Ez mennyire reális?
Ma kaptam instagrammon üzenetet egy nőtől,hogy akar nekem pénzt utalni mert hogy egy jótékonysági szervezetnél dolgozik és random kiválaszt embereket hogy pénzt utaljon nekik. Ezzel nincs is semmi gond, csak hogy a nő azt kéri tőlem hogy fényképezzem le a bankkártyámat elölről hátulról és küldjem el neki, és akkor utalja a pénzt. El is küldött egy messenger üzenetet hogy küldött már embereknek pénzt. Meg bankkártyákról is küldött képet.
Én nem merem elküldeni neki mert nem hiszek benne hogy így lehet utalni pénzt.
Mi a véleményetek?
Már azon a ponton csalás, hogy a semmiből téged választottak ki. Ilyen nincs. A bankkártya két oldalának adataival pénzt lehet a számládról levenni, azt soha nem adod ki egy másik személynek - csak online fizetéskor egy biztonságos banki felületen.
A minimum amit ismerned kell a pénzügyekkel kapcsolatban, hogy ha bankkártya adatokat adsz ki, azzal csak te fizetsz, ha neked fizetnek akkor bankszámlaszámot kérnek.
El ne küldjed neki!!!!!
Minden adat rajta van amivel tud vásárolni. Elvásárolja a pénzedet és mivel te adtad meg az adatokat önszántadból, így a bank nem is fogja visszaadni!
NE KÜLDJ NEKI SEMMIT!!!!
Nehogy megtedd, amire kért!!!
Manapság úton-útfélen azt hallja, olvassa az ember, hogy a kártya adatait senkivel ne közöljük. Ezt Te nem tudod? Még jó, hogy megkérdeztél minket, különben futhatnál a pénzed után.
Ne is válaszolj neki és ha szükséges - tiltsd le!
7# Szívem! Ha valamiben nem vagyunk biztosak, arról ibfót szerzünk, legalábbis sokan tesszük így!
Igen, vannak olyan emberek, akiknek evidens dolgok nem egyértelműek. Pont azért kérdezi meg.
Nem kell egymásnak ugrani, és nem vagyok "pénzügyi analfabéta"
Tisztában vagyok vele hogy nem lehet másképp pénzt küldeni. Mint csak számlaszámra. Csal megkérdeztem hogy valóban létezik e ilyen. De lehet én vagyok hülye és rosszul fogalmaztam a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!