Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet összeszedni egy...

Hogyan lehet összeszedni egy lakásra valót?

Figyelt kérdés

Mások hogy csinálják? Kezd elegem lenni abból hogy 30 évesen lassan 31 évesen és nincs semmi megtakarításom, Alkalmoazottként nem keresek jól, de rosszul sem, viszont nincs és nem is volt soha szülői támogatásom vagy bármi más.

Én 2016 óta dolgozok tehát 7 éve, és jó ha átlagot nézve havi nettó 300-40 ezret keresek.

Ebből én hogy vegyek bármikor is akár egy kisebb panel lakást vagy akármit?

Mások hogy csinálják? Hitel nem megoldás. Mert óriási most mindenhol a kamat.

Mit kell csinálni ahhoz hogy legalább nyamvadt 10-15 milliót összeszedjek hogy aztán vagy csinálok belőle saját vállalkozást, és tudom mondjuk forgatni a pénzt.

Ez így nem élet. Itt vagyok 31 évesen és huszonévesen még arról ábrándoztam áhh mad becsületes munkával összeszedem a lakásra valót és akkor végre elköltözhetek a szülőktől. Erre nem sikerül. És kezd ebből az egészből már elegem lenni. Az hogy rossz helyre születtem, az hogy soha nem volt családi támogatásom semmiben, nem örököltem semmit, nincsen barátnőm, én magam akartam volna elérni legalább azt hogy legyen amikor középkorú leszek egy kisebb lakásom.

2023. nov. 4. 21:25
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
44%
Ma már ennél lényegesen többet kell keresni, ennyi a titok. (Ha más módon, pl. öröklés nincs esély nagyobb összeghez jutni)
2023. nov. 4. 21:29
 2/44 anonim ***** válasza:
34%
Ne lazadj. A vilag 75 szazalekanal jobban elsz. A penzed ugyan nem lesz meg. Az mar jo kezekben van a kormanynal. Esetleg majd gondolkodj kire szavazol.
2023. nov. 4. 21:30
 3/44 anonim ***** válasza:
13%
A falusi csók elvileg együtt felvehető a csók plusszal. Azt nem tudom, hogy netán babaváró is betolható-e harmadiknak!
2023. nov. 4. 21:32
 4/44 A kérdező kommentje:
1-es. Probálj már kicsit megérteni. Ahhoz hogy én nézzek állások után, jobb fizető munka után ahhoz nagyon nagy szerencsével kell rendelkezni. Mit gondolsz egy nettó 600-800 ezres fizetésű munkára hány ezren jelentkeznek? Esélyem sincs ilyen helyekre bekerülni. Vállalkozni kell, de ahhoz is pénz kell. Mindenhez pénz. Pénzt csak pénzből lehet csinálni.
2023. nov. 4. 21:33
 5/44 anonim ***** válasza:
61%

Nehezen. A legtöbb helyen a szülők tudnak adni valami kezdőtőkét. Aztán ha lesz párod, neki is lehet kezdőtőkéje és összeteszitek, ami van. A maradékot hitelből, vagy aláírtok valami babavárót, nem tudom most mik a lehetőségek.

Sokan örökölnek. Amúgy most tényleg nem a legjobb hitelt felvenni. De ha én egyedül lennék, eszemben nem lenne elköltözni otthonról. Most hol élsz?

Én anyámmal laktam, de végülis muszáj volt eljönnöm, mert kiállhatatlan volt. A húgom bezzeg ott lakik még mindig. Eleinte mi anyósomnál laktunk, vele jól kijöttünk. Mi dolgoztunk, mire hazaértem, megfőzött, a házimunkával viszonylag kevés dolgom volt. Ő meg örült, hogy több pénz volt a háznál. A heti nagybevásárlást mindig mi csináltuk, és a férjem a rezsire is adott neki. Persze tudom, hogy a generációk általában nehezen jönnek ki egymással. Most én is látom, hogy tini gyerekeim vannak. Zörög, csattog, nem tudok pihenni, széthagy mindent maga után, hiába takarítok, csatatér a ház fél óra múlva. Bár én nem voltam ilyen egyébként. Azt már mondogatom a gyerekeknek, hogy csak akkor lehet mamahotel, ha ezekről leszoknak, és a fizetésük egy részét is haza kell majd adni. Ezt úgy tűnik elfogadták, de mindannyiunknak nehéz az alkalmazkodás.

Mindenki külön szeretne élni a sajátjában, de szerintem lassan jön majd megint az az időszak, amikor több generáció él együtt, mert nem engedhetik meg maguknak a saját lakást a fiatalok.

2023. nov. 4. 21:34
 6/44 anonim ***** válasza:
43%

Sajnos ez nem csaka te egyéni problémád kérdező, ez egy komoly társadalmi probléma

Ma magyarországon lakhatási szegénység van

Ami egyrészt a szánalmasan alacsony bérek és a kormány lakásügyi politikájának köszönhető.

Ez Orbánisztán.

AMig nem lesz rendszerváltás, addig ez csak rosszabb lesz!

2023. nov. 4. 21:35
 7/44 anonim ***** válasza:
80%
Rendszervaltas 20 even belul nem lesz. Aztan sem biztos. En inkabb azt hiszem hogyha forro lesz a talaj akkor gyorsan elveszik a tulajdont az emberektol es szetdobjak
2023. nov. 4. 21:38
 8/44 anonim ***** válasza:
25%

Az baj, ha 10-15 millió forint kell neked egy vállalkozás elindításához.

Egyéni vállalkozás üzemeltetése, könyvelővel, adózással(ha nem keresel egy hónapban semennyit) akkor havi 20-30K.

Csak egy jó ötlet kell.

Kicsiben is el lehet kezdeni.

2023. nov. 4. 21:40
 9/44 anonim ***** válasza:
59%

Én pl. IT diplomát szereztem, 2 éve dolgozom, és már egy 10-es összegyűlt, pedig bérleti díjat fizetek, autót tartok fent, stb.

De ez csak egy példa, sok megfejtés van. A nettó 300-as havi bevétel nem tartozik közéjük.

2023. nov. 4. 21:43
 10/44 anonim ***** válasza:
72%

Ekkora fizetésből egyedül nem fogsz venni.

Én összegyűjtöttem az önerőt, felbéreltem egy pénzügyi szakértőt és elmentem bankba hitelért.

Pénzügyes azért kellett mert bevallom, hogy nem igazán értek a számokhoz.

2023. nov. 4. 21:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!