Ha találnál egy elvesztett pénztárcát iratokkal és 3 millió forinttal, mit tennél vele?
Figyelt kérdés
Csak őszintén!ma 18:51
A kérdező szavazást indított:
Visszajuttatnám a jogos tulajdonosának a teljes tartalmával együtt.
A pénzt eltenném, a többitől megszabadulnék.
A pénzt eltenném, a többitől úgy szabadulnék meg, hogy lehetőleg visszajusson a gazdájához (pl. egy postaládába bedobnám).
A pénz valamekkora részét eltenném magamnak, a többit valamilyen módon visszajuttatnám.
Az okmányok alapján megpróbálnék utánanézni a tulaj kilétének és az alapján hoznék döntést.
Kaszinóban feltenném pl. ruletten piros/feketére vagy páros/páratlanra, és ha sikerülne megdupláznom a pénzt, a talált összeget visszaszolgáltatnám.
Egyéb, leírom.
15 szavazat
1/14 anonim válasza:
Attól függ, hogy hol találom. Ahol kamera van, vagy lehet ott hozzá se nyúlok.
2/14 A kérdező kommentje:
Jogos a kamera illetve a szemtanú felvetése. Ugyanakkor a gondolatkísérletem elsősorban a belső gátlásokkal, az egyén hozzáállásával kapcsolatos.
ma 19:06
3/14 anonim válasza:
Visszadnám. Nincs az a pénz, amennyiért eladnám a "lelkem".
4/14 A kérdező kommentje:
3) És mi van akkor, ha az iratokból kiderülne számodra, hogy egy ismert személyé a tárca, akinek ez a 3 misi csak aprópénz, ráadásul nem feltétlenül jó ember? Legyen pl. egy elítélt bűnöző vagy ilyesmi.
ma 19:17
5/14 anonim válasza:
volt pár éve erről cikk, hogy bkv-n talált egy nő egy tárcát, visszavitte a tulajának, az meg feljelentette, hogy kivette belőle a pénzt, azt évekig pereskedtek.
Ezek után senkinek semmit nem vinnék vissza. Aki 3 millát hord a tárcájában az figyeljen oda jobban rá, ha elhagyja akkor így járt.
6/14 anonim válasza:
Normális világban ott lehetne hagyni, ahol van, hogy megtalálja, aki elhagyta. Ebben meg még az is kockázat, ha visszajuttatod. A rendőrséghez kell bevinni, azok le tudják beszélni arról, hogy hülyeségeket csináljon. Persze csak ha szóba kerül. Egyébként teljesen bizonyíthatatlan és életszerűtlen is, hogy pont a visszajuttató vette ki a pénzt is belőle. A többi azon múlik, mennyire akar cicázni veled a helyi jogászbrancs.
7/14 A kérdező kommentje:
Jogos felvetés. Ugyanakkor azt hiszem ezt nevezik anekdotikus érvelésnek. Tegyük fel, hogy a talált lakcímkártya alapján elmész a tulaj lakásához, beazonosítod a nevet és bedobod a megfelelő postaládába a tárcát és máris megúsztad a pereskedést, hercehurcát. A keresztény tanítás szerint tilos lopni és nem gondolkozhatsz úgy, hogy elköveted a bűnt, mert "majd úgyis meggyónom". Tehát aki őszinte hívő, annak csak egyetlen helyes út létezik, nem mérlegelhet.
ma 19:40
8/14 anonim válasza:
Egy esetben délután találtam parkban padon mappát mérnöké, másnap felhívtam érte jött megköszönte . Később egy nagy brifkót nagykerben , félretettem a tulaj visszajött megköszönte . Aztán egy női táskát teli brifkóval multi polcán , felhívtam a névjegyén egy tagot aki elkérte a számom . Hívott a tulaja odaadtam , elkezdte nézegetni megvan e a stex valuta minden ott rinyált nem hiányzik e valamije bankkártya stb . Azt mondtam erre nincs időm sem igényem elmentem . Legközelebb vagy leadom yardon vagy tovalépek .
9/14 anonim válasza:
#7 Tegyük hozzá, hogy aki nem csak jó keresztény, hanem okos is, az "mi van, ha nem csak anekdota" alapon elgondolkodva törölje le a saját ujjlenyomatait onnan, vagy ne is kerüljön rá még a DNS-e se, akármennyire is köztudott, mennyire nincsenek a helyzet magaslatán a kopóink ebben se!
10/14 A kérdező kommentje:
Értem, jogos a meglátásod. Mint mondtam, én arra vagyok kíváncsi, a válaszadók lelkében mi van. Ennek az is a része lehet, hogy valaki fél a gyanúba keveredéstől, szeretné elkerülni a problémát és emiatt nem cselekszik elvárható módon.
ma 19:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!