Örültök a csok plusznak, vagy inkább el vagytok keseredve?
Nyugi én meg 33 éves vagyok és egyedülálló. Mamahotelba kínlódom mert nagyvárosban szerette volna lakást venni ahol az árak meg... 70-80M ft...
Valszeg 2024-2025-ben történt volna a vétel. Ez a bejelentés meg tönkretette az álmaimat. Valszeg az ingatlanárak tovább fognak emelkedni.
A komment írás közbe kicsit a sírás szélén vagyok. Nagyon elkenődtem.... Egyenlőre szóhoz sem jutok.
Majd alszom egyet aztán holnap hátha jobban leszek.
#11-es voltam. Szépen felmész az ingatlan.com-ra és megnézel egy új és legalább 2 hálószobást lakást Budapesten vagy Szegeden.
Parancsolj...
Az agyam eldobom tőled. Nem is ismersz nem tudod mivel foglalkozom nem tudod az igényeimet nem tudod a céljaimat nem tudsz semmit sem.
De megmondod nekem, hogy szerinted hol kellene vennem lakást.... Ne haragudj de valószínűleg kicsit átgondoltabban tervezem az életem mint te.
Ne sírj, ne keseregj. Tanulj meg egy nyelvet,szakmát és a középső ujjadat felmutatva ennek a rendszernek irány külföld.
Hidd el sokan tesszük ezt ..
#11-es vagyok.
Diplomás mérnökinformatikus vagyok. Nem keresek olyan rosszul de a mostani piaci helyzettel még én is nehezem veszem fel a versenyt.
Jelenleg 100% remotba dolgozom egy nagy cégnek és katonai vezérlőrendszereket készítek. A probléma ott van hogy Ft-ba kapom a fizetésem.
Ugyanezért a német kollégáim 3-szor annyit kapnak és ugyan ezt csinálják.
Meglátom, hogy a piac hogyan reagál de ha tovább romlik a helyzet akkor lépek. Úgy tűnik, hogy egy 2 szobás új lakás egy nagyvárosban 2023-ban luxus-nak számít... :/
Még jobb, indulj minél hamarabb. Ne GYK-n keseregj,hanem kapd össze magad és cselekedj!
Vagy akkor próbálj meg itthon érvényesülni ilyen ciklikus gazdasági helyzetben.
"Nézzél körül Miskolcon, Békéscsabán, Pécsett egy Panel 25-30 kezdésnek több mint kiváló."
Bocs, de Miskolcon és Békéscsabán nem sok meló akad. Ahol munka is van, ott jóval drágább minden. Pl. Debrecenben egy 55nm-es, 50 éves panellakás 35 millió és akkor nincs panelprogram, nincs mért fűtés és még költs rá pár milliót a felújításra, mert pl még az ezer éves alumínium vezetékek vannak a falban...
"egy új és legalább 2 hálószobást lakást Budapesten vagy Szegeden."
Mondjuk egyedülállóként 2 hálószoba fölösleges (mármint 1 háló 1 nappali elég). Ha meg van párod, akkor rögtön nem egyedül kell kifizetni a 70 milliót, de mondjuk még két embernek is elég egy 60nm körüli lakás.
"középső ujjadat felmutatva ennek a rendszernek irány külföld."
Elég a középső ujj is. Én pl. itthonról dolgozok külföldre, Euróért.
Külföldön olcsóbb a lakás ?
Múltkor azt olvastam hogy kelet európában sokkal magasabb a saját lakással rendelkezők aránya mint nyugaton.
Te pedig oda akarsz menni ahol még kevesebb az esélyed egy saját lakásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!