Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan lett ezeknek az emberek...

Honnan lett ezeknek az embereknek pénzük ilyen autókra?

Figyelt kérdés

Akármerre járok (szóval kisvárosban is, csórónak mondott településeken is) 40-50 éves dögunalmas jólfésült nyárspolgárok meg nyugdíjas arcok mászkálnak fiatal, többmilliós kocsikkal (kedvenc márkáik is rém unalmasak: Kia, Hyundai, Dacia, franciák, Ford stb.). Aztán akármikor kijön egy KSH statisztika az átlagfizetésről, arra jellemzően mindenki azt írja hogy ő fele ennyit keres meg éhenhal. Na de akkor vajon mivel foglalkozik ez a sok "verébforma" ember akik meg egész nap a dögnagy ázsiai SUV-okkal furikáznak? Ez a korosztály jellemzően nem is olyan mint a mai Z generáció hogy kapásból tud angolul meg nyelveket elvégez 100 diplomát anyu apu pénzén. Mégis hogyan lett vagyonuk minderre? Alkalmazottként? Mert nem 300-350 ezret visznek haza az tuti de nem is hiszem hogy akkora szakmai atyaúristenek... Vállalkozó sem lehet mindegyik... Szóval vajon mit vihetnek? Ilyen mérnök, olyan gazdasági l0fasz mindegyik? És jut a kocsi fenntartása mellett gyerekre, asszonyra meg mindenre? Meg vajon milyen távokat mehetnek? Vesznek egy több milliós SUV-ot amivel ingáznak napi 5 kilométert a munkahelyre meg a LIDL-be zsemléért? Mert egy aktív dolgozó hétköznap nem megy 500-600 kilométereket. Ezek ülnek 10-20 éve az irodákban és osztják az észt az éhbérért güriző fiataloknak? Hitel? Lízing? Nem értem...

Az oláhcigányok is pl. sokszor nagyon drága kocsikkal járkálnak, de ők komoly keményvonalas, bevállalós bűnözők is, szóval ott életszerű a fiatal BMW meg hogy úgy cserélik a kocsikat mint más a nadrágot mivel kocsikkal nepperkednek, de emezeket nem értem...

júl. 18. 13:49
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
79%
Sok 40-50 évesnek már meghaltak a szülei és örököltek.
júl. 18. 14:08
 2/26 A kérdező kommentje:
Hát, nem is tudom... Alacsony jövedelem mellett azért az is hamar elkopna... De igen, nyilván ez egy reális összetevő.
júl. 18. 14:11
 3/26 anonim ***** válasza:
76%

tyűhh micsoda irigy is getszi vagy

csak nem lehet, hogy neked többek között ezért nincs egy petákod se?

júl. 18. 14:33
 4/26 anonim ***** válasza:
76%
Céges autó a legtöbb. Ha sportkocsit látsz az pedig bérelt, aznap estére bepalizható puncit akasztani.
júl. 18. 14:41
 5/26 anonim ***** válasza:
56%
Én azt nem értem hogy az ilyen omladozó romagettó előtt àlló BMW E60 meg ilyeneket miböl vesznek.
júl. 18. 14:47
 6/26 A kérdező kommentje:
Fiatalok kezében jobb helyen lennének, ki tudnák használni, tudnának jobban villantani a csajoknak és szaporodni, családot alapítani, de ehelyett ez a zokniszandálos, Morning Show Balázsékkal-t hallgató ötvenes korosztály már leosztotta a lapokat maguk között sajnos, az elmúlt 20-30 évben megcsinált kapcsolati tőkéjükkel ráérnek egész nap SUV-ozgatni egy fiatal meg örül ha hazaér a dohos panelba 14 órás vendéglátós műszak után a BKK-val 🥲
júl. 18. 14:52
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld, a mai ötvenesek is voltak 20 évesek.

És akkor nekik se volt jó kocsijuk, nagy házuk.

Mire te is ennyi leszel, neked is lehet. Feltéve, ha jól csinálod.

júl. 18. 14:57
 8/26 anonim ***** válasza:
62%
Most akkor a LIDL-be járnak vele zsömléért, vagy egész nap SUVozgatnak?
júl. 18. 14:58
 9/26 A kérdező kommentje:

3 - Igen, az vagyok :D

4- Igen, sok a céges, a lízing meg a hitel is biztos, de szerintem simán van bőven magán is, Kp-ra.

5 - Az E60 azért már nem olyan nagy szám, de sokan vesznek valami hétköznapi márkát, de ha fiatal a kocsi és bármi elkúródik akkor százezres/milliós tétel (lásd új Opel, volt valami cikk Telexen hogy beszívta vele az egyik család mert ők pl. az állami támogatásra vették most meg millió felett lenne a szervíz)

7 - Kedves vagy, köszönöm, ez amúgy jó kedvre derített.

8 - Két SUV-ozás közben megállnak egy kis zsömléért, a részletek most nem fontosak :D

júl. 18. 15:03
 10/26 anonim ***** válasza:
75%
Te valami debil vagy fiam? Mé nem dolgozol inkább, hátha összejön egy kadett.
júl. 18. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!