Hogyan lehet lakást eladni ha a haszonélvező befeszül és nem engedi?
Örököltem egy szép, új építésű lakóparki lakást a szüleimtől. De anyám nagy-nagy bölcsességgel kitalálta, hogy örökös haszonélvezeti jogot ad az unokahúgomnak. Az meg beköltöztette a volt pasiját, aki mélyen piaci ár alatti lakbért fizet érte. Most aztán patthelyzet van, mert a csaj képtelen normális munkát találni, és ebből a kis pénzből tengődik. El szeretném adni a lakást, és indítani egy vállalkozást, de állandóan akadályokat gördít elém. Hol azért sír, hogy szegény exe hol fog lakni, aztán hogy ő miből fog élni, aztán részletes üzleti tervet akar látni, mielőtt egyáltalán felmondaná a bérletet. Ő akar vezényelni mindent.
Tele van a hócipőm a prolisírással, és úgy döntöttem, eladom a lakást így, ahogy van, haszonélvezőstül, bérlőstül. Törvény szerint megtehetem, a haszonélvezőt ki lehet lakoltatni, ha megkapja a vételár húsz százalékát. Ezen felül még a lakáshoz tartozó garázs is az övé. (Mondom, anyám végtelen bölcsessége...)
A kérdés, hogy merre induljak el, hol találok befektetőt, akit így is érdekel a lakás?
Másrészt szerintetek mennyit fog nyomni az áron - százalékban - ez a rendezetlen jogi közeg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!