Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Örültök a csok plusznak, vagy...

Örültök a csok plusznak, vagy inkább el vagytok keseredve?

Figyelt kérdés
Mert én végtelenül csalódott és szomorú vagyok. Kb 2 éve dolgozom és próbálok félretenni, nyilván még egy önerő sem gyűlt össze, és làttam, hogy már a jelenlegi ingatlanárak mellett is mennyire nehéz egy garzon önerőre akár összespórolni, mivel minden, különösen a csok felverte az ingatlanàrakat. Erre itt ez a csok plusz... Gondolom jól beépül majd az árakba. Otthon nem tudok lakni a szüleim miatt, az albérlet megfizethetetlen, és az eddig extrém magas árak szintén megfizethetetlenek lesznek. Egyedülálló 27 éves vagyok, nagyjából semmi esélyem, mivel nem tudok / akarok X gyereket aláírni. Komolyan mindjárt felkötöm magam a két diplomámmal, nem diploma / szakma kell itt, hogy az ember meg tudjon élni, csak szülni minimum 3-4 gyereket.... Ha így mennek továbbra is fel az ingatlanárak, mehetek a híd alá lassan.

2023. okt. 25. 22:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi én meg 33 éves vagyok és egyedülálló. Mamahotelba kínlódom mert nagyvárosban szerette volna lakást venni ahol az árak meg... 70-80M ft...

Valszeg 2024-2025-ben történt volna a vétel. Ez a bejelentés meg tönkretette az álmaimat. Valszeg az ingatlanárak tovább fognak emelkedni.

A komment írás közbe kicsit a sírás szélén vagyok. Nagyon elkenődtem.... Egyenlőre szóhoz sem jutok.

Majd alszom egyet aztán holnap hátha jobban leszek.

2023. okt. 26. 20:40
 12/26 anonim ***** válasza:
13%
"Ez a bejelentés meg tönkretette az álmaimat" szégyen ha egy ilyen bejelentés teszi tönkre az álmaidat. 70-80 millió egy lakás? Te miről beszélsz? Egy átalag magyar nagyvárosba 25-35 milliós árak vannak.
2023. okt. 26. 20:50
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

#11-es voltam. Szépen felmész az ingatlan.com-ra és megnézel egy új és legalább 2 hálószobást lakást Budapesten vagy Szegeden.

Parancsolj...

2023. okt. 26. 21:31
 14/26 anonim ***** válasza:
41%
Hát persze első lakásnak pont egy újépítésűbe kell veretni, vissza kén venni az igényekből. Nézzél körül Miskolcon, Békéscsabán, Pécsett egy Panel 25-30 kezdésnek több mint kiváló.
2023. okt. 26. 21:36
 15/26 anonim ***** válasza:
80%

Az agyam eldobom tőled. Nem is ismersz nem tudod mivel foglalkozom nem tudod az igényeimet nem tudod a céljaimat nem tudsz semmit sem.

De megmondod nekem, hogy szerinted hol kellene vennem lakást.... Ne haragudj de valószínűleg kicsit átgondoltabban tervezem az életem mint te.

2023. okt. 26. 21:48
 16/26 anonim válasza:
79%

Ne sírj, ne keseregj. Tanulj meg egy nyelvet,szakmát és a középső ujjadat felmutatva ennek a rendszernek irány külföld.

Hidd el sokan tesszük ezt ..

2023. okt. 26. 21:53
 17/26 anonim ***** válasza:
88%

#11-es vagyok.

Diplomás mérnökinformatikus vagyok. Nem keresek olyan rosszul de a mostani piaci helyzettel még én is nehezem veszem fel a versenyt.

Jelenleg 100% remotba dolgozom egy nagy cégnek és katonai vezérlőrendszereket készítek. A probléma ott van hogy Ft-ba kapom a fizetésem.

Ugyanezért a német kollégáim 3-szor annyit kapnak és ugyan ezt csinálják.

Meglátom, hogy a piac hogyan reagál de ha tovább romlik a helyzet akkor lépek. Úgy tűnik, hogy egy 2 szobás új lakás egy nagyvárosban 2023-ban luxus-nak számít... :/

2023. okt. 26. 22:11
 18/26 anonim válasza:
0%

Még jobb, indulj minél hamarabb. Ne GYK-n keseregj,hanem kapd össze magad és cselekedj!

Vagy akkor próbálj meg itthon érvényesülni ilyen ciklikus gazdasági helyzetben.

2023. okt. 26. 22:25
 19/26 anonim ***** válasza:
79%

"Nézzél körül Miskolcon, Békéscsabán, Pécsett egy Panel 25-30 kezdésnek több mint kiváló."

Bocs, de Miskolcon és Békéscsabán nem sok meló akad. Ahol munka is van, ott jóval drágább minden. Pl. Debrecenben egy 55nm-es, 50 éves panellakás 35 millió és akkor nincs panelprogram, nincs mért fűtés és még költs rá pár milliót a felújításra, mert pl még az ezer éves alumínium vezetékek vannak a falban...

"egy új és legalább 2 hálószobást lakást Budapesten vagy Szegeden."

Mondjuk egyedülállóként 2 hálószoba fölösleges (mármint 1 háló 1 nappali elég). Ha meg van párod, akkor rögtön nem egyedül kell kifizetni a 70 milliót, de mondjuk még két embernek is elég egy 60nm körüli lakás.

"középső ujjadat felmutatva ennek a rendszernek irány külföld."

Elég a középső ujj is. Én pl. itthonról dolgozok külföldre, Euróért.

2023. okt. 27. 11:29
 20/26 anonim ***** válasza:
18%

Külföldön olcsóbb a lakás ?

Múltkor azt olvastam hogy kelet európában sokkal magasabb a saját lakással rendelkezők aránya mint nyugaton.

Te pedig oda akarsz menni ahol még kevesebb az esélyed egy saját lakásra.

2023. okt. 27. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!