Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csinálnál a lakásaiddal...

Mit csinálnál a lakásaiddal ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Van két ingatlanom, az egyik amiben lakom, és amit utálok. Egy nagyon szépnek tűnő tágas, de rémálom lakás.. télen hihetetlen hideg (3.1m a belmagasság), nyáron elmondhatatlanul forró (légkondit nem lehet beépíteni) nagyon-nagyon hangos (egy forgalmas út mellett található), a szomszédok pedig kritikán aluliak, a közös költség kriminális.

Jövőre január elsején telik le az 5 év, hogy megvásároltam, úgy lesz adómentes, és akkor tervezem eladni. (Szeptemberben kezdem hirdetni, mikor már hűvösebb van...)

A másik ami nagyon jó helyen van, kiváló környék, csendes. Kicsi a lakás de télen minimális költséggel nagyon komfortosan felfűthető, van légkondi, van minden.. belső kert, sétálóutca, futóút, kávézók, éttermek, zöld terület, park stb.. Nincs forgalmas utca zaj, nincsennek proli szomszédok, van viszont (ingyen) állandó parkolóhely, alacsony (szinte vicc kategória) közös költség.

Utóbbit tervezem állandó lakásomnak életem végéig gyakorlatilag, miután az előbbitől sikerült megválnom.. Az elsőt nem tudom kiadni, mert szeretném úgy meghirdetni, ahogy most van, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint mikor átvettem vadonatújként 4 éve (én nem fúrtam a falat, gyakorlatilag teljesen érintetlen, - úgy vigyáztam rá mint a szemem fényére, nincs semmi nyoma hogy lakott volt).

2024. jan. 1. 20:36
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

20-21M között volt az ára, amiért vásároltam, már nem emlékszem a pontos összegre.. 60M, amiért árulják a szomszédaim, persze mérettől függően ennél többért is.

Én kicsit majd lejjebb megyek, hogy el tudjam adni.

9: 7 éve kötöttem a szerződést, és akkor fizettem. Elvileg 1 év után átadták volna, de a birtokba adás csúszott +2 évet, így csak 4 éve vettem birtokba, és a bejegyzéstől (ami akkor történt) számolódik az adómentességi 5 év.

2024. jan. 2. 09:13
 12/26 A kérdező kommentje:

Ami nem kiadható, az szerintem nem is eladható.

Ezzel nem értek egyet.

A következő vevő, ha van hozzá türelme, motivációja és szeretne vele foglalkozni (rákölteni) akkor egy nagyon szép és egyedi lakást tud belőle csinálni. Ezeket a típusú lakásokat - most néztem szét kíváncsiságból - 2+ M/nm áron árulják most Budapesten 1-2 évvel későbbi átvétellel. És majdnem mind lefoglalva..!

Egy albérlő szerintem több százezret nem költene az albérletére saját zsebből.

2024. jan. 2. 09:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
De miért kéne több százezret rákölteni bérlőként egy 4 éves lakásra? Szerintem ki lehet azt adni, csak nem irreális áron, nyilván.
2024. jan. 2. 09:30
 14/26 A kérdező kommentje:
Mobilklímát beszereltetni például
2024. jan. 2. 10:46
 15/26 anonim ***** válasza:
Sokan laknak klíma nélküli lakásokban is nyár közepén. Ez azért nem olyan probléma ami miatt ne lehetne kiadni egy lakást.
2024. jan. 2. 10:59
 16/26 anonim ***** válasza:

És mi a valódi akadály, eddig is üresen állt a kis lakás, nem?

Miért nem költöztél már át réges régen?

2024. jan. 2. 11:18
 17/26 anonim ***** válasza:

11: Ja, értem, akkor nem a másik hanem ugyanarról a lakásról írtad ezeket.

Mondjuk vetted 20 M-ért, akkor még kb. 5% költséged volt rá, vagyonszerzési illeték, ügyvéd, földhivatal.

Eladod 55-ért teszemazt.

(Tényleg elmenne idén 55-ért?)

Akkor az adó idénre (amit 2025-ben nyáron kell megfizetni és lehet 12 havi kamatmentes részletet is kérni!): 1 530 000 Ft.

2024. jan. 2. 14:57
 18/26 anonim ***** válasza:
* De még az adóalapból más dolgok is lejönnek, hirdetési költség, szállítási költség, fotóst ha fizetsz, ha veszel a lakásba valamit, stb. Szóval 1,5 M alatt lesz az adó.
2024. jan. 2. 14:59
 19/26 anonim ***** válasza:

14: A mobilklíma az, amit nem kell beszerelni, nem kell neki kivezetés, hanem kondenzfolyadékkal, hidegvízzel vagy jéggel hűt.

A legspécibb is 120 000 Ft, megveheted te is, és úgy adod ki.

Ha meg úgyis el akarod adni, beszerelhetsz rendes klímát is, növeli az ingatlan értékét.

Úgy gondolod, nem venné ki így a lakást senki mondjuk 120 000-ért, de 60 körül el lehetne adni?...

Ez nem stimmel, a bérleti díj 20 éves megtérülése jelenleg a reális piaci ár, az 29 M.

HA van bérlő 120-ért rá.

2024. jan. 2. 15:08
 20/26 A kérdező kommentje:

Volt mobilklímám az előző lakásban, ahol régebben laktam. Eladtam 2 hét után, mert szörnyű volt.. szörnyen hangos, és csak a maga körüli 4-5nm területet hűtötte le. Oda tettem normál légkondit, és azzal minden rendben volt.

A mobilklímának kell kivezetés. Ki kell vágni az ablakot egy kör alakban, ami szintén nem két fillér, mert az ablakok itt spéci "panoráma" ablakok. Illetve maga a készülék is elég nagy (kb. mint egy magas éjjeliszekrény).

A dyson "ventillátor-klíma" lehetne az alternatíva, de nem tudom azzal mik a tapasztalatok..

2024. jan. 2. 17:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!