Ha szakszóval mondva , vissza akarom utasítani az örökségemből rám eső rész (eltitkolt ismeretlen összegü tartozás miatt) azt megtehetem levélben , nem kell elmennem a sokadik hagyatéki tárgyalásra?
Ez nem így működik.
A közjegyző hivatalból be kell, hogy szerezze, addig nem fog lemenni a hagyatéki tárgyalás, amíg nincs meg az adat (van, hogy hónapokig megy a levelezés róla).
Amikor meglesz minden akkor majd dönthetsz, hogy kéred vagy sem. A közjegyző segítőkészsége meg nem azon múlik, hogy beszerz e vagy sem, hanem, hogy mennyire sürgeti, azaz húzódik az ügy sokáig vagy sem (nincs törvényi határidő a közjegyzőnek, hogy mennyi idő alatt kell beszereznie)
Ez lesz a 3. Tárgyalás 2-öt elnapoltattunk , egyezség okán , egy elmaradt a corona miatt , 2019-feruárba adtan be az iratokat , az első 2019 októberben volt.
Én nagyon örülnék ha így volna ahogy mondod , de közjegyző azt szorgalmazta , -nem tudnám én felkeresni az osztrák bankot , mert neki ez nem egyszerű. Mindenki úgy mondja ahogy Te is , de úgy tűnik az én esetembe ez valahogy másként működik. Nem tudom mit csináljak.
rám akarja testálni a céget amit felszámóltak
Összehordasz mindent. Felszámolt cég megszűnt. Ha még él, nem számolták fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!