Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az értékesebb órák ára mennyir...

Az értékesebb órák ára mennyire igazodott az elmúlt 10-20 évben történt inflációhoz?

Figyelt kérdés

20 év elég hosszú idő, de ha pl. az ingatlanok árait nézzük akkor kb. háromszorosát éri a legtöbb ingatlan a 20 évvel ezelőtti árához képest. 10 évvel ezelőtthöz képest pedig naggyából kétszer annyit. Az élelmiszerekkel és az üzemanyagokkal is hasonló a helyzet.

Újabban megtetszettek a karórák és felmerült a kérdés, hogy azoknak is ugyanígy változott-e az ára? Nyilván vannak kivételek, aminek óriásit ugrott az értéke, van aminek pedig semmit, de az átlagra gondolok.

2024. febr. 4. 11:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

10

Nem akarlak elkeseríteni, de én a helyi Rolex AD-rel elég jó kapcsolatot ápolok és errefelé ez többet számít mint a pénz. Lehet hogy egy 126500-as Daytonára nem lenne esélyem, mert az egyik legnépszerűbb modell, nem mintha valaha is próbáltam volna szerezni, de volt már, hogy vártam egy modellre és csak úgy felhívott, hogy itt egy másik amit csak megemlítettem, hogy tetszik (Explorer II egyébként) és hogy érdekelne-e, és meg is vettem. És azt már el is tudom adni 40% haszonnal, mert lejárt a tilalom. És itt nem 30% volt az infláció mint Magyarországon. Azt aláírom, hogy otthon nem ilyen a szitu mert az ottani AD elég balkáni módon üzletel. Azt írtam is fentebb, hogy akinek semmiféle vásárlási múltja nincs, annak nem sok esélye van. Ez tény. De van más márka is a világon, csak most épp a Rolex az ami elérhető árkategóriában van és elég kiszámíthatóan lehet rajta sokat keresni.

2024. febr. 4. 17:44
 12/15 anonim ***** válasza:
40%

Most komolyan azon kéne hasra esni töki, hogy vettél egy órát valamikor és akkor amikor a gyártó megengedte, hogy eladd a másodpiacon x év múlva, akkor realizáltál rajta 30% hasznot? :D Ó te magasságos. Tudod mit? Nyiss egy sarki kisboltot, ők minden nap ezt csinálják ezer dologgal. :D Anyám borogass komolyan.

Egy szaros, semmilyen hozzáértést nem igénylő S&P 500 is a pontosan egy évvel korábbi időponthoz képest 4111 USD-ről felment 4906-ra. És most csak a legeslegelső dolgot mondtam, ami az eszembe jutott. Ez dollárban egy év alatt több mint 19 százalék és senkit sem kellett hozzá ismerned, semmiféle bennfentes hülyegyereknek nem kellett felhívnia téged és sokkal de sokkal kisebb kockázatot vállaltál.

2024. febr. 4. 17:58
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, bocsánat, 40% a képzelt hasznod, amiből ugye még egy fillért nem realizáltál, csak a szádat jártatod az interneten, mert egyszer szólt neked valaki. Hajaj, te jó ég :D Holnap suli lesz, feküdj korán.
2024. febr. 4. 17:59
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Töki te már többször bizonyítottad itt, hogy fogalmad sincs a témáról, nem csak az órakról mint befektetés, hanem általában a befektetésekről. Azért meg tényleg kár itt trógerkodnod, mert szegény vagy és egy forintod nincs befektetni. Ezen lehet segíteni és kicsiben is el lehet kezdeni. Fontos dolog a pénzügyi tudatosság. Ne add fel! :)
2024. febr. 4. 18:13
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Én többször bizonyítottam? :D Miért, ki vagyok? Ne legyél már kretén, nem én csücsülök itt két és fél pipával, ami aztán a megbízható és hasznos válaszok biztos jele. :D Nem én kezdem a másikat egyből tökinek hívni, amikor nem ért velem egyet. Plusz nem én képzelem be azt, hogy ismerem a vitapartneremet egy anonim oldalon...
2024. febr. 4. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!