Mit csinálnál a lakásaiddal ebben a helyzetben?
Van két ingatlanom, az egyik amiben lakom, és amit utálok. Egy nagyon szépnek tűnő tágas, de rémálom lakás.. télen hihetetlen hideg (3.1m a belmagasság), nyáron elmondhatatlanul forró (légkondit nem lehet beépíteni) nagyon-nagyon hangos (egy forgalmas út mellett található), a szomszédok pedig kritikán aluliak, a közös költség kriminális.
Jövőre január elsején telik le az 5 év, hogy megvásároltam, úgy lesz adómentes, és akkor tervezem eladni. (Szeptemberben kezdem hirdetni, mikor már hűvösebb van...)
A másik ami nagyon jó helyen van, kiváló környék, csendes. Kicsi a lakás de télen minimális költséggel nagyon komfortosan felfűthető, van légkondi, van minden.. belső kert, sétálóutca, futóút, kávézók, éttermek, zöld terület, park stb.. Nincs forgalmas utca zaj, nincsennek proli szomszédok, van viszont (ingyen) állandó parkolóhely, alacsony (szinte vicc kategória) közös költség.
Utóbbit tervezem állandó lakásomnak életem végéig gyakorlatilag, miután az előbbitől sikerült megválnom.. Az elsőt nem tudom kiadni, mert szeretném úgy meghirdetni, ahogy most van, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint mikor átvettem vadonatújként 4 éve (én nem fúrtam a falat, gyakorlatilag teljesen érintetlen, - úgy vigyáztam rá mint a szemem fényére, nincs semmi nyoma hogy lakott volt).
Kihagytam, hogy én szívem szerint májusban oda költöznék, mert nálam a nyár = pokol (éjszaka sem tud lemenni 32 fok alá a hőmérséklet)
Az adó, amit a "türelemmel" akarok elkerülni majdnem 2 millió forint.

Az teljesen kizárt, én 7 éve vásároltam meg, akkor 400e ft/nm-e (még csak a látványtervek voltak)
Most a szomszédaim 1.3M/nm áron hirdetnek.. én kicsit alá megyek majd.

Azért mert nem tudtam kiadni. A hibái rögtön lejöttek a jelentkezőknek már a telefonhívásban.
Az eladás sem lesz egyszerű, de 6-8 hónap alatt talán elmegy. Illetve az adott hibái vevői szemmel kevésbé lényegesek, mint pl. van-e szárítógép/légkondi stb.

"Az adó, amit a "türelemmel" akarok elkerülni majdnem 2 millió forint."
Az csak úgy lehet, ha 48 millióval többért adod el, mint amennyiért vetted.
Ez egy 100 milliós lakás frankón?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!