Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon hol találhatok...

Magyarországon hol találhatok nagylelkű magánszemélyt?

Figyelt kérdés

Külföldön gyakran sikerrel zárulnak a közösségi pénzgyűjtések magán célra is, de ezt Magyarországon esélytelennek találom.

Nyílván olyan helyzetbe kerültem amiből szeretnék mihamarabb kilábalni, hogy ne menjen tönkre az életem. Hogyan érhetnék el ilyen embereket? Sajnos nem 10ezrekről lenne szó.

27 éves férfi vagyok és van egy banki tartozásom, ami az őrületbe kerget.

ma 09:18
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
92%

Azok nem arra vannak, hogy meggondolatlanul felvett hitelt visszafizessenek helyetted, hanem az önhibájukon bajba kerülteket segítik.

Felvettél egy hitelt, fizesd vissza.

ma 09:21
 2/27 onkelkarl ***** válasza:
89%
És akkor itt láthatjuk is, hogy miért lenne nagyon fontos az iskolákban elkezdeni valamilyen szintű pénzügyi tudatosságra nevelést.
ma 09:26
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Sehol. A hülyeséget senki sem fogja finanszírozni. Keress munkát+másodállást, dolgozz, fizesd vissza.
ma 09:27
 4/27 anonim ***** válasza:
89%
Menj el dolgozni, abból pedig törleszd úgy, ahogy a szerződésben vállaltad. Legközelebb pedig csak addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér, ne akarj olyat amit nem engedhetsz meg magadnak. Például az iPhone helyett jó lesz egy olcsó Android is, autó helyett van a töredékéért tömegközlekedés, tévéelőfizetés helyett ott az ingyenes földi sugárzás, ki fogod bírni ha a fűtés csak 20 fokon van, stb.
ma 09:29
 5/27 A kérdező kommentje:

Igazad van és nem is. Nyílván sorozatos rossz döntések és késő kapcsolás eredménye ez, ami a saját hibám.

Mint ahogy azok is melyek betegség miatt gyűjtenek, holott a betegség előtt megtettek/megtehettek mindent, hogy azok legyenek.

Én is mentális problémával/betegséggel küzdöttem meg. Név szerint a szerencsjáték függőséggel, melynek előidézője családi irracionális elvárások, terhek és frusztrációk voltak, melyből egy állandó anyagi megfelelési kényszerem lett, igen fiatalon.

Hidd el nem viccből írtam ki a kérdést, hanem azért mert szeretném megmenteni a jövőmet, melyhez segítségre van szükségem.

ma 09:32
 6/27 A kérdező kommentje:

Sajnos az aki ebben nem volt benne, nem látja át teljesen. És csak arra gondol, hogy ez egyszerű helyzet és megy majd minden tovább.

De sajnos nem az.

Bár igazatok van, és higgyétek el visszacsinálnék mindent az elmúlt évekből, de azért keresem a segítségeket.

De néha jó lenne valami építőjellegűt is olvasni.

ma 09:35
 7/27 anonim ***** válasza:
86%
Márpedig ezt csak magadnak tudod rendbe rakni. Ha most kapsz is pénzt, hol leszel belőle? Sehol. Elköltöd/elveszi a bank és minden megy tovább ugyanígy. Neked állandó jövedelemre van szükséged, hogy törleszteni tudd a tartozásod. Ahhoz pedig dolgozni kell, másképp nem megy. Egy egyszeri akár nagyobb összeggel semmire se mész. Lehet csökkenne a tartozásod, de nem leszel vele kinn a vízből.
ma 09:37
 8/27 A kérdező kommentje:

Ha kapok annyit amennyire szükségem van egyszer véletlen valakitől. Akkor nyílván visszafizetem a hitelt, és kezdem előröl az életem, félig tiszta lappal.

Tudod az álmom az az, hogy úgy keljek fel reggel, hogy nem nyomaszt többé mindennap a gondolat, hogy elbasztam.

ma 09:44
 9/27 A kérdező kommentje:

Dolgozok és törlesztem. Nem azzal van a baj.

Az egész helyzetem okoz egy depressziót, egy lelki törést, terhet, hogy nem tudok egyről a kettőre lépni, mert jó formán nem tudom építeni a jövőmet. Csak élek és törlesztek.

ma 09:45
 10/27 onkelkarl ***** válasza:
85%

Ebben a konkrét helyzetben meg akkor lehet én azzal kezdeném, hogy a mentális részét megpróbálom helyre rakni, kiküszöbölve, hogy ha esetleg újra pénzhez jutnék, akkor ne forduljak azonnal újra a szerencsejátékhoz egy nagyobb hozam reményében. Ugye tudjuk hogy ebbe a spirálba elég könnyű visszacsusszanni.

Aztán valami munkát keresni ahogy a többiek is írták és szépen lassan újraépítgetni az egészet. Nyilván nem lesz könnyű, viszont ha a végére érsz akkor sokkal jobb eső érzés lesz visszatekinteni arra amit elértél, amin végigmentél, mintha valaki csak hozzád dobta volna a pénzt, amire valljuk be így elég kevés esély van.

Én legalább is 100% hogy eszembe nem jutna egy ex-szerencsejáték függőt támogatni, akkor se ha megváltozott, meg akármin is ment keresztül.

Ez lehet hogy parasztság részemről, de akkor sem.

ma 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!