Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért és meddig lehet ilyen...

Miért és meddig lehet ilyen erős a forint?

Figyelt kérdés
Nem vagyok gazdasági és pénzügyi ember, és nem értem igazán, hogy a forint miért ilyen erős. Nyilván sokféle magyarázat van rá, a kamar, Magyarországon megvalósuló külföldi befektetések, de valami mégsem stimmel. Olyan érzésem van, hogy erőszakos módon, számomra nem egyértelmű pénzügyi manőverezéssel tartják természetellenesen erősnek rövidtávú érdekek miatt. Nyár végén elkezdett gyengülni, de most erősödik vissza nagy ütemben, holott a magyar gazdaságban semmi olyan nem történt, ami ilyen mértéket igazolna, legalábbis számomra nem ismert ilyen. Nyilván azért kérdezem, mert van devizában befektetésem, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek ilyen forinterősödés mellett. Ehhez értőket kérdezem, hogy ez lehet egy hosszabb tendencia, vagy csak egy pillanatnyi látszat, és aztán erőteljesen gyengül. Tehát ilyen gazdaságban, ilyen feszült politikai atmoszférában, EU pénzek hiányában, tönkrement egészségüggyel, oktatással, hogyan tud ilyen brutálisan erősödnk egy ország devizája? Előre is köszönöm a válaszokat.

2023. nov. 14. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%

Valószínűleg olcsón akar devizát venni a nersevik klientúra a síszezonra, téli nyaraláshoz és szóltak matolcsinak hogy égessen egy kis devizatartalékot.

Jó alkalom bevásárolni aki szereti az időszakos akciókat.

2023. nov. 14. 15:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Bennem az is felmerült, hogy iszonyatos vagyonokat akarnak átemelni euróba vagy dollárba. De nem tudom, meddig tarthat ez, és milyen következménye lehet, és mikor.
2023. nov. 14. 16:06
 3/11 anonim ***** válasza:

[link]

Igencsak erős. Én biztos átadnám a helyem neki a buszon, ha csúnyán néz rám.

2023. nov. 14. 16:13
 4/11 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom, ezért írtam ki a kérdést.
2023. nov. 14. 17:00
 5/11 anonim ***** válasza:
74%

"erős a forint"

XDDDDD

2023. nov. 14. 18:26
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

A kiváló magyar politikai munka gyumolcse, itt riogatnak egy euró 410ft lesz meg hasonlók!!

Januárra 340 vagy még lejjebb.

2023. nov. 14. 18:48
 7/11 A kérdező kommentje:
6-osnak. Teljesen kizárt a 340-es EUR, illetve erőszakos módszerekkel látszat szinten talán. De nekem van egy olyan érzésem, hogy drámaian be fog dőlni. Ez soha az életben nem fordul vissza: [link]
2023. nov. 14. 19:08
 8/11 anonim ***** válasza:
36%

Senki se hidje, hogy nem fogjuk elérni 3-5 éven belül az 500 forintos árat... Megnyugtatok mindenkit, lesz ez még rosszabb is :D

Amúgy meg: Nem erős a forint, hanem az elmúlt időszakhoz képest nem annyira szar.

2023. nov. 14. 19:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Nyilván Viktorék nyerészkednek rajta, úgy manipulálják a forintot, ahogy nekik tetszik. Pont emiatt nem akarják a férgek bevezetni az Eurót, mert akkor nem tudnák megtenni ezt a nyerészkedést, ugye az Euró csak az embereknek meg a gazdaságnak volna jó.

Én sem értem, miért ilyen erős a forint, visszatakarodhatna már 400 fölé. Euróban kapom a pénzem, nekem a gyenge forint a jó.

Egyébként a hosszútávú trend még mindig a folyamatos gyengülés, szóval max 1 év és tartósan 400 fölé fog menni, pláne ezzel a dilettáns bandával.

2023. nov. 15. 08:39
 10/11 anonim ***** válasza:
#8 *hidgttye
2023. nov. 15. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!