keményvonalas, bevállalós bűnözők is, szóval ott életszerű a fiatal BMW meg hogy úgy cserélik a kocsikat mint más a nadrágot mivel kocsikkal nepperkednek, de emezeket nem értem...
5 - Meg is van a cikk. A javítás költségéből már vesznek egy E60-at is simán.
"A javítás végösszege úgy 1,5 millió forint körül alakul majd, esetleg ennél is drágább lesz."
És ez nem is egy villantós kocsi, egy fos Opel 1.2 motorral. Nyilván ez a család nem a fentiekben vázolt, mivel őket anyagilag tönkretette, de sok ficsúr csávó meg simán kiköhög bármekkora szervízszámlát mosolyogva. El van itt b*szva minden én mondom :D
"Aztán akármikor kijön egy KSH statisztika az átlagfizetésről, arra jellemzően mindenki azt írja hogy ő fele ennyit keres meg éhenhal."
Hát ekkor kell ezt tőlük megkérdezni, hogy Sanyikám, akkor honnan van ilyen autód?
Alapvetés, hogy maximum 6 havi jovedelemnek megfelelő autót veszünk.
Ennél drágábbat sosem.
Ez jelenleg 9.5millio nálunk.
Abból azért kijön egy normálisabb pár éves SUV.
"Tavaly nagyjából 18 millió forint jött melóból, ennek ellenére egy panelban lakom és busszal járok dolgozni, semmit nem jelent az, hogy valaki havi 150 ezres lízinggel szopatja magát"
Ez igaz!
"ha közben meg azt nézi, hogy hol olcsóbb a zsemle"
Ez meg nem igaz, mert ha 100 000-t keresel, és 15 Ft-ot adsz ki zsemlére, az ugyanaz, mintha 500 000-t keresel, de 75 Ft-ot adsz ki zsemlére, egy fillérrel nem ér akkor többet a pénzed, hiába 5x annyi.
Továbbra is 15-ért kell venni, és akkor 60-at elteszel másra, amit amúgy nem engedhettél meg magadnak.
Legjobb befektetni, egyre kevesebbet kell másnak dolgozni.
14 - Köszönöm a levezetést, korrekt szemlélet! (Ne haragudj, véletlen elnyomtam a gombot értékelésnél!)
15 - Már ne is haragudj, de akinek 20 év gyűjtéséből jön csak össze egy ilyen kaliberű fiatal használtautó , az valójában nem engedheti meg. Tulajdonképp akkor az élete ~1/4-e során (~20 év) csak arra keresett hogy vegyen egy autót? És hova jár utána vele? Zsemlét venni a LIDL-be? Mert nyaralni meg szórakozni biztos nem, ha ilyen tud csak pénzt csinálni.
A nyugdíjasnak megint csak kicsit fasságg, őszintén, minek neki új Vitara meg S-Cross meg Kia Ceed meg akármi? Jó, egy élet takaréka már ott van, nekik nincs mire elkölteni unalmukban, de utazás meg élmények helyett SUV-ot vesznek érted, hogy aztàn jellemzően eljárjanak a mamával havi 2x boltba meg havi 1x termálfürdőbe. Ehhez aztán tényleg kell...
Akiket én írok, azok pár hónap alatt kipengetik, meg ha beugrik egy motorgenerál vagy valami komolyabb hozzányúlás, nem az életük megtakarítása múlik rajta.
5: Min. 11 emberre van az az egy.
El nem tudod képzelni, milyen nagy népsűrűséggel szeretnek lakni.
2-3 nm/ember kb.
Én is akivel jóban vagyok, a nyakamba szeret állni, semmi távolságtartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!