Örültök a csok plusznak, vagy inkább el vagytok
keseredve?
Figyelt kérdés
Mert én végtelenül csalódott és szomorú vagyok. Kb 2 éve dolgozom és próbálok félretenni, nyilván még egy önerő sem gyűlt össze, és làttam, hogy már a jelenlegi ingatlanárak mellett is mennyire nehéz egy garzon önerőre akár összespórolni, mivel minden, különösen a csok felverte az ingatlanàrakat. Erre itt ez a csok plusz... Gondolom jól beépül majd az árakba. Otthon nem tudok lakni a szüleim miatt, az albérlet megfizethetetlen, és az eddig extrém magas árak szintén megfizethetetlenek lesznek. Egyedülálló 27 éves vagyok, nagyjából semmi esélyem, mivel nem tudok / akarok X gyereket aláírni. Komolyan mindjárt felkötöm magam a két diplomámmal, nem diploma / szakma kell itt, hogy az ember meg tudjon élni, csak szülni minimum 3-4 gyereket.... Ha így mennek továbbra is fel az ingatlanárak, mehetek a híd alá lassan.
Olyan szakmával, amit lehet távolról is végezni semmi értelme külföldre menni. Egyelőre itthon még mindig olcsóbb a megélhetés, mint nyugaton és ahhoz képest nem olyan vacak az ország. Még. Akkor kell dobbantani, ha ezek a hibbantak kitalálják, hogy kilépünk az EU-ból, de akkor villámgyorsan csomagolni és lépni kell.
Egyébként nyugaton ugyan soha nem lesz saját lakásod, de teljes nyugodtsággal tudsz hosszútávra bérelni úgy, hogy szinte sajátodként kezelheted a lakást.
2023. okt. 27. 13:22
22/26 anonim válasza:
"Egyébként nyugaton ugyan soha nem lesz saját lakásod, de teljes nyugodtsággal tudsz hosszútávra bérelni úgy, hogy szinte sajátodként kezelheted a lakást."
Pontosan... Ezt sokan nem értik, hogy a magyaroknál miért olyan nagy az igény a saját ingatlanra.
Német kollegáim is furcsállták miért akarok ennyire saját házat. Egyszerűen nem tudják mi a helyzet ebben az országban.
2023. okt. 27. 14:57
23/26 MolotovPunk válasza:
Őszintén szólva egyáltalán nem érdekel, mivel nem akarok utódot, se feleséget, így nálam a Csok+ is egy haszontalan nesze semmi fog meg jól intézkedés. Nem akarok még nagyobb "rabszolga" lenni.
#23 Azt vágod, öreg, hogy a te adódból is fizetik ezt a temérdek ingyenpénzt a gyerekgyárosoknak?
2023. okt. 27. 16:40
25/26 MolotovPunk válasza:
24/ Igen, tudom. Viszont egy esetleges EU kilépés, Huxit esetén könnyebben lép le az országból az, akinek nincs családja. Magyarországon számomra amúgy sem opció a családalapítás.
2023. okt. 27. 17:01
26/26 anonim válasza:
Ez már nem fog beépülni az árakba, kérdező. Egyrészt, kevesen tudják felvenni, másrészt, már elfogyott a vásárlóerő ilyen árak mellett is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!