Elképzelhető, hogy most bikapiac lesz a kriptonál?
Kivettem az összes pénzem belőle, mivel most már elfogadható volt az árfolyam számomra, és jól is jött az összeg, amit tartottam benne két éve. Meg untam is már a bear marketet, plusz az elmúlt hónapok hírei, meg a bozalmatlanság is erre késztetett, hogy kiszálljak inkább. Meg Binancen pl. az Eueo fizetés is megszűnik tán asszem
Erre most sokan már arra spekulálnak, hogy bull market várható. Most nemtom mit fogok szétverni, ha én minimális profittal kiszálltam, erre mondjuk heteken belül majd lenne mondjuk 70K BTC és 5K ETH. Kicsit elkapna az ideg, és tuti most szárnyal majd, hogy kiszálltam..... szerintetek?
"A kriptók árának semmi köze nincs a háborúhoz."
Dehogy nincs köze. Hogy állíthat valaki ekkora sületlenséget? Ha közvetlenül nem is, de a háború okozta válság, inflációk, üzemanyag árak emelkedése, szankciós politika stb, mind ahhoz vezet, hogy az embereknek kevesebb a megtakarítása, és kevesebben is szállnak be a kriptoba, meg a kisember el is menekül, és kimenti a pénzét. Ergo az árfolyam zuhan, mégis miért volt szted 17 ezer dollár is? Amikor előtte 60 ezer felett is volt már. A háború óta meg stagnál ilyen 18-30 ezer ft között, többnyire inkább 25 ezer környékén. Kis ideig volt csak kiugrás a háború elején, amikor bedőlt a Sberbank, és kicsit a bizalom megrendült a bankokban. Aztán megint zuhantak az árak.
"Ellenben jónéhány országban betiltották.
Jelenleg kizárólag egy spekulációs eszköz, semmi más. Aki birtokolni akarja, annak csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ugyanaz, ami neked is: "hogymajd 2 év múlva kiveszem többszörös árfolyamon"."
Éppen ezért is vettem ki. Összevetettem az érveket, ellenérveket, és arra jutottam, hogy jobb, ha most egyelőre kiszállok, hiszen ki tudja mi lesz a jövőben, most még minimális nyereségbe voltam, mivel 1100-nál vettem pl. ETH-t, most meg 1600-on van. BTC-t igaz kb. 30 ezernél vettem, tegnap 27 ezer volt, de ezt a minimális veszteséget behozta az ETH, amiből többet vettem, mert jobban bíztam benne, különösen a merge utan. Szóval a bizonytalanság miatt inkább kiszálltam.
"Aki dollárba, euróban parkoltatja pénzét, annak fogalma nincs a befektetésekről."
Akkor mibe kell tartani te 🤡? Ha neked se más valuta, se kripto, se semmi sem jó, akkor mi a jó befektetés? Majd mindjárt beokádod, hogy részvény. Amitől ótvarabb, foglalkozósabb dolog alig van, ráadásul adózása sem olyan egyszerű mint a kriptonak, hogy kiveszem, és a fiatra váltott pénz 15%-át adózom, hanem figyeljem azt is mikor mennyit esik, emelkedik stb.
"18-30 ezer ft között"
Dollárra értettem amúgy, csak a kavarodásba forintot írtam xD
11:
Más devizába átváltani a forintot nem befektetés, hiszen a dollár, euró önmagában nem fog értéket teremteni, csak a forinthoz képest kevésbé inflálódik. Éppen ezért befektetésnek hívni egy szimpla devizaváltást butaság.
TBSZ számlán 5 év elteltével 0% az adó. Igen, részvénnyel foglalkozni kell, elején kicsit többet, amíg megismered a szektort és megtanulsz céget elemezni, később mindez sokkal gyorsabb (megtanulod). ETF-el kevesebbet, viszont ott a profit is alacsonyabb, cserébe alapból diverzifikált.
Azzal viszont egyetértek, hogy annak aki semmivel nem akar foglalkozni, valóban csak az marad, ami neked: PMÁP, devizaváltás, szerencsejáték.
Bármi elképzelhető.
Meg annak az ellenkezője is.
Ez viszont legalább teljesen biztos.
@15
Értem, hogy buta vagy, már az előző böffenetednél is egyértelmű volt, full felesleges újra reklámoznod...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!