Egyszerűsített foglalkoztatás esetén fizethetem-e magamnak a nyugdíjjárulékot, hogy beszámítson a szolgálati időbe?
Fizethetsz te barmit, megneznem alkalmi munkakbol te mennyi ido alatt szedsz ossze 40 evet.
Nyugdij korhatarra meg 70 evet szamolj!
Nem.
Ahhoz megállapodást kellene kötnöd a nyugdíjbiztosítási szervvel. Nem éri meg, mert nagyon sokat kell fizetni. Mintha a saját munkáltatód lennél, kb. annyit.
Itt olvashatsz róla ->
Egyébként az EFO az öregségi nyugdíjhoz szolgálati időnek számít. De csak az öregségi nyugdíjhoz. :)
#3 hát ez szomorú.
Egyre többeket kényszerítenek EFO-ra.
"én nem hiszem, hogy ez valós kényszerítés lehet "
Hogyne lehetne. Egyszerűen nem hajlandó másként alkalmazni, mert a foglalkoztatónak ez anyagilag jobban megéri, no meg nem járnak egyéb dolgok utána (táppénz stb.), valamint könnyen meg tud szabadulni a munkavállalótól, ha már nincs rá szüksége.
Sokan hónapokat dolgoznak így folyamatosan, ugyan ott, csak egyik napra bejelenti, másik napra nem.
Ez és hasonló dolgok a visszaélés benne...
Én értem az eredeti szándékot, de a gyakorlat azon már rég túlmutat.
Már eleve az kényszerítés, hogy nem kezdhetek próbaidővel.
Szemét világ ez.
Vagy csak ország.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!