Van esély egy ilyen pert megnyerni?
Ismerek valakit aki 62e ért bedőlt a linken látható hullámgenetikai mátrixnak ami egy hangfájl amin 2 percig recsegés zümmögés megy.
Nem magától talált rá erre az orosz szélhámos oldalra hanem van egy magyar emberke aki facebuk csoportjában terjeszti ezeket a "gépeket" és saját websopjában árulja állítólag van hogy 1 milliót is van pofája ráírni az amúgy hol 160e hol 480e ért árult "hullámgenetikai gép" ért ami az orosz linken is megtalálható.
Önmagában értelmetlen dolgokat árulni nem bűn viszont ha valaki tévedésbe ejt és kihasználja a betegségében való elkeseredettségét ezeknek az embereknek az szerintem már kőkeményen kimeríti a btk t .
A magyar fickó gondosan ügyel arra hogy a betegség és a gyógyítás szavakat ki ne mondja vagy le ne írja viszont a magatartása a gyógyításra utalás folyamatosan fellelhető ,és privát hangfájlokat küldözget amiben még ajánlja is hogy milyen betegség esetén melyik kamu hangfájlt vedd meg .
A készüléke és az orosz oldalak amikre hivatkozik viszont már bőbeszédűbbek ,ott ki van mondva minden viszont ez nem az ő oldala ő csak a terméket értékesíti virágnyelven.
Kérdésem hogy 62e ft ért érdemes megindítani a pert és milyen költségei lehetnek akkor is ha nem nyer a becsapott ?
Ezt csak polgári peres úton lehet vagy mivel sarlatánság jegyeit mutatja a hatóságnak alapból el kéne járnia bejelentésre?
Üdvözöllek a világban. Jó, hogy végre tanulsz is valamit.
Nézz utána ennek:
Homeopátia. 🤣🤣🤣
@ 5 :
a tudatlanság nem betegség, pláne nem a gyógyít6atlan fajtából.
Aki tudatlan, annak minden lehetősége megvan arra, hogy valamely általa elérni kívánt előny megszerzésére irányuló döntését tudás előzetes megszerzésére alapozza. Aki ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, bizony jogában áll mégis meghoznia azt a döntést, hogy meg akarja szerezni az előnyt a maga számára.
Tájékozódni, ismeretekre szert tenni lehetséges, és kívánatos cselekedet. Ha valaki, bárki, akárki saját kényelme, lustasága, nem-törődöm személyiségi jegyei,... folytán elmulasztja fentieket, az neki nem róható fel mindaddig, amíg ezzel másnak kárt nem okoz, csak saját maga ezen felelőtlen magatartása következményeit kizárólagosan viseli.
Ezért a társadalom többi természetes és jogi jogi személyiséggel rendelkező entitásai nem tartoznak kárpótlással számára.
Ettől függetlenül joga és lehetősége megkísérelni bizonyítani egy jogi eljárásban azt a hipotézisét, mely szerint az ajánlattevő magatartása megtévesztésre irányult.
12
"Aki tudatlan, annak minden lehetősége megvan arra, hogy valamely általa elérni kívánt előny megszerzésére irányuló döntését tudás előzetes megszerzésére alapozza."
Biztos hogy megértetted a sztorit amit leírtam ?Mert nem úgy tűnik. Miféle előnyt akar megszerezni az áldozat ezekben az esetekben?
A gyógyíthatatlan lányának akart naivan segíteni .Ez lett volna az előny te zseni.
Van egy rossz hírem ,amikor beteg vagy és az orvos felír neked egy hatóanyagot amiért fizetsz akkor te is pontosan olyan tudatlanul teszed ezt mint a történetben a nő mivel nem hinném hogy a tabletta kifizetése és lenyelése előtt elvégeznél egy orvosi egyetemet + átolvasnál 1000 oldalt hogy pontosan miből és hogyan kell elkészíteni azt a tablettát , és ha ezt megtennéd még akkor is ott vagy hogy nem tudod leellenőrizni a megvásárlás előtt hogy amit kapsz abban tényleg az a hatóanyag van és nem szőlőcukor vagy arzén. De nem is kell mert a bizonyítás terhe nem rajtad van hanem a gyógyszert előállító és forgalmazó entitás nyakán . Pontosan így van ez minden orvosi célú szernél ,készüléknél .A gargayev hullámterápiás eszköznél is ,akármilyen furcsa mivel az nem szobadísz a leírása szerint hanem baktérium ölő és idegrendszer gyógyító és minden betegségre gyógyítást ígér és ezzel a szöveggel sózzák rád. Ettől csalás ,nem attól hogy szrart sem csinál azon kívül hogy zümmög.
"azt a hipotézisét, mely szerint az ajánlattevő magatartása megtévesztésre irányult."
Elég hülyének kell lenni valakinek ahhoz hogy 90e ft os hangfájlok konkrét betegségekre meg 450e ft os világító ledes zümmögő dobozok kapcsán ne legyen egyértelmű a szándékos megtévesztés üzletszerű elkövetése .
A probléma hogy az áldozatok lelkileg és szellemileg gyenge ,általában nyugdíjas asszonyok ,egyedülállók akik az átverés után sem ismerik fel a helyzetet és ha igen ,a szégyenérzet nagyobb mint a vágy a pénz visszaszerzésére ,ezért feljelentést soha nem tesznek. Én ezt javasoltam a nőnek de ő abban a téveszmében él hogy majd beszél az eladóval és az könnyes szemmel meghatódva visszautalja neki a pénzt mivel nem működött a hangfájl. Ez ilyen stockholm szindróma amit az eladó a tenyérbemászó nyájas szövegével és személyes konzultációval felépít a vásárlás előtt . Így már nem idegen az eladó és a barátomnak nem megyek neki mert ő biztos soha nem verne át és pusztán emberbaráti szeretetből árul 60eft ért 2perces hangfájlokat betegségekre . Ja persze az oldalán nincs kimondva és leírva a betegség szó ,ezek privátba mennek amiről viszont hangfelvétel van.
14
Nem hashajtótót kéne bevenned fejfájásra ezen még nem gondolkoztál ? :D
@ 13 :
"Miféle előnyt akar megszerezni az áldozat ezekben az esetekben?
A gyógyíthatatlan lányának akart naivan segíteni "
Megkérdezed, majd azonnal meg is válaszolod a kérdésedet. Akkor minek kérdezel, ha úgyis tudod a választ???
Na ugye.
Ó te szellemi fogyatékos és ez mióta előny ?
Ha te halálos beteg vagy , vagy fáj a fejed és enyhíteni akarod a fájdalmadat ,esetleg nem akarsz meghalni az számodra egy társadalmi előny amiért meg kell küzdened a többi ép emberrel?
És nyugodtan átbszhat az összes sarlatán pusztán azért mert ők szellemi előnyben vannak veled szemben?
Vagy kirugom a mankóját a féllábúnak mert én előnyben vagyok ő meg béna hogy nem harcolt meg az én előnyömért ?
Látom túl sok amerikai nyomozós filmet néztél ahol az ügyvéd lyukat beszél az esküdt szék hasába és ezzel próbál nyerni :D
A végére nem nagyon maradt értelmes mondatod. Most akkor az én hibám vagy az én fogyatékosságom ,mivel a kettő fogalom teljesen mást jelent és nem szinonímák.
Másodsorban azé aki szándékosan átver és én ezt hagyom kényelemből? Na ennek a mondatnak vajon mi lehet az értelme? :D Amikor elkezdted írni a mondatot még az volt a hibás aki átver de a közepénél rájöttél hogy ez így nem lesz jó és hozzátetted hogy "és ezt én hagyom mert egy lusta disznó vagyok " . Szóval végülis én vagyok a hibás miért is , mert "volna rá lehetőségem hogy tájékozódjak" de csőlátású kényelemszerető előnyélvhahász vagyok.
Na erre nagyon kíváncsi vagyok ,a konkrét esetnél a gargayev gépnél mutasd meg nekem milyen tájékozódási lehetőségeket látsz amiket lustaságból csőlátásból elhalaszthattam ?
Meg arra is kérek szépen példát hogy ha végsátidumú rákos beteg vagyok és böngészem a netet ,a mindenféle csodaszerekről hogy állapítom meg hogy semmit nem ér úgy hogy a szakmám gyártósori betanított munkás és csak azt látom hogy rengeteg profil írkálja be a csoportban hogy ők meggyógyultak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!