Mi ez az új bankkártyás fizetés ellenesség sok embernél?
Egyre több helyen látom és hallom, hogy :fizess készpénzel, maradj szabad stb"
Most őszintén mi értelme van ennek? Újabb konteo? Vagy mi ez?
22)
Ezek szerint te 22-23 évesen elkezdtél dolgozni egy pozícióban, és 55 éves koridig ugyan azt csináltad?
Izgalmas életpálya lehet.
Akkor viszont tényleg fingod sincs a credit risk modellekről, mégis mi a fenének válaszoltál? Hogy óbégasd hogy "jaaaj hát kontejó hogy a bank megnézni mire kőtöd a pénzed?"
Grat
Ma 11:04 jelenleg 14-es számot viselő válasz szerzője vagyok.
Ki szeretném egészíteni a korábbit annyival, hogy akik totál készpénzpártiak, azok biztonsági játékosok, mert az tény, hogy a készpénzt nem tudja egy külső hatalom letiltani, leblokkolni. Amikor bankszámlán van a pénzed, akkor az efféle kiszolgáltatottság a sokszorosa annak, mintha otthon lenne készpénzben. A készpénznek is van kockázata, mert ha pl egy tűzeset vagy valami elemi kár során megsemmisül, akkor a bankban tartott pénz megússza, ott az a nyerő.
Amúgy pedig a készpénzhasználat nem törvénytelen, nem tiltja semmi, így én azt javaslom mindenkinek, hogy mindenki úgy kezelje a pénzét, ahogy az neki kényelmes és neki megfelelő. Aki az online bankolás kényelmét kedveli, az úgy, aki a készpénzt tartaná biztonságosnak, az meg úgy.
Én mindkettőt élem, azaz túlnyomórészt készpénzes vagyok, de amikor nekem kényelmesebb, ott használok banki utalást, kártyás fizetést is.
(Sajnos a megkopasztási kísérlet, ami engemet ért, kicsit rontotta a bizalmamat az online bankkártyás fizetéssel szemben.)
Amúgy, mint kb az összes, ez a kérdés is sokkal összetettebb, mert ugyebár itt se csak a két véglet létezik és természetesen mindenkinek megvannak az egyéni preferenciái és ugye a pro és kontrák.
Én több részre bontanám a kérdést:
Ugye alapvetően a bankkártyás fizetésről szólt, de átment részben arra, hogy ki hol tárolja a megtakarításait.
Ergo:
1. Megtakarítások tárolása bankban vs kpben vs más formában (arany, stb)
2. A mindennapos kiadàsok fizetési módja: kizárólag kártyával, kizárólag kpben vagy vegyes. Nyílván itt is megvan a pro és kontra
3. Nagyobb tranzakciók (pl autó vagy lakás vásárlásának a módja)
Köszönöm a válaszokat, a konteosok megerősítették, hogy ez is egy rossz vicc, amit a sok buta ember elhisz.
😅
35-ös!
Nem fogtál meg, szimplán ezer sebből vérző butaságot mondasz.
Ha annyira "le akarja tiltani a nagyhatalom a vagyont" akkor simán gondol egyet és bezárja a boltokat vagy egyszerűen nem fizethetsz a meglévő penzeddel, kitalálnak egy új pénznemet, a régit érvénytelenítik.
Hétköznapi ember alatt annyit értek, hogy marhára nincsenek félretett milliói, átlag munkás ember hónapról hónapra él .
Kifizeti a rezsit, lakbért/lakáshitelt, vesz élelmiszert jó esetben pár ruhát és jó esetben marad egy kis pénze a következő fizuig.
Tudom-tudom, te egy nagyon gazdag nagyon tanult nagyon luxus életet élő ember vagy aki belátott a nagyhatalmak mögé és azóta gyakorin hirdeti az igét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!