Budapesten egyetemistaként mennyiből lehet megélni mennyi a minimum?
Bérelt szoba rezsivel 80
Net, mobil előfizu, egy random egyéb subscription 10k
Közlekedés 4k
Kaja ha brutálisan lejjebb adod, akkor 50-60k, ha normálisan élsz akkor inkább 100 (ami napi 3000 ft... egy hambi kerül ennyibe)
És akkor egyetemhez laptop, teló, könyvek. Ez mondjuk 4 évre 600k+.
Ruhák, tisztálkodás - attól függ.
Bulizás, koncertjegy, sör - attól függ.
Stb stb...
Szerintem 200ból túlélsz, afelett megélsz.
Persze egy jó sugardaddy ezt egy estéért odaadja, szóval mindig vannak opciók:D
Előzőekhez hozzátenném, hogyha minimum a cél, akkor kollégiumba mennék és nem albérletbe. Kapásból 10-20e között van a lakhatás, net.
Kaja, ha mindent magadnak csomagolást, készítesz, némi gyümölcs/zöldséggel 80-ból megvan, viszont ez egyéni preferencia.
Többi szintén egyéni preferencia, talán összesen 120e megvan, ha semmilyen programon nem költesz extrán (ami hosszútávon szerintem tarthatatlan).
Kaja: Szerintem egyszerűbb és olcsóbb, ha befizetsz egy óvoda, suli, vagy öregotthon menzájára.
Normál hónapban, kijöhetsz havi 200-ból, de inkább 250-ből.
Viszont az első 1-2 hónap...kauciók, bérleti díj, egyetemi kiadások...500-1M!
Bge-től max 20km-re szeretnék lakni az nem gond ha mások is vannak azért írtam a szoba bérlést.
Igényeim annyi van hogy kondizok ez kb 20k bérlet+60k kaja ha mindent otthon főzök és dobozolok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!