Egy ingatlant eladhatok ugy hogy van benne dgy haszonélvező, belegyezik de maradhat elete végiig lakásba?
Figyelt kérdés
Foglalkozik ezzel valamelyik cég ilyet lehet csinalni? Panelrol lenne szó tulajdonos én.vagyok, csaladtagom haszonélvező, és ugy szeretném eladni hogy maradjon hszonélvező elete vegeig. 77eves.jún. 13. 23:51
1/14 anonim válasza:
és ezt így szerinted ki fogja megvenni? :D
2/14 anonim válasza:
Lehetni lehet, csak nem fogja senki megvenni.
3/14 anonim válasza:
Töredékáron, el lehet adni annak, aki hosszabb távú befektetési céllal érdemesnek találja az ingatlant erre.
5/14 anonim válasza:
Nyilván lehet olyannak, aki ráér kivárni, míg a haszonélvező meghal. 77 évesen kb. 10 év még akár hátra is lehet az életéből.
Durva vagy nem durva, de erre így kell tekinteni.
6/14 anonim válasza:
Persze hogy el, csak senki se veszi meg
7/14 A kérdező kommentje:
Halottam ilyet nyilván nyomott áron otp pesti bank caoport foglalkozik ilyenennel.
jún. 14. 06:29
8/14 anonim válasza:
Ha van haszonélvezet az ingatlanon, akkor az csak haszonélvezettel terhelten lehet eladni, azaz a haszon´levezeti jog az új tulajdonosra nézve ugyanolyan kötelezö, mint rád.
Nem sok olyan ember van, aki úgy akar ingaltant, hogy nem teheti be a lábát sem oda, nem tudja használni. Esetleg aki vagyonbiztosításként keres valami értékálló befektetést, annak lehet érdekes.
De mivel a haszonélvezö még csak 77 éves, simán belefér, hogy 15-20 évig is nem tud semmit kezdeni az ingatlannal.
Eladni lehet, de nagyon áron alul.
9/14 anonim válasza:
Az ismerősöm vett egy 35 milliós panelt haszonélvezettel terhelten 18 millióért. 6 év után halt meg a haszonélvező.
10/14 anonim válasza:
El lehet adni igen. De ha nem szorulsz rá a pénzre én nem adnám el. Jól fog az jönni neked majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!