Tegnap jött egy üzenet a Watch app fiókból küldte egy ismeretlen személy,aki munkát ajánlt. Szerintetek csalás ez a munka??
OTP Bank
K&H Bank:
First bank:
Budapest Bank:
CIB Bank
MKB Bank:
Raiffeisen
FHB Bank:
K&H Bank
Erste Bank
Budapest Bank
CIB Bank
MKB Bank
Raiffeisen Ban
FHB Bank
Ezeket a bankneveket adta meg,hogy megírjam van-e ilyen bankkártyám ezek közül. De rögtön ezzel kezdett,pedig még a cége nevét sem adta meg,csak ezután írta meg.
Elnézést idézem a szöveget,mert nem tudtam bemásolni.
"Köszönjük válaszát. Cégünk együttműködik a Tik Tok kereskedőkkel, a Tik Tok kereskedők pedig hajlandóak fizetni népszerűségük növeléséért, ezért cégünknek nagy számú szövetkezeti alkalmazottat kell toboroznia. Ha tetszik a tartalom a Tik Tokon, minden feladatért 500-1500Ft-ot fizetünk, szabadidődben lájkolhatod a videókat és akár napi 15000-68000Ft-ot kereshetsz
Érdekel a velünk való munka?"
De különben én is rájöttem,hogy kamu és bankkártya adatokat akar kicsalni. Csak feltettem ezt az üzenetet,hogy ilyenek is vannak."Prómociós" a felhasználónevem.
Idézem a szöveget:
"[2. 24. 11:01] +62 882-2168-84635: Van ilyen bankkártyád?
[2. 24. 11:03] Promóciós: Most miért kell rögtön a bankkártyám?
[2. 24. 11:04] +62 882-2168-84635: A bérelszámolás csak banki átutalással történhet, mert a kereskedőknek fizetési utalványt kell biztosítaniuk az adófizetéshez. Kérlek értsd meg
[2. 24. 11:20] Promóciós: Milyen cég ez???? Az előbb kérdeztem??? Mi a neve a cégnek??? Honnan ismerik a telefonszámomat???
[2. 24. 11:21] +62 882-2168-84635: Cégnév: Syydhub
[2. 24. 11:21] +62 882-2168-84635: az Ön számát véletlenszerűen választották ki, hogy lehetőséget adjon többletbevételre, díjfizetés nélkül
[2. 24. 11:23] Promóciós: Hol található ez a cég,hogy rögtön kéri a bankkártyám adatait,holott nem is ismerem a céget,és majd azonnal kiszolgáltatom ezt!
[2. 24. 11:23] +62 882-2168-84635: Van ilyen bankkártyád?"
És ismét megkérdezi,hogy van-e ilyen bankkártyám.
"banki átutalással történhet"
Banki átutalás nem bankkártya számra történik, hanem bankszámlaszámra. A kettőn m ugyanaz.
Csalás, átverés. Viber, whatsapp, telegram stb stb... különböző platfomrokon, ugyanazok a csalók. Ne dőlj be nekik.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!