Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet összeszedni egy...

Hogyan lehet összeszedni egy lakásra valót?

Figyelt kérdés

Mások hogy csinálják? Kezd elegem lenni abból hogy 30 évesen lassan 31 évesen és nincs semmi megtakarításom, Alkalmoazottként nem keresek jól, de rosszul sem, viszont nincs és nem is volt soha szülői támogatásom vagy bármi más.

Én 2016 óta dolgozok tehát 7 éve, és jó ha átlagot nézve havi nettó 300-40 ezret keresek.

Ebből én hogy vegyek bármikor is akár egy kisebb panel lakást vagy akármit?

Mások hogy csinálják? Hitel nem megoldás. Mert óriási most mindenhol a kamat.

Mit kell csinálni ahhoz hogy legalább nyamvadt 10-15 milliót összeszedjek hogy aztán vagy csinálok belőle saját vállalkozást, és tudom mondjuk forgatni a pénzt.

Ez így nem élet. Itt vagyok 31 évesen és huszonévesen még arról ábrándoztam áhh mad becsületes munkával összeszedem a lakásra valót és akkor végre elköltözhetek a szülőktől. Erre nem sikerül. És kezd ebből az egészből már elegem lenni. Az hogy rossz helyre születtem, az hogy soha nem volt családi támogatásom semmiben, nem örököltem semmit, nincsen barátnőm, én magam akartam volna elérni legalább azt hogy legyen amikor középkorú leszek egy kisebb lakásom.

2023. nov. 4. 21:25
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
7%
Sirankozz meg 10 evig muterekkal a panelban vagy szerezz ertelmes vegzettseget. Ennyi idosen mar minimum senior poziban kellene dolgoznod, de inkabb contractorkent napi 1000 dodot szamlazni. De sirdogalj csak IT-n kivul.
2023. nov. 5. 02:05
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Több lehetőséget is látok. Tekintettel arra, hogy havi szinten 250 költők mindennel együtt, így erre neked is lehetőséged van, a maradék 150e havonta be tudnád fektetni, év végére meglenne a 2m.

Hogyha nem szeretnél tovább tanulni, akkor keresnék másodállást, amibol mindent félretennék, így az évi 2m lehetne 4 avagy 5m.

Első körben vizsgáld felül mire költesz és hogyan tudod megúszni. 5 év alatt meglehet a hitel önerőd lakásra, addigra valószínűleg kamatok is lejjebb mennek!

2023. nov. 5. 08:01
 33/44 anonim ***** válasza:
71%

fuhh de sok a rinya te szentséges ég

nem csoda, hogy sikertelen vagy

2023. nov. 5. 08:17
 34/44 anonim ***** válasza:
84%
Hitel nélkül sehogy. Sokszorosa kettőnk bevétele a férjemmel a tiédnek, mégsem lennénk még sehol hitel nélkül. Mi a baj vele?
2023. nov. 5. 09:10
 35/44 anonim ***** válasza:
80%
#27: Valószínáleg azért, mert teljesen átrendeződött a gazdaság azóta és irreleváns, hogy akkor úgy működött, az ingatlanárak lényegesen többet emelkedtek azóta mint a bérek.
2023. nov. 5. 11:08
 36/44 anonim ***** válasza:
72%

Először is nem egy elszálló infláció közepén kell lakást venni. Jelenleg ki kell várni. otthon élsz a szüleiddel és nincs megtakarításod, akkor analfabéta vagy a pénzügyekhez.

Te 15 millióból semmilyen vállalkozást nem csinálnál, mert féltenéd azt a pénzt elkölteni + mellé 0 vállalkozási tapasztalatod van.

Ha nincs 15 milliód vállalkozásra, akkor kell keresni olyan ötletet, amire elég sokkal kevesebb pénz is. Elsőre úgyis örülni fogsz ha nullszaldóra kijössz.

Lehet gyártani digitális termékeket is, tele velük az amazon és etsy, lehet azokból is inspirálódni.

Én is ugyan úgy kerestem mint te, és simán összeszedtem 10 milliót, míg a szülőkkel laktam. Persze ehhez az kell, hogy nem cserélem le évente az autómat, nincs drága telefonom és nem járok nyaralni. Ezeket a pénzeket, meg befektetem. Jelenleg csak az állampapír hoz évente 2 milliót, a semmire.

Emellett megtanultam seo-zni, építem magamnak a weboldalakat. Oldalaként napi 200-300Ft-ot keresek. Viszont 50*300*30 az 400-450e ft "passzív" bevétel, igaz kellett hozzá 3 év. 1 év a tanulásról szólt, 2-3. év pedig az oldalak felépítéséről. És a bevétel növekszik ahogy az oldalak idősödnek. Minimális havi munkám van velük. Emellé van egy főállásom havi átlag 350e-ért. Ez barátok között is havi 800e minimum. Most jön a karácsony, az oldalak simán fogják hozni az átlag forgalmuk dupláját.

Emellett van digitális termékeim, amit fent írtam, abból is bejön havi 60-70e.

Tesóm simán megoldotta a házvásárlást 250e-ből is. Igaz ehhez szkíta életmódot kellett folytatnia. Annó 13m vette, és 3 fundamentát fizetett mellette. Szóval kb abból állt az élete, hogy bejárt dolgozni, meg haza járt aludni. De jövőre ki lesz neki fizetve.

Lehet keresni a lehetőségeket, meg lehet nyafogni. Nekünk még mindig jobb, mert nem a fronton ölnek minket meg bombázzák sz@rrá az életünket.

2023. nov. 5. 12:07
 37/44 anonim ***** válasza:
84%

Az a nagy büdös helyzet, hogy most nagyon nem alkalmas a gazdasági környezet ahhoz, hogy saját lakást vegyél. Ez több tényező miatt van így:

1. Infláció. Most csak az vesz fel lakáshitelt, akinek nagyon muszáj, vagy aki őrült. Irgalmatlan kamatok vannak, de ezek 2-3 éven belül normalizálódnak majd

2. Ingatlanárak. A drágalátos kúrmány a CSOK-kal elintézte, hogy olyan irreális magasságokba emelkedjenek az árak, hogy egyedülállóként egy átlagos fizetésből a büdös életbe nem lesz lakásod. Köszönd meg Orbánnak és a többi köztörvényes bűnözőnek.

3. Az ingatlanpiac átrendeződése. Korábban Budapest és a megyeszékhelyek voltak csak, mostanában a falvakban is megnőtt az érdeklődés, így ott is drága minden.

Manapság leginkább 3 módon tudsz saját lakáshoz jutni:

1. Örökölsz. Nálad ez nincs, ha jól értem.

2. Legyártasz 3 kölyköt a tenyészpénzekért.

3. 30 évig gyűjtesz az önerőre, aztán még 25 évig fizeted a hitelt.

Tényleg nem lennék ma fiatal. 30 éves koromig én is a szülőkkel éltem, addig gyűjtögettem, de én még anno egy lakástakarékkal meg kis megtakarítással tudtam venni egy panellakást úgy, hogy a hitel sem vág földhöz. Viszont el kellett engednem az álmom, hogy valaha kertes házra cseréljem. Esélytelen, hacsak nem akarok 25 évig havi 250 ezres törlesztőt fizetni...

2023. nov. 5. 12:50
 38/44 A kérdező kommentje:

Miért kel l folyamatosan linkelni IT területi szakmákat? Én nem tudom a matekot. Nincs is érettségim matekból mert fel mentettek. Ha tudnám akkor rég IT területre mentem volna én is. Én kétkezi szakmát akartam volna tanulni érettségi után, csak éppen az akkor törvényekhez igazodva csak 21 éves korig lehetetett járni nappali okj képzésre vagy szakmunkásképzőbe érettségi után. Igy esti tagoztra mentem ahol a gyakorlatot meg az eméletet tanuld meg ahogy akarod alapon müködött. Igy nem sikerült szakmát szereznem egy olyan területen amivel tudtam volna vállalkozást csinálni. 2016 óta egy boltban vagyok műszaki eladó és mai napig ezt a munkát csinálom de ennél feljebb nem fogok kapni fizetést mint aemnnyit emlitettem a kérdésemben.

És tudjátok mi a dühítő? Azt hogy mivel nekem nincs még szakmám elvileg kettő ingyenes mindenkiek korhatártól függetlenül. Hát ez nem így van csak ilyen gyorstalpalós sza..ságokat látok 400-500 ezres kerülő tanfolyamokat.

Egyetem nekem sajnos kizárva.

2023. nov. 5. 18:22
 39/44 A kérdező kommentje:

Tessék ez 2015-ös: [link]

Azóta felemelték 25 évre a nappali korhatárt, de amikor én voltam 21-22 éves esti tagozatra mehettem volna mert 21 volt a korhatár. Ezt én kur..vá.a igazságtalannak tartom de már mindegy.

Probálkoztam 21 évesen esti tanulni 2013-2015-ig de semmi oktatás nem volt. Utána 2015-ben elvégeztem egy 600 órás gyorstalpalót amivel mai napig kitörölhetem. Végül egy műszaki boltban helyezkedtem el és mai napig ezt csinálom. De 2016-ban még 160 ezerrel kezdtem és mára emeleték nekem fel 350-400 ezere havonta. Persze e függ a forgalomtól is.

2023. nov. 5. 18:26
 40/44 anonim ***** válasza:
82%
Erre mondják azt kisbarátom, hogy "f#sz nélkül nem lehet b#szni". Ha nincsenek meg a képességeid és/vagy szorgalmad, hogy sok pénzt keress, akkor bizony nem fogsz lakást venni még hitelre sem, nemhogy hitel nélkül.
2023. nov. 5. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!