Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan tanuljak meg tőzsdézni?...

Honnan tanuljak meg tőzsdézni? Melyik tanfolyamot ajánljátok?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el tőzsdével foglalkozni, de még mindig sok minden van amit nem értek és szivesen befizetnék egy online tanfolyamra is, hogy jobban elsajátitsam. Tapasztalat híján félek, hogy átverésbe botlom mivel hallottam, hogy sok csaló is elad ilyeneket, az inormáció meg 0.

YouTuberól informálódtam eddig, valamennyit befeketettem osztalékfizető cégekbe, de kereskedni is szeretnék. Ha adnátok pár tippet, ahol ezt érthetően elmagyarázzák, tanítják, nagyon megköszönném.

26n

2023. okt. 31. 10:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
0%
Hat ez nem neked való tesó, persze hitegethetnélek én is meg hasonló BS, de a vége úgyis az lesz h bukni fogsz rajta.
2023. okt. 31. 12:38
 12/34 anonim ***** válasza:
Azert eleg nagy nyomoreknak kell lenni hogy a tozsdezest es az ingatlanvasarlast egy lapon emlitsd. A ketto kockazat szenpontjabol kozeleben nincs egymasnak.
2023. okt. 31. 12:42
 13/34 anonim ***** válasza:

Off: kamionozást hogyan kezdted? Párod mellett akartál lenni?

Mennyi idő alatt nyomtad le a nyergesre a tanfolyamot és kb. mennyibe került?

2023. okt. 31. 13:05
 14/34 anonim ***** válasza:

Akkor nyomorèk vagyok.😁

Lehet nagyot borulni az ingatlannal is hidd el .

Veszel egy szobakonyhàt hitelre 35 millióért és jön egy óriási ingatlanàresès ,felère lemegy az ingatlan àra és a hiteled meg marad .

Most èn is nyomorèkozzalak le?

2023. okt. 31. 13:09
 15/34 anonim ***** válasza:

Cégelemzéssel kapcsolatban keress videót, mert ez alapján tudod megállapítani hova érdemes hosszútávon befektetni, mindezt évente felülvizsgálni.

Hogyha nem akarsz mélyebben foglalkozni vele, akkor maradnak az indexkövető értékpapírok, amelyek éves díjért cserébe befektetnek helyetted különböző részvényekbe. Ilyen ETF pl az S&P500, amely amerikai vállalatokat fed le, DAX pedig német, Globál pedig a világon többet. Fontos megjegyezni, hogy ezeket érdemes legalább 10 évig tartani, de inkább 20 ahhoz, hogy megérje.

Kereskedés már más tészta, ott grafikonokat kell elemezni, folyamatosan követni a híreket, megtippelni merre fog mozogni a tőzsde. Nem árt észben tartani, hogy a kereskedők 70-80%-a veszteséges.

2023. okt. 31. 13:18
 16/34 anonim ***** válasza:

Mi kb. 10 éve elvégeztünk egy online tanfolyamot a férjemmel. Szerintem erre tipikusan igaz a mondás, hogy aki nem tudja, tanítja.

Ahogy előadta a srác, hogy mennyit lehet ezen nyerni, bennem is felmerült, hogy akkor miért is vagyunk itt, neki egy ilyen tanfolyam aprópénz. Aztán volt ott olyan ember is, hogy az elején az is gond volt neki, hogy bekapcsolja a számítógépet. Úgy elképzelem, hogy az ő képességeivel fél év múlva majd milliárdos lesz a tőzsdéből. A profik pont az ilyen balekok megkopasztásából élnek.

Én fel is hagytam vele, a férjem még foglalkozik vele, kicsit mellékesként nyereget, de nem sok pozícióba mer beleugrani, sokat lehet bukni, és nem akarjuk a teljes megtakarításunkat elveszíteni. A day-trade-et szerintem felejsd el. Amit az 5-ös mond, az jó, mi is OTP-t, MOL-t szoktunk venni, amikor alacsonyan van. Esetleg eur-t, usd-t érdemes venni, amikor jó az árfolyam.

2023. okt. 31. 13:25
 17/34 anonim ***** válasza:
Ja persze, az ingatlanok arai csak ugy a felere szoktak esni..
2023. okt. 31. 13:30
 18/34 anonim ***** válasza:
Ukrajna?
2023. okt. 31. 13:30
 19/34 A kérdező kommentje:

Huh, köszi a válaszokat!

Tudom, hogy sokan veszítenek ès nem biztos, hogy menni fog, de úgy vagyok vele, hogy inkább azt bánjam, mintsem hogy meg sem próbáltam. Persze nem tenném fel az összes megtakarításunk, csakis amit nem “sajnálunk” és ha elveszítjük sem vág a földhöz.

A kamionozás úgy jött, hogy a párom már régebb óta ezt dolgozta de csak belföldön. Nekem volt egy kis vállalkozásom, de nem gyűlt úgy a pénz, ahogy szerettük volna ès mivel tudtuk milyen jól fizetnek nemzetközibe ebben a szakmában, eldöntöttem, hogy belevágok és csinàljuk ketten pár évig. Plusz az utazás része is vonzott, olyan helyeken jártam ezidő alatt, ahova tuti amúgy nem lett volna lehetőségem. Erdélyiek vagyunk, nekem itt egy évbe telt megcsinálom, C+E kategória plusz az áru szállítási vizsga és hát minden együtt kb 1000euróba került átszámítva.

Nem egy kényelmes életmód, de én sem vagyok finnyás😅 nekem ennyit simán megér, 5ezer eurót keresünk egy teljes hónap után.

Kb 500-1000-et lennénk hajlandóak tőzsdére tenni. Nemrég olvastam az S&P500ról, ez is egy opció lehetne.

2023. okt. 31. 16:01
 20/34 anonim ***** válasza:

"Persze nem tenném fel az összes megtakarításunk, csakis amit nem “sajnálunk” és ha elveszítjük sem vág a földhöz."

Ha stabil cégek részvényeit veszed és nem egy hosszú árfolyamemelkedési ciklus tetején vásárolod, hanem mindig olyankor veszel, amikor 20-30%-ot beszakad az ára, akkor nem tudsz rajta gyakorlatilag veszíteni.

"Nemrég olvastam az S&P500ról, ez is egy opció lehetne."

Ugyanez. Nem mindegy, hogy mikor teszed bele a pénzed.

2023. okt. 31. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!