Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha találnál egy elvesztett...

Ha találnál egy elvesztett pénztárcát iratokkal és 3 millió forinttal, mit tennél vele?

Figyelt kérdés
Csak őszintén!

dec. 22. 18:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%
Bár én igazolványokat, egy diák országbérletet találtam az állomáson a napokban. Pár euró lehetett még benne. A név és a cím miatt néztem csak bele. Leadtam ahogy leszálltam a vonatról az Ügyfélszolgálati irodába. Utána felkerestem az iratok tulajdonosának rokonát Facebookon. És elmondtam hol tudják átvenni az iratokat. Megköszönte nagyon. Jó volt hogy jót tehettem így az ünnepek előtt.
dec. 22. 19:59
 12/24 anonim ***** válasza:
82%
Ateista vagyok.
dec. 22. 20:07
 13/24 anonim ***** válasza:
86%

Ennyit visszadnék.

Ha mondjuk 100 millió lenne, akkor már dilemmáznék. De szerintem visszaadnám.

dec. 22. 20:17
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

Elvinném nekiszemélyesen.

Vagy elérném máshogy.

1. Mert az a biztos, hogy eljut hozzá!!

2. Nem hagynám ki a lehetőségét, hogy megjutalmazzon!

dec. 22. 20:24
 15/24 anonim ***** válasza:
76%

Egyszer egy parkolóban csajszi beszállt a pasija mellé az autóba és elhagyta az irattartóját. Utána rohantam,de addigra késő volt. Az iratokat felvettem,meg se néztem, leadtam a portán. Persze később megfordult a fejemben,hogy esetleg a portások nem úgy kezelik ahogy azt kéne,de onnantól letudtam a dolgot magamban.

Egyrészt nem pénztárca volt szerencsére,de jó ateista lévén pénzhez amúgy se nyúlok természetesen, másrészt voltak szemtanúk. :D

Amúgy a fenti példában nyilván van aki eltenné és olyan is aki nem. Mint mondtam én jó ateista lévén,ha pénzt látok már futok is az ellenkező irányba. :D

dec. 22. 23:42
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
Adtam már le pénztárcát szabadtéri rendezvényen a szervezőknek (nem nézegettem, mennyi pénz volt benne). De azzal tisztában vagy, kérdező, hogy hárommillió forint nem fér bele egy pénztárcába? Még húszezresekben is elég vastag ez az összeg. 150 db húszezres...
dec. 23. 07:19
 17/24 A kérdező kommentje:
Jogos a felvetés, de pl. dollárban vagy euróban simán belefér. :-)
dec. 23. 07:27
 18/24 anonim válasza:
Nem nyúlok semmihez, ami nem az enyém, igy a tárcához sem. Felőlem ott marad, ahol van. Pl ha bűncselekményből származik, simán belekevernek. Kihagyom.
dec. 23. 14:44
 19/24 anonim ***** válasza:
3 millióval csak olyanok szaladgálnak akiknek vagy sokkal több pénzük is van, vagy pedig valamilyen sötét úton szerezte azt a pénzt. Aki becsületes úton megdolgozott ezért a pénzért az tutira vigyáz rá annyira, hogy nem hagyja el. Ebből következik, hogy ha találnék enni pénzt tutira nem próbálnám meg visszajuttatni, mert még lehet jobban pórul járnék. ersze ha bármilyen úton módon bizonyítható lenne, hogy én találtam meg akkor kénytelen lennék leadni a rendőrségen. De ki tudja azt garantálni, hogy ott nem teszi zsebre más helyettem. Egyszer találtam egy drága mobiltelefont egy parkolóházban, senki nem vette észre, és a kamerák se látták mert eldugott helyen volt, de leadtam a biztiőrnek. De egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ő nem vágta zsebre.
dec. 23. 14:50
 20/24 anonim ***** válasza:
88%

Találás esetén három legális lehetőség van, a kérdező ebből kettőt meg sem adott válaszlehetőségként...

A Ptk. szerint ezek a legális lehetőségek (nagyon leegyszerűsítve):

- visszajuttatod a tulajdonosnak

- leadod a helyi jegyzőnek (ha közterületen találtad)

- leadod a sofőrnek, kocsmárosnak, ügyfélszolgálatosnak stb. (ha nem közterületen találtad)

Lényegében csak akkor van választási lehetőséged, ha közterületen találtad. Én leadnám a jegyzőnek, mert ott pontos jegyzőkönyv készül, hogy hol-mikor-mit találtam. Jegyzőkönyvbe veszik pl. azt is, hogy mennyi pénz volt benne stb. Ez azért hasznos, mert ha esetleg utólag vitatná a tulajdonos, hogy valami hiányzik, akkor jobban visszakövethető. Ráadásul ha 3 hónapig nem jelentkezik érte a tulajdonos, akkor a közterületen talált tárgy tulajdonjoga átszáll rám. Ez az egyetlen legális lehetőség, hogy az enyém lehessen, ezért ezt választanám.

dec. 23. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!