Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy most...

Elképzelhető, hogy most bikapiac lesz a kriptonál?

Figyelt kérdés

Kivettem az összes pénzem belőle, mivel most már elfogadható volt az árfolyam számomra, és jól is jött az összeg, amit tartottam benne két éve. Meg untam is már a bear marketet, plusz az elmúlt hónapok hírei, meg a bozalmatlanság is erre késztetett, hogy kiszálljak inkább. Meg Binancen pl. az Eueo fizetés is megszűnik tán asszem

Erre most sokan már arra spekulálnak, hogy bull market várható. Most nemtom mit fogok szétverni, ha én minimális profittal kiszálltam, erre mondjuk heteken belül majd lenne mondjuk 70K BTC és 5K ETH. Kicsit elkapna az ideg, és tuti most szárnyal majd, hogy kiszálltam..... szerintetek?

2023. szept. 29. 06:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem, olvasva a soraidat nem való neked a pénzügyi befektetés.

Eleve olyan eszközbe fektettel, ami inkább szerencsejáték, mint bármi más.

Most meg azon pörögsz, ami még nem történt meg és nem is biztos, hogy meg fog.

Hagyd ez!

Keress konzervatív eszközöket és kezd el azokon keresztül megtanulni a portfólió építést.

2023. szept. 29. 06:42
 2/17 A kérdező kommentje:

"Szerintem, olvasva a soraidat nem való neked a pénzügyi befektetés."

Szerintem meg egy 🤡 vagy, 6 felé van kb. diverzifikálva a portfólióm, dollár, euro, PMÁP, DKJ és egyebek. A kripto csak egy kis szelete volt ennek, amit valóban nem ismerek profi szinten, nem vagyok a grafikon elemzős, trendvonal rajzolgatós fajta, én csak anno betettem egy kisebb összeget, azzal a céllal, hogymajd 2 év múlva kiveszem többszörös árfolyamon. Csak nyilván senki se tudta, hogy háború stb lesz. Ülhetnék még rajta, csak úgy voltam vele, hogy most inkább kiszállok, és keresek mást ennek a pénznek, ami rövidtávon többet tud esetleg hozni, mint ülni rajta ki tudja meddig. Amikor 18 ezer dollár volt a BTC akkor se voltam besz.rva, pedig a felét érte akkor kb a portfólióm.

"Eleve olyan eszközbe fektettel, ami inkább szerencsejáték, mint bármi más."

Szerencsejáték. 🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣 és ez a barom oktat engem. XDS

2023. szept. 29. 07:00
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

"nem vagyok a grafikon elemzős, trendvonal rajzolgatós fajta, én csak anno betettem egy kisebb összeget, azzal a céllal, hogymajd 2 év múlva kiveszem többszörös árfolyamon"

Ha "grafikon elemzős, trendvonal rajzolgatós fajta"blennél, akkor tudnád, hogy ez nem úgy működik, "hogymajd 2 év múlva kiveszem többszörös árfolyamon".

"Csak nyilván senki se tudta, hogy háború stb lesz."

A kriptók árának semmi köze nincs a háborúhoz. Az értékének meg végképp semmi.

Sajna, jelen pillanatban teljes határozottsággal kijelenthető, vitathatatlan tény, hogy a kriptók, élükön a bitcoinnal, nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Nem váltak fizetőeszközzé. Főleg nem széles körben elterjedt fizetőeszközzé. Ellenben jónéhány országban betiltották.

Jelenleg kizárólag egy spekulációs eszköz, semmi más. Aki birtokolni akarja, annak csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ugyanaz, ami neked is: "hogymajd 2 év múlva kiveszem többszörös árfolyamon". (Ez pl. meta vagy épp tesla részvénnyel akár az elmúlt egy éven belül is teljesült volna).

Sokak számára valóban szerencsejáték, hisz aki fundamentális és technikai elemzés nélkül vág bele bármilyen tőzsdei tranzakcióba, az --- ha elismeri, ha nem --- valójában szerencsejátékot játszik. Néha be is jön, mint bármelyik másik szerencsejáték.

A tőzsde akkor válik nem szerencsejátékká, amikor elkezdesz fundamentális elemzésekkel, illetve grafikonelemzéssel és trendvonalrajzolgatással foglalkozni.

2023. szept. 29. 07:18
 4/17 anonim ***** válasza:
36%
3: a házi fundamentális elemzés és trendvonalrajzolgatás pontosan ugyanaz a degenerált szerencsejáték, mint a kriptózás, csak mérsékeltebb oddsokkal. Pityuka okosabb, mint a piac és jobban áraz mint Warren Buffett, ezért ETF-ek vásárlása helyett grafikonokat elemez.
2023. szept. 29. 07:49
 5/17 anonim ***** válasza:
34%

"Most nemtom mit fogok szétverni, ha én minimális profittal kiszálltam"

Normális vagy?

Egy befektetésből akkor szállunk ki ha:

- találtam jobb befektetési lehetőséget

- szükségem van a pénzre máshol.

Aki dollárba, euróban parkoltatja pénzét, annak fogalma nincs a befektetésekről. Forinthoz képest nyerni fogsz, de a dollár, euró is inflálódik.

Kripto pedig ha tetszik ha nem, szerencsejáték. Magad is bevallottad, hogy fingod nincs a működéséről, miért tudsz duplázni rajta, így nem értem miért háborodsz fel.

2023. szept. 29. 07:50
 6/17 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos a kriptoban sose lehet tudni mikor jon a bull es par nap alatt hatalmas novekedesek mennek vegbe. A hozam nagy resze erre a par napra oszpontosul, aki arrol lemarad az kb kimarad...
2023. szept. 29. 07:56
 7/17 anonim ***** válasza:
58%

"a házi fundamentális elemzés és trendvonalrajzolgatás pontosan ugyanaz a degenerált szerencsejáték"

Szerencsére ez csak a szerencsejátékosok és a frusztrált, tőzsdepszichológiai és egyéb tőzsdei ismeretek híján bukott "tőzsdések" szerint van így.

S nem, nem kell Warren Buffett-nél meg a piacnál jobbnak lenni. Elég, ha csak annál a 80%-nál vagy jobb, akik szerencsejátékoznak a tőzsdén. Azoknál meg nem nehéz jobbnak lenni.

Ha tudsz trendvonalakat, támasz-, ellenállás- és fibonacciszinteket húzni, ha ismered az általad kereskedni kívánt instrumentumok sajátosságait, ha képes vagy legalább alapszinten kezelni a kockázatot, máris a nyerő 20%-ba tartozol.

Ez meg elég ahhoz, hogy ne kelljen bejárni minden nap a mókuskerékbe. Már ha nem akarsz.

Ha meg kicsit továbbfejleszted a tudásod, akkor egy valódi kozmopolita is válhat belőled.

2023. szept. 29. 08:16
 8/17 anonim ***** válasza:
25%
En kb semmi eselyt se latok ra hogy par heten belul 70k legyen a btc
2023. szept. 29. 08:48
 9/17 anonim ***** válasza:
23%
A kriptónál bármi lehet. Mivel semmi valós gazdasági teljesítmény nincs mögötte, mint mondjuk a vállalati részvényeknél, az árfolyama aszerint alakul, hogy éppen mit írt ki a netre a teslás csávó. Szerintem belefér a szerencsejáték kategóriába.
2023. szept. 29. 08:51
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem jó döntés vót tesó, pont most fog a holdra menni a dogecoin, nem halottad? Itt az ideje vásárolni!
2023. szept. 29. 10:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!