Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Revolut hétköznapi használat...

A Revolut hétköznapi használat esetén egyenértékű egy hagyományos magyar bankkártyával?

Figyelt kérdés

Sok jót olvastam a Revolutról, ezért egy kisebb összeget feltettem a Revolut számlámra próbaként. Azt már most látom, hogy a devizaváltások sokkal kedvezőbbek, mint az OTP-nél. A virtuális Revolut kártyával (telefonról NFC-vel) bárhol tudok fizetni, ahol a hazai bankkártyákat is elfogadják? Pl Tesco, Spar, Lidl fizetésnél, vagy esetleg egy kisebb zöldségesnél, stb...

Illetve a másik kérdésem, hogy ha fizetni szeretnék itthon, akkor nyilván forintot fognak tőlem kérni. Problémát jelent-e fizetésnél, ha csak USD vagy euró van a számlán? Tudja-e automatikusan kezelni / váltani az összeget ebben az esetben, vagy nekem kell arról gondoskodni, hogy mindig legyen rajta forint is, ha erről szeretnék fizetni?

Köszi a segítséget!

2023. nov. 8. 00:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Maga a kártya egyenértékű,

Tudsz vele fizetni ugyanúgy mindenhol. Ha nincs rajta HUF akkor a másik rendelkezésre álló devizaból terhel az aktuális árfolyamon, de arra vigyázni kell, hogy hétvégén jóval rosszabb az árfolyam, így az inkább érdemes előre hétköznap váltani.

2023. nov. 8. 01:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Még arra is, hogy havi limit van az ingyenes váltásra ha nem vagy prémium. Szóval érdemesebb forintot tartani rajta ha forintban fizetsz.
2023. nov. 8. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!