Miért hiszi valaki, hogy külföldre költözve gazdag lesz?
Testvéremék költöznek Belgiumba. Ő IT support Lvl. 1, a felesége fodrász. Itthon olyan 1-1.5 milliót kerestek nettó, nem volt hitelük, volt egy 100 m2-es házuk, 2 autójuk. A feleség szerint ez csóróság volt, nem lehet megélni, ezért költöznek. Belgiumban állítólag 15000 eurót fognak keresni, ami 6 millió forint. Ezt átszámolták és örülnek. Szerintem ez nincs átgondolva. Eladták a házat, vettek az árán itthon egy lakást, hogy kiadják, a maradék meg ment a kiköltözés költségeire, ott egy albérletben fognak lakni. Azt mondák 4000 euró lesz a bérleti díj. Hát ahogy én számolom, a kinti árakkal kb ugyanott fognak tartani mint itthon, csak albérletben. Nem tudom, hogy kint hogyan fogják megengedni az olyat, mint a kislánynak saját pónilova volt, a nagyfiú meg teniszezett magánedzővel. Szerintem ilyesmi ott sokkal drágább mint itthon. A feleség azt képzeli, hogy mivel nem lesz ott segítségük, ezért majd házvezetőnő lesz. Meg lecserélik a 2 autót 2 új Mercedesre, mert ebből a fizetésből arra is telik majd. Teljesen abban vannak, hogy a kiadásaik ugyanannyik lesznek, a fizetés meg 6x-os.
Sokan azt hiszik ott majd minden jobb lesz! Nem gondolkodnak?
“Akkor minek vagy külföldön, ha ennyire szar?“
Nem meggazdagodás miatt jöttem külföldre! Nem mondtam hogy szr.
"IT support Lvl. 1"
Ezt fordítsuk már le magyarra légyszi, hogy értsük. És forintosítsuk is havi fizura.
Helpdesk.
Nem tudom miért lett lepontozva a 14-es. Szívesen veszek egy hirdetést, ahol mondjuk 7500 eurot kap egy helpdeskes vagy egy fodrász.
6# Nem tudom melyik moziban ülsz. Ha senkinek semmi baja, akkor persze, belefér a magánellátás havi 1,5 millió mellett, meg évi egy szemüveg, plusz a fogszabályzás. De ha komolyabb a baj, aligha... Arról nem is beszélve, hogy nálunk konkrétan átjárhatatlan a rendszer, vagyis ha megműttetem magam magánban és nem sikerül jól a műtét, kiröhögnek az állami ellátásban és azt mondják oldják meg ott, ahol elb*szták. Aki elb*szta meg mossa kezeit és azt mondja úgy tudja megoldani, ha kifizeted mégegyszer a műtétet. (Megtörtént eset.) Mindezt úgy, hogy egy valag pénzt levontak a fizetéseinkből és a magán ellátásunkat is megfizettük. Mennyire kell még hülyének nézni az embereket, hogy ezt ne tartsák végre normálisnak?
Az oktatás ugyanez. Plusz a gyerekeket vigyem sport/zene/akármilyen órákra, magántanárhoz, stb.
Ehhez így all in igen kevés az a havi 1,5 milla.
"Aki elb*szta meg mossa kezeit és azt mondja úgy tudja megoldani, ha kifizeted mégegyszer a műtétet. (Megtörtént eset.)"
Beperled a magánkórházat, ha valamit elrontott és majd a biztosítója kártalanít.
"Testvéremék költöznek Belgiumba. Ő IT support Lvl. 1, a felesége fodrász. Itthon olyan 1-1.5 milliót kerestek nettó, nem volt hitelük, volt egy 100 m2-es házuk, 2 autójuk. A feleség szerint ez csóróság volt, nem lehet megélni, ezért költöznek."
Sok férfit csak az akarnok felesége hajt előre, máskülönben megelégedne azzal, ami van, plusz eljárhat pecázni vagy motorozni.
De a feleségnek több kell, mert a szomszédnak már nem kettő, hanem három autója van, stb. és addig gyötri a pasast minden nap, amíg az be nem adja a derekát a családi béke érdekében. Pedig akár el is válhatna, mert ez a nő már úgysem őt szereti, ha valaha is szerette, csak a pénzt, meg a fényűzést, rongyrázást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!