Szerintetek kb mennyiből lehet megélni Budapesten?
Tehát kb mi számít egy jó nettó keresetnek itt a fővárosban, úgy hogy mondjuk valaki albérletben lakik egyedül?
Én most kaptam meg életem első munkáját itt Pesten, és egyedül élek. Van amikor egész jól kijövök de máskor meg nehezebben. Ez lehet azért van mert nagyon rendszertelen az életem és nem nagyon tudom sokszor beosztani a dolgaim. De kíváncsi vagyok, hogy kb mi az amiből már viszonylag jól/átlagosan meg tud élni valaki mert annyi mindent hallok és nem igazán tudom belőni így hogy én hol vagyok a saját fizetésemmel.
"Szerintetek kb mennyiből lehet megélni Budapesten?"
"Tehát kb mi számít egy jó nettó keresetnek itt a fővárosban"
Őőőő.... Miivan? a kettőt egy kalap alá veszed? Olyan 4-12-szeres
szorzó illene lennie a 2 közt.
Nekem itthon 100-120 000 Ft lakásban, meleg környéken.
Amikor munkába jártam, sokkal több volt, mert másként kellett étkezni, ruházkodni, utazni, stb., kevesebb időm volt magamra, és ennek költségvonzata van. Szóval nem csodálkoznék, ha 200 000 is lenne úgy.
+ 500 000 a lakásra költés évente. Ezzel lehet nullán lenni városi élet mellett, ha mindent meg kell venni pénzért.
És akkor nincs tandíj, utazás, autó, háziállat, szolgáltatások, mint fodrász, körmös, stb., stb.
Albérlet attól függ, hol... 100-200 közt kell találj mindennel együtt.
Akkor érdemes Pesten dolgoznod, ha ennek legalább a háromzorosát megkeresed, mert különben nem tudsz gyűjteni.
Akkor meg otthon, vidéken a feléből is többre jutsz.
Egyedül élek, saját lakásom van, nettó 380-at keresek, teljesen kényelmesen megélek.
Tekintve hogy normálisabb albérletet lehet kapni 150 E körül, én is 500-550 körüli határt mondanám hogy onnantól kényelmesen meg lehet élni.
Koszonom a valaszokat :D
En is ugy gondolom, hogyha kifog az ember egy korrekt alberletet, vagy netan van sajat lakasa(szulok, vagy akarmi mas okbol) akkor olyan netto 450-500tol mar meg tud elni az ember ugy, hogy esetleg picit felre is tud tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!