Az emberek mitől tudnak eladósodni, a számlákat miért nem fizetik, vagy van azoknál fontosabb költeni valójuk, és azokra már nem jut?
Értékrend és fontossági sorrend probléma.
Az én ismeretségi körömben kizárólag ilyen gonddal találkoztam.
Egyik kolléga kért kölcsön 10 ezer forintot. Megkérdeztem tőle, hogy minek vesz 6 ezer forintos parfümöt, ha nem jön ki a fizetéséből. A következő választ kaptam: Az kell ahhoz, hogy ő jól érezze magát.
Válaszom: Ilyen előzményekkel nem szoktam kölcsön adni, nekem pedig ez tartozik az értékrendemhez.
Tudnék mesélni. Egy másik kollégám állandóan "sír", hogy milyen kevés a fizetése, alig jön ki belőle ilyen infláció mellett. A napokban tudtam meg, hogy januárban azért vesz ki hosszabb szabadságot, mert a Kanári szigetekre megy nyaralni...
Valóban igaz lehet az a mondás, hogy "aki sír, attól el kell venni, aki dicsekszik, annak pedig adni kell"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!