Mit csinálnál a lakásaiddal ebben a helyzetben?
Van két ingatlanom, az egyik amiben lakom, és amit utálok. Egy nagyon szépnek tűnő tágas, de rémálom lakás.. télen hihetetlen hideg (3.1m a belmagasság), nyáron elmondhatatlanul forró (légkondit nem lehet beépíteni) nagyon-nagyon hangos (egy forgalmas út mellett található), a szomszédok pedig kritikán aluliak, a közös költség kriminális.
Jövőre január elsején telik le az 5 év, hogy megvásároltam, úgy lesz adómentes, és akkor tervezem eladni. (Szeptemberben kezdem hirdetni, mikor már hűvösebb van...)
A másik ami nagyon jó helyen van, kiváló környék, csendes. Kicsi a lakás de télen minimális költséggel nagyon komfortosan felfűthető, van légkondi, van minden.. belső kert, sétálóutca, futóút, kávézók, éttermek, zöld terület, park stb.. Nincs forgalmas utca zaj, nincsennek proli szomszédok, van viszont (ingyen) állandó parkolóhely, alacsony (szinte vicc kategória) közös költség.
Utóbbit tervezem állandó lakásomnak életem végéig gyakorlatilag, miután az előbbitől sikerült megválnom.. Az elsőt nem tudom kiadni, mert szeretném úgy meghirdetni, ahogy most van, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint mikor átvettem vadonatújként 4 éve (én nem fúrtam a falat, gyakorlatilag teljesen érintetlen, - úgy vigyáztam rá mint a szemem fényére, nincs semmi nyoma hogy lakott volt).
Eddig nem állt üresen, ki volt adva, én meg laktam ott ahol most is vagyok.
Most, hogy elment a bérlő merült fel bennem a kérdés.
Természetesen lehet benne lakni nyáron is, de a komfortostól nagyon-nagyon messze van a nappali 36C és éjjeli 32C. Nem lehet huzatot csinálni, mert egy oldalú, nyugati, panoráma ablakokkal. Déltől estig telibe kapja a tűző napot. Este 10 körül a legforróbb.

Spaletta nem tudom mi.. redőnyért 1M bruttót kérnek, nincs is ennyi készpénzem és ha lenne sem 4db redőnyre költeném..
A klímát itt nem egyszerűen be kell kötni, hanem főfalakon át elvezeti 20-30 méter hosszan 3 szinttel lejjebb a mélygarázsba. Ennek a kiépítését nagyon kevés klímás vállalja, és ők is alsóhangon 2 millió forintért (legalábbis tavaly tavasszal ennyit mondtak) mivel nagyon macerás. (A szomszédaimnak, akiknek van klímája az alaprajzban építést előtt kérték a kivezetést - én nem tudtam hogy ilyet lehet, ezért nem kértem.)

"Spaletta nem tudom mi.. redőnyért 1M bruttót kérnek, nincs is ennyi készpénzem és ha lenne sem 4db redőnyre költeném.."
4 db?
Hány nm ablakról van szó?
Ne csak motorosra kérj ajánlatot!
Nekünk egy 5-6 nm-es ablakra volt 100 000 Ft körül...
Simán fel lehet húzni kézzel is, 160 centis nő vagyok.
Most nem egy lakhatatlanul meleg lakáson kéne hűteni 8-10 fokot? És ez nem ér neked párszázezer Ft-ot...? Hm.
Google: spaletta.
Az árakon kár vitatkozni.. ez egy olyan ház, ahol a homlokzaton csak az elfogadott redőny lehet. Különben felhív a közös képviselet és kötelez a leszerelésre (szomszédaimnál megtörtént)
A redőny csak egy adott színkód lehet, csak alumínium.
Hívtam a cégeket, akik a szomszédaimnál szereltek redőnyt, és ők mondták az árat. Aztán utána kérdeztem a többi szomszédnál, hogy nem-e irreális, és azt mondták nem, ők is ennyit fizettek ezért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!