Mennyiből lehet Budapesten megélni?
Honnan tudhatnánk, hogy te milyen körülményke között szeretnél Budapesten lakni?
Honnan ismerhetnénk a táplálkozási szokásaidat?
Nem tudjuk, van-e autód, tervezed-e azt ott használni.
Kérdésedre válaszul, van aki százezerből is megél Budapesten (sok kisnyugdíjas), meg van akinek az egymillió is kevés.
#1 jogos
Autóm van, de nem használom.
Napi 1x, max 2x étkezem.
Nem nagyon szoktam szórakozó helyre járni. Jelenlegi varosomban nincs is.
Így nekem a költség az 1 garzon lakás, tömegközlekedés, élelmiszer lenne a kiadásom és ami ezzel jár.
A lakásra bérleti dij+rezsi nyugodtan számolhatsz 250.000-et minimum.
A kaja az rajtad múlik.
Tomegkozlekedes 10.000Ft havonta.
Ha parkolni kell az autóval, nem biztos, hogy tudsz ott ahol laksz, mert mondjuk fizetős zóna. Ha bejelentkezel akkor van lehetőség olcsón parkolni, de ez utanajarast igényel, nincs egyből.
A 250-es bérleti díjat vitatnám. A kérdező garzonlakást említett, én nemrég költöztem be egyy frissen felújított, Buda központi részén elhelyezkedő egész nagy garzonlakásba, és rezsivel együtt 180-at fizetek érte.
Szerintem amúgy 450-ből bőven ki lehet jönni, én 580-at keresek, ebből 180 albi+rezsi, 200 megtakarítás, és a maradék 200-ból élek egész kényelmesen.
Ha egyedül bérelsz lakást, az rezsivel elviszi ennek a felét.
Ha nem szemetet akarsz enni akkor még 150 biztos elmegy kajára. Nagyon megdrágult minden.
A kocsi is sokba kerül, ha nem használod add el inkább, Bp-n nagyon jó a tömegközlekedés.
Ki lehet jönni 450-ből, de azért nagyon figyelni kell mire költesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!