Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valakinek van családja,...

Ha valakinek van családja, berendezett lakása egy régebbi autója, pár 100e félretett pénze meg gyakorlatilag minden akkor mennyire gáz egy új iphone 13?

Figyelt kérdés
Azt szolgáltatótól részletre. Ja nincs dohányzás, ivás, se semmi hobby.
2023. dec. 24. 10:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
46%

#7 "szolgáltatótól részletre" .. vagyis hitel.

#8 én nem értem, hogy ez miért jó? Így is meg úgyis kifizeti azt az összeget. szerintem a gazdagság ott kezdődik, hogy nem akarsz másnak tartozni anyagilag.

2023. dec. 24. 11:52
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
LoooL
2023. dec. 24. 13:11
 13/28 anonim ***** válasza:
38%
11-es, a szolgáltatónál részletre vásárolt telefon az nem hitel. Amennyiben egyben fizeted ki, akkor nem tudsz élni az infláció adta lehetőségekkel. Ráadásul amennyiben szolgáltatói részletre vásárolod meg a telefont, a végösszeg kevesebb lesz, mintha most egyben fizetnéd ki. Szóval mindenképpen érdemes részletre venni, mert lényegesen olcsóbban jössz ki.
2023. dec. 24. 13:15
 14/28 anonim ***** válasza:
33%

Ezt vezesd le kérlek konkrét példán!

Hogy lehet olcsóbb valami részletre, mintha kifizeted egy összegben?

Maximum akkor, ha kell venned mellé új elofizetest mondjuk, ami pedig jó drága.

Nem értem én sem ezt a telefon majmolast.

Nekem egy százezer forintos 3 éves telefonom van és meg vagyok vele elégedve. Sosem vennék telefont 3x-os áron.

2023. dec. 24. 14:10
 15/28 anonim ***** válasza:
25%

Konkrét példa: most néztem meg a Yettel oldalán az iphone 13 256BG modell 24 havi részletre az ajánlott tarifacsomaggal 24 hónap alatt kb 750ezerbe fáj.

Ha pl. zsebből megveszed a telót listaáron (350ezer) és 24 hónapon át az 50GB adatot tartalmazó Yettel S Net+ csomagot fizeted elő, akkor már 200e forinttal beljebb vagy 2 év alatt. De ennél egy csomó flotta ajánlat sokkal kedvezőbb árakat ad. Én személy szerint soha nem voltam képes 15 GB-nél több adatot fogyasztani 1 hónap alatt, és egy flottás csomagban havonta 500 alatt fizetek.

Egyszóval aki részletre telefont vesz a szolgáltatótól, az egy balek, és soha nem számolt utána ezeknek a költségeknek.

2023. dec. 24. 14:30
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
*bocs, havonta 5000 alatt fizetek, egy nulla lemaradt.
2023. dec. 24. 14:31
 17/28 anonim ***** válasza:
45%

Ezen nem nagyon van mit levezetni, megnézed a szolgáltatód készülék-árlistáját, s feketén fehéren ott van hogy mennyibe kerül ha egyben hozod el a telefont, és az is ott van, hogy mennyibe kerül a havi részlet, szorzod a futamidővel, s rá fogsz jönni hogy részletre olcsóbb…

Én is így veszem a telefonjaimat, és nem azért mert nem tudnám egyben kifizetni. Ráadásul az infláció miatt valójában egyre kevesebbet fizetek érte hónapról hónapra.

Ha jól választasz szolgáltatót és tarifacsomagot, akkor nem kell többet fizetned mint telefon nélkül. Én pl. 5490-et fizetek a korlátlan csomagért.

Az meg, hogy ki milyen telefonnal tud elégedett lenni, egyéni probléma. Én például nem tudnék androidos telefont használni, mert nem vagyok vele kompatibilis. Amióta létezik iPhone nekem mindig is az volt. Erős visszalépésnek érezném, ha Androidra kellene váltanom.

Az egyik céges telefonom egy iPhone7, még 2017-ben vettem, ma is tökéletesen működik, és a frissítések is jönnek rá. Nem tudok olyan androidos telefonról amelyikre ez igaz lehetne.

2023. dec. 24. 14:36
 18/28 anonim ***** válasza:
30%
pár százezer ft megtakarítás az semmi, még vésztartaléknak sem elég.
2023. dec. 25. 01:49
 19/28 anonim ***** válasza:
33%
Családos ember mindösszesen pár 100k megtakarítással szerintem gáz. Így hitelre telefont venni, meg aztán übergáz. A tipikus kisember, aki soknak akar látszani
2023. dec. 25. 13:51
 20/28 anonim ***** válasza:
78%

Tizenkilences, egy iPhone13-ól senki nem fog nagy embernek látszani. Az iPhone13 egy full átlag telefon manapság.

Ráadásul a szolgáltatótól részletre kihozni egy telefont olcsóbban mint a listaár, kamatmentes részletre, a mai inflációs környezetben sokkal jobb döntés mint egyben kifizetni. Értem hogy a matekóra az ellenséged volt, de a példád mutatja, hogy ez később visszaüt.

2023. dec. 25. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!