Hogyan tudom átvenni a postán a levelemet, ha az értesítő nincs meg és a lakcímem sem egyezik?
"Hamisítasz egy meghatalmazást."
Milyen meghatalmazást tudsz hamisítani? Hogy Kovács Béla Rezeda u. 1 alatti lakos meghatalmazza Kovács Béla Turbolya u. 2 alatti lakost, hogy a leveleit felvegye?
Csak kiváncsiságból kérdezem, mert abszolut nem értem az eljárást.
A meghatalmazás, amiről az egyes írt butaság. A postai meghatalmazás ugyanis a postán készül, a meghatalmazó, a meghatalmazott és egy postai alkalmazott jelenlétében.
Tudom, csináltam többször is.
A postatörvény szerint a mindenkori postai meghatalmazást postai alkalmazottnak is hitelesítenie kell, a meghatalmazás minta pedig fent van a posta.hu oldalon is.
De ha ennyire azt gondolod, hogy igazad van, próbáljuk ki:
Írd meg, hogy melyik postán fogadják el az egyszeri meghatalmazást, mert az szabálytalan... abban az esetben feljelentelek téged is és a postást is, aki elfogadja. Ha neked van igazad, akkor semmi problémátok nem lesz ebből... na mit szólsz? :)
Ezen meghatalmazás VAGY a Posta munkavállalója által hitelesíthető, VAGY két tanú egyidejű közreműködésével (a tanúk aláírásával, továbbá nevük és lakóhelyük – ennek hiányában tartózkodási helyük – olvasható feltüntetésével) teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül.
Azaz nem kell a postai meghatalmazottnak aláírnia 🤡🤡🤡
"VAGY két tanú egyidejű közreműködésével"
Régebben ez nem így volt. De úgy látszik, hogy a Posta beadta a derekát és rájött, hogy a teljes bizonyítóerejű magánokiratot neki is el kell fogadnia.
Viszont még mindig fennáll a kérdés, hogy az 1-es hozzászóló saját magát hatalmazza meg? A saját adatait írja a meghatalmazó és meghatalmazott helyére is?
Ez eléggé átlátszó dolog. Mert hogyan lehet meghatalmazni valakit olyasmire, amihez a meghatalmazónak sincs joga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!