Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy kezdjek neki tőzsdének,...

Hogy kezdjek neki tőzsdének, kriptónak?

Figyelt kérdés

Tekinthetjük két külön kategóriának, mindkettő érdekel. Eddig állampapírba gyűjtögettem, most tennék ezekbe is havi 100e körül.

Valami hasznos youtube csatorna, weboldal, tipp?

2024. jan. 17. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
41%

A tőzsde az egy piac, a kripto meg egy eszköz, amivel ezen a piacon kereskednek. De kereskednek még részvényekkel is meg árukkal, ezeknek vannak külön tőzsdéi.

Kriptoval nem foglalkozom, de értékpapírok esetén:

Tőzsdén kereskedni a tőzsdetagok (brokerek) tudnak.

Ha valamely tőzsdén akarsz eladást vagy vételt végrehajtani, akkor kell egy broker aki ott tag, és tud tőled megbízásokat fogadni és teljesíteni a tőzsdén.

Egy általad választott brokernél, akinek a díj/jutalék kondícióival azonosulni tudsz, nyitnod kell tehát értékpapírszámlát. Be kell utalni a befektetésre szánt zsetont.

Ezután tudsz vételi, eladási megbízásokat beadni azokon a tőzsdéken, amiket a brokered révén elérsz.

2024. jan. 17. 11:12
 2/6 A kérdező kommentje:

És mi lenne a "leg-kezdő-barátibb" megközelítés? Nem hiszem, hogy egyelőre az én befektetési volumenem indokolná egy bróker felkeresését, hanem valami felület kellene. Belegondolva lehet, hogy a bankomnál(KH) is van valami lehetőség, de a bankok tudtommal lehúzósak, szóval nem biztos, hogy a legjobb.

Tudom vannak kisebb nagyobb oldalak ahol szintén lehet kereskedni, pl találtam a plus500 nevűt, de számtalan hasonló van, itt pl lehet venni kriptot, részvényt stb.

2024. jan. 17. 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:
44%

"hanem valami felület kellene"....ezt is brókernek hívják - amíg tényleg semmi fogalmad az egészről (mindenki így kezdte), addig ne kockáztass pénzt.

nyiss demo számlát (egy brókernél), tanulj hozzá. nem tudok tőzsdés youtube-ot - majd hátha valaki -, mert én forex-szel bohóckodom (az öcsémnek a munkája), de az tuti, hogy ne tegyél bele pénzt, amíg legalább az alapokat nem tanulod meg.

2024. jan. 17. 11:39
 4/6 krwkco ***** válasza:
33%

Részvénytőzsdei vásárláshoz értékpapírszámlát kell nyitnod:

ERős magyar nyelvű ügyféltámogatással rendelkező cégek: ersteinvestment, K&H Értékpapír (korábban KBC Equitas), Equilor, ...

Kissé bonyolultabb, de MNB felügyelettel és olcsóbb: Interactive Brokers CE.

Mindenféle külföldi értékpapírkezelők, csak tájékozottaknak és angol nyelven értőknek.

Ezeknél tudsz tőzsdei vásárlásra megbízást adni. Részvények, ETF-ek, kötvények, opciók, forex, stb.

A közvetlen kripto kereskedés egészen más világ. Mások a számlák, mások a kereskedési pontok. Közvetett módon részvénytőzsdéken korlátozottan lehet kriptoba befektetni.

2024. jan. 17. 12:04
 5/6 anonim ***** válasza:
21%
Nyitsz egy tbszt, felet a penznek s&p500ba teszed masik felet 21 shares lokg bitcoin etp-be. Ennyi. Minsen hónapba mikor megjön a penz ugyanezt csinalod. Evente nyitsz uj tbszeket, 5 ev vegen felbontod a tbszt es az ujba atrakod amit gyujtottel. Ezt csinalod 10-15 evig
2024. jan. 17. 12:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Megnézem ezt az interactive brokers-t, láttam máshol is ajánlották.
2024. jan. 17. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!