Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi ez az új bankkártyás...

Mi ez az új bankkártyás fizetés ellenesség sok embernél?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen látom és hallom, hogy :fizess készpénzel, maradj szabad stb"

Most őszintén mi értelme van ennek? Újabb konteo? Vagy mi ez?

2023. nov. 17. 09:58
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
0%

22)

Ezek szerint te 22-23 évesen elkezdtél dolgozni egy pozícióban, és 55 éves koridig ugyan azt csináltad?

Izgalmas életpálya lehet.

2023. nov. 17. 13:58
 32/48 anonim ***** válasza:
0%
31, én könyvelek. Szóval kamuzz máshol.
2023. nov. 17. 14:04
 33/48 anonim ***** válasza:
0%

Akkor viszont tényleg fingod sincs a credit risk modellekről, mégis mi a fenének válaszoltál? Hogy óbégasd hogy "jaaaj hát kontejó hogy a bank megnézni mire kőtöd a pénzed?"

Grat

2023. nov. 17. 14:20
 34/48 anonim ***** válasza:
41%

Ma 11:04 jelenleg 14-es számot viselő válasz szerzője vagyok.

Ki szeretném egészíteni a korábbit annyival, hogy akik totál készpénzpártiak, azok biztonsági játékosok, mert az tény, hogy a készpénzt nem tudja egy külső hatalom letiltani, leblokkolni. Amikor bankszámlán van a pénzed, akkor az efféle kiszolgáltatottság a sokszorosa annak, mintha otthon lenne készpénzben. A készpénznek is van kockázata, mert ha pl egy tűzeset vagy valami elemi kár során megsemmisül, akkor a bankban tartott pénz megússza, ott az a nyerő.

Amúgy pedig a készpénzhasználat nem törvénytelen, nem tiltja semmi, így én azt javaslom mindenkinek, hogy mindenki úgy kezelje a pénzét, ahogy az neki kényelmes és neki megfelelő. Aki az online bankolás kényelmét kedveli, az úgy, aki a készpénzt tartaná biztonságosnak, az meg úgy.

Én mindkettőt élem, azaz túlnyomórészt készpénzes vagyok, de amikor nekem kényelmesebb, ott használok banki utalást, kártyás fizetést is.

(Sajnos a megkopasztási kísérlet, ami engemet ért, kicsit rontotta a bizalmamat az online bankkártyás fizetéssel szemben.)

2023. nov. 17. 14:30
 35/48 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező, konteózás helyett inkább kifejthetnéd végre, hogy mégis "Kit tekintünk egyszerű hétköznapi embernek?", mivel hivatkoztál rá, de kifejteni egyszerűen meg nem akarod, vagy lusta vagy rá, vagy egyszerűen csak tudod, hogy megfogtalak és sérti az egódat, hogy nem neked van igazad.
2023. nov. 17. 15:24
 36/48 anonim ***** válasza:
67%

Amúgy, mint kb az összes, ez a kérdés is sokkal összetettebb, mert ugyebár itt se csak a két véglet létezik és természetesen mindenkinek megvannak az egyéni preferenciái és ugye a pro és kontrák.

Én több részre bontanám a kérdést:

Ugye alapvetően a bankkártyás fizetésről szólt, de átment részben arra, hogy ki hol tárolja a megtakarításait.

Ergo:

1. Megtakarítások tárolása bankban vs kpben vs más formában (arany, stb)

2. A mindennapos kiadàsok fizetési módja: kizárólag kártyával, kizárólag kpben vagy vegyes. Nyílván itt is megvan a pro és kontra

3. Nagyobb tranzakciók (pl autó vagy lakás vásárlásának a módja)

2023. nov. 17. 15:49
 37/48 anonim ***** válasza:
22%
szimpla tudatlanság
2023. nov. 17. 19:57
 38/48 anonim ***** válasza:
28%
Miért lenne tudatlanság, ha valaki a saját pénzügyeit kp-val intézi? Nem az ő magánügye?
2023. nov. 17. 20:19
 39/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a konteosok megerősítették, hogy ez is egy rossz vicc, amit a sok buta ember elhisz.

😅

2023. nov. 17. 22:24
 40/48 A kérdező kommentje:

35-ös!

Nem fogtál meg, szimplán ezer sebből vérző butaságot mondasz.

Ha annyira "le akarja tiltani a nagyhatalom a vagyont" akkor simán gondol egyet és bezárja a boltokat vagy egyszerűen nem fizethetsz a meglévő penzeddel, kitalálnak egy új pénznemet, a régit érvénytelenítik.

Hétköznapi ember alatt annyit értek, hogy marhára nincsenek félretett milliói, átlag munkás ember hónapról hónapra él .

Kifizeti a rezsit, lakbért/lakáshitelt, vesz élelmiszert jó esetben pár ruhát és jó esetben marad egy kis pénze a következő fizuig.

Tudom-tudom, te egy nagyon gazdag nagyon tanult nagyon luxus életet élő ember vagy aki belátott a nagyhatalmak mögé és azóta gyakorin hirdeti az igét.

2023. nov. 17. 22:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!