Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi ez az új bankkártyás...

Mi ez az új bankkártyás fizetés ellenesség sok embernél?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen látom és hallom, hogy :fizess készpénzel, maradj szabad stb"

Most őszintén mi értelme van ennek? Újabb konteo? Vagy mi ez?

2023. nov. 17. 09:58
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
64%

Megdöbbentő jelenség számomra olvasni ezeket a fönti válaszokat. Nem tudom, hogy mi számít az ilyen emberek számára összeesküvés elméletnek, de így a Covid után ott tartunk, hogy bárkire rásütik a "konteós" jelzőt, és ez hatalmas butaság.

Banki likviditással és tőkeszámítással foglalkozó elemző vagyok, korábban konkrétan én raktam össze a bank végső főkönyvét, megkockáztatom, hogy jelenleg a gyakori.hu-n nem sokan érthetik jobban a bankok mint pénzügyi intézmények működését, és márpedig van amit én is inkább készpénzzel veszek.

A legegyszerűbb példa, amivel szinte mindenki találkozik az élete során, az mondjuk egy jelzáloghitel. Ha a saját bankszámládat vivő bankodnál veszed föl, akkor évekre visszamenően ellenőrzik a tranzakcióidat, és ezek alapján döntik el, juthatsz-e hitelhez, és ha igen, milyen kamatfeltételekkel.

Bankja válogatja, de a legnagyobb felebaráti jóindulattal mondom, hogy szerencsejátékot ha csak lehetséges, igyekezzetek kp-val fizetni. Nem szerencsés még nagyon apró, pár száz forintos tranzakciókat kártyával fizetni, de egy nem-eu külföldi kollégától hallott példa óta már a kocsmákban sem kártyázom a legnagyobb nyugalommal.

Ezek a föntiek viszont csak rád és a bankodra tartoznak, és "max" annyi lesz a tétje, hogy havi pár tízezer forinttal olcsóbb, vagy drágább a törlesztőd (vagy megkapod-e).

Ha viszont bejön a digitális jegybankpénz :

[link]

[link]

[link]

Na ha ez megtörténik, akkor az egy egészen más játék lesz.

Lehet konteós vagyok. Meg CFA és MSc sok-sok év részben nemzetközi banki és bef banki tapasztalattal.

2023. nov. 17. 10:43
 12/48 anonim ***** válasza:
36%

10: nem, de pl ha leég a házad vagy valaki megneszeli, hogy millióid vannak otthon és betör hozzád, akkor fújhatod. Míg a számlazárolás jellemzően feloldható.

Amúgy ezek ugyanazok az emberek, akik szerint a oltásoktól kihal az emberiség, az elektromos autózás káros és így tovább.

2023. nov. 17. 10:48
 13/48 anonim ***** válasza:
60%

Azért az inkasszó meg aközött, hogy a bank/kormány gondol egyet és elveszi az összes pénzed, van egy kis különbség😂 Az inkasszó egy jogos dolog többnyire, a párna alatti kápéból is ki kellene fizetned, attól függetlenül, hogy ja, nem mennek be a lakásodba és cibálják ki onnan a pénzt. Attól még tartozol, ha megkaptad a papírokat erről, ha nem, ha meg jogtalannak érzed, mert nem tudsz tartozásról, utána lehet telefonálni gondolom és elintézni.

Én nem használok készpénzt egyáltalán, az meg annyira nem izgat, hogy látják, mire költök mennyit, ha esetleg tényleg lesznek jelei, hogy becsődölnek a bankok, majd gyorsan kiveszem. (Jó esetben nem az én bankom lesz az első :D)

2023. nov. 17. 10:49
 14/48 anonim ***** válasza:
62%
Én azóta vagyok ellene, amióta meg akartak kopasztani, hála istennek, hogy a Ra.....n banknak nagyon jó a védelmi mechanizmusa, így egy kártyatiltás és új kártya igényléssel megúsztam, de nagyon pórul is járhattam volna. Így inkább KP és ott akkor és annyit fizetek, ahogy én eldöntöm. Kezd sajnos nagyon veszélyessé válni az online fizetés, meg kicsit kezdek parázni a bankkártyás fizetéseknél a kártyaklónozásoktól. Aminek viszont vagyok híve, az sok esetben az átutalás. Az jól tud jönni és kényelmes. De a bankszámlámon mindig kb annyi pénzt tartok, amit fel is használok, a többi a páncélban otthon.
2023. nov. 17. 11:04
 15/48 anonim ***** válasza:
82%

Jellemző a gyakorikerdesek.hu-ra, hogy a legnormálisabb választ (#11) simán lepontozták :D

Egyébként nem butaság készpénzben tartani egy nagyobb összeget. Manapság a kormányokban lehet a legkevésbé megbízni, bármikor megteheti a kormány, hogy rendszerellenesnek kiált ki, és zárolja a számlád.

Arra pedig, hogy szerencsejáték miatt nem kapott valaki hitelt, pont pár napja volt egy kérdés az üzlet és pénzügyek kategóriában!

2023. nov. 17. 11:18
 16/48 anonim ***** válasza:
32%
Amennyiben érdekelne valójában mi zajlik nem ide irogatnál . Te kő alatt élsz a többséggel , 5 ostoba korlátolt válasza után döntesz . M5 Ez itt a kérdés és komolyabb YT oldalak rég foglalkoznak ezzel és égetőbb témával . Matolcsy felvázolta mi várható 59. Közgazdász vándor-gyűlésen 2 éve YT megnézhető .
2023. nov. 17. 11:33
 17/48 anonim ***** válasza:
18%
12 # Az oltatlanok meghalnak hazugságot a tisztiorvos Orbán és ellenzék harsogta és fizetett celebnyomik 2 évig minden médián , nem vált be , akkor kinek volt igaza ?
2023. nov. 17. 12:31
 18/48 anonim válasza:
33%

Ahogy írja 9-es is Kanadában simán letiltották a kártyájukat a tüntető kamionosoknak. Akkor nálunk ne tennék? Ugyan már... Vagy akkor ezután majd nem lehet fellépni a rendszer ellen, bármi is történik. Vagyis lehet csak bánja az ember a számlán lévő pénzt.

A másik meg hogy olyan évtized előtt állunk amikor napkitörések is várhatóak. Persze nem valószínű hogy pont a föld felé jön, de érdekes lenne ha egy erősebb ilyen telibe találna. Kivi lennék mi lenne akkor a bankkártyákkal/bankokkal.

[link]

2023. nov. 17. 12:35
 19/48 anonim ***** válasza:
18%

Az elektromos autókhoz szükséges az akkumulátor. Most jelenleg milyen folyam is van? Tüntetések az akkumulátorgyárak ellen. Vajon miért? Ja, várj, mert olyan egészséges és bombabiztosak az akkumulátorgyárak, hogy semmilyen környezeti hatása nincs nekik. :D

De tudom, konteó. :D

2023. nov. 17. 12:35
 20/48 anonim ***** válasza:
26%
Aki naiv tudatlan az a tévedését igaznak akarja bizonygatni, minél több tudatlan találkozik a közös nevezőjük a többség szerint ez nincs . Érv mert nem hiszem hogy létezik és a tv nem mondta be ,szerintük ami létezik az közismert és nyílt .Amikor megvalósul az amit tagadtak azt véletlennek tartják vagy a természetes fejlődésnek ami eddig szamukra csak kitaláció volt ...
2023. nov. 17. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!